Inventii care ar putea schimba alimentarea cu energie electrica
Cu siguranta vi s-a intamplat sa va chinuiti sa introduceti un stecher in priza, pentru ca nu reuseati sa identificati corect pozitia bornelor. Ei bine, acest impediment poate fi dat uitarii de acum inainte, dupa ce s-a inventat priza in care stecherul poate fi introdus in orice pozitie. Noua priza, proiectata de Suhyun Yoo, Eunah Kim si Jinwoo Chae, are o singura borna de contact, circulara, in loc de cele doua borne standard. In interiorul bornei exista tot doua contacte, unul pe partea interioara a bornei, celalalt pe partea exterioara, care permit practic introducerea stecherului in orice pozitie, fara a face scurt-circuit.
electro 1
electro 2
electro 3
O alta inventie care ar putea schimba modul in care alimentam cu energie electrica diverse aparate este bateria pe USB. Practic, aceasta este o baterie obisnuita, de forma celei AA, a carei legaturi intre cei doi poli se poate face si prin intermediul unui cablu USB.
electro 4
Si dispozitivele de incarcare a telefoanelor mobile pot avea o alta fata. Acestea se pot incarca utilizand un dinam actionat de forta aerului, care roteste palele unui minivetilator in timp ce utilizatorul agita terminalul mobil.
electro 5
Kineticel este o inventie multumita careia energia electrica este obtinuta ca urmare a balansarii unui carucior pentru copii. Pe scurt, parintii isi pot incarca bateriile pentru dispozitivele avute prin casa in timp ce isi leagana copiii.
electro 6
Nu in ultimul rand, alte doua dispozitive de incarcare a bateriilor, care are la baza tot principiul dinamului, sunt cele de mai jos. Primul, permite incarcarea bateriilor prin invartirea in aer a unui dispozitiv special, iar al doilea este practic o “mini-maneta” ansamblata pe o baterie cu forma clasica. Aceasta se incarca invartind, in sensul acelor de ceasornic, maneta care se “impacheteaza” pe baterie.
electro 7
electro 8
]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer