Anunt alarmant al ONU. Suntem prea multi si rezervele de mancare scad: “Nivelul este critic”

Exista riscul ca in 2013 rezerva globala de alimente sa ajunga intr-un punct critic. Avertismentul deja a fost facut public de catre specialisti.
Preturile la alimentele de baza vor creste in viitorul apropiat, d pe masura de productiile vor fi tot mai mici. Din neferice, statistica oficiala arata ca in 2013 putem ajunge la un nivel de criza globala.
“Natiunile Unite avertizeaza ca preturile la alimente vor creste din cauza schimbarilor extreme de temperaturi din cursul acestui an. Avertismentul vine in momentul in care magazinele se chinuie sa isi umple rafturile iar sindicatul fermierilor raporteaza ca productia este la cel mai mic nivel din anii ’80 incoace.”, anunta astazi Guardian. Comportamentul extrem al vremii din Statele Unite si “parti mari din Europa” cu centre importante de productie alimentara “este motivul principal pentru care pretul la carne si lactate va creste.”, noteaza astazi ziarul britanic Guardian. Conform Organizatiei pentru Mancare si Agricultura (FAO) cu sediul in Roma, productia globala a graului se afla in scadere in 2012 cu 5.2%. “Numarul populatiei este in crestere, dar productia nu poate tine pasul cu nivelul de consum. Preturile la grau au crescut deja in 2012 cu 25 de procente, porumbul cu 13%, iar la lactate cu 7% numai in ultima luna. Rezervele de mancare au scazut la un nivel critic in acest moment.”, anunta Abdoreza Abbassian, economist in cadrulFAO, care mai precizeaza ca “scaderea productiei de cereale din acest an va conduce la reduceri serioase in rezervele globale pana la finalul anului 2013, ceea ce va conduce la o crestere de preturi.” In Marea Britanie, productiile la faina “sunt cele mai mici de la finalul anilor ’80 si pana astazi.”, scrie Guardian,“ca un rezultat al ploilor anormale.” Confirmarea acestei crize va fi confirmate in viitorul apropiat si de catre Guvernul Statelor Unite“care va anunta efectul pe care seceta l-a provocat asupra culturilor din acest an, unde culturile de faina si porumb au scazut cu 10 procente.” Din nefericire, SUA este in acest moment cel mai mare producator si exportatopr de grane, iar o cifra interna negativa ar avea repercusiuni globale, mai noteaza sursa citata. despre minciunea suprapopulãrii planetei, vã invit sã urmãriți acest scurt video:
]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer