Capitan Necula Mihai jandarmi Șeful Jandarmeriei, colonelul Costel Gavrilã, aratã cã nu a învãțat nimic din comportamentul ce a dus la înlãturarea din funcție a predecesorilor sãi. Astfel, într-un rãspuns la sesizarea Asociației 21 Decembrie 1989 referitoare la jandarmul surprins de alfa news cã arata gesturi obcene la comemorarea Revoluției, Gavrilã comunicã revoluționarilor cã ofițerul a fost “atenționat”. Cãutând legea care explicã în ce constã “atenționarea” am gãsit Regulamentul din 6 martie 2009 (Regulamentul din 2009) al disciplinei militare:

Art. 55. – Pentru o abatere disciplinara comandantul poate lua una dintre urmãtoarele mãsuri: a) sã atragã atenția subordonatului asupra faptei sãvârșite și a consecințelor acesteia și sã-i indice modul de comportare în viitor;
În adresã se mai aratã cã Necula Mihai, cãpitan în Jandarmeria românã, a fãcut gestul EXCLUSIV cãtre persoana care filma. Deci Jandarmeria, prin colonelul Costel Gavrilã, recunoaște astfel fapta sãvârșitã de cãpitanul Mihai Necula dar singura pedeapsã aplicatã este sã îi indice modul de comportare viitor. Probabil pe viitor cãpitanul va arãta semne obscene cu ambele mâini…. Adresa primitã de Asociația 21 Decembrie 1989, semnatã de colonelul Gavrilã: Fostul șef al Jandarmeriei Române, Olimpiodor Antonescu și prim-adjunctul acestuia, Nicolaie Rugina, au fost demiși de la conducerea instituției în luna ianuarie în urma scandalului privind angajãrile ilegale din IGJR. Filmul complet în care cãpitanul Mihai Necula a arãtat semne obscene cameramanului alfa news la acțiunile de comemorare a eroilor Revoluției:
]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer