Mã sunã lumea și mã întreabã ce pãrere am despre hotãrârea de achitare a lui Grieg & Co. de la Cluj, așa cã o sã-mi dau cu pãrerea și eu, în câteva cuvinte, mai ales cã pânã acum m-am ferit sã scriu pe subiect, din cauzã cã eram martorul lãsat de judecãtoare la urmã, pe care pânã la final nu l-a mai audiat.

Ce pot spune ? Lucrurile sunt amestecate. Pe de-o parte, da, unele lucruri de acolo din dosar sunt adevãrate, au conotație penalã și ce e și mai trist e cã continuã în aceeași manierã. Mã refer la activitãțile conexe MISA. În continuare pleacã fete la produs bani pentru MISA prin Japonia și pe aiurea; în continuare se fac jurãminte teribile pe viața și pe evoluția spiritualã, cu oameni care doneazã aproape tot ce câștigã. Parcã o și vãd pe Diana Dochinoiu plecând grãbitã, din sala de judecatã unde și-a susținut cu multã convingere nevinovãția, grãbitã sã prindã primul avion spre Japonia, pentru a mulge în continuare turma de mioare din barurile nipone, spre eterna glorie și propãșire a Mielului Bivolarian. A, da, poate cã acum treaba nu se mai face așa, la vedere, se iau precauții. Fetele nu mai vin și pleacã în cârd de pe Otopeni, le duc și le aduc șoferii cu mașinile pânã la Budapesta de unde pleacã via Japonia. Aceeași Mãrie cu altã pãlãrie.
Mai nou, am aflat cã sunt unii șantieriști care lucreazã pentru MISA în strãinãtate întru dezvoltarea imperiului imobiliar al ”celei mai mari școli de yoga din Europa”, care sunt puși sã jure cã vor muncii un numãr de ani pentru ”Mișcare”. Iar chestia asta cam seamãnã cu încãlcarea liberului arbitru, ceea ce cam are corespondent în legislația noastrã penalã. Pãi, dacã karma yoga e la liber, de ce sã mai pui omul sã jure ? Și dacã se rãzgândește și nu mai vrea sã doneze bãnuțul muncit de el, care e problema ? A-l forța pe karmayoghinul misan sã ”doneze” cu jurãminte îngrozitoare, de Ferentari, e cam echivalent cu prosteala cu care au extorcat-o pe Zãvoranca vrãjitoarele, cu amenințãri de blesteme și farmece cumplite.
Pe de altã parte, era corect sã se dea o soluție de achitare în acest dosar. A fost clar un dosar fãcut la comandã politicã, din goana calului, cu probe strânse abuziv, cu japca, fãrã respectarea procedurilor. Deci soluția judecãtoarei de constatare a nulitãții unor probe ale acuzãrii este corectã, de unde și soluția de achitare. Justiția românã își merita aceastã palmã peste ochi pentru abuzurile fãcute de-ale procurori-forțoși gen Marian Delcea și alții, care mai întâi te amenințã și apoi se legitimeazã. Dacã soluția de achitare rãmâne în picioare și în apel, aș fi curios sã vãd dacã Statul Român se va îndrepta în regres contra celor care au cheltuit miliarde din banii noștrii, ai contribuabililor, pe o anchetã fãrã rezultat.
Și da, pentru MISA soluția de astãzi este o ”victorie” a la Pirus. Pentru cine nu știe, în antichitate Pirus a fost un rege al Epirului, care i-a învins pe romani în douã bãtãlii, cu pierderi imense pentru învingãtori. Se spune cã la întoarcerea în Epir, cetãțenii l-au felicitat pe Pirus cu urmãtoarele cuvinte: ”încã o victorie ca asta și suntem terminați”. Cam așa stã treaba și cu ”victoria” de astãzi, reputatã de MISA.
Pânã la urmã, GB & Co. vor trebui sã înțeleagã cã existã yoga și fãrã bãnuții din ”karma-yoga”, altfel istoria se va repeta iar din tot acest conflict nesfârșit cu Justiția câștig de cauzã vor avea doar… avocații.
]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer