Sursa foto: România Liberã
Decizia Parlamentului Franþei în favoarea cãsãtoriilor între persoane de acelaºi sex reprezintã o “opþiune ideologicã“, ce creeazã “diviziuni” ºi refuzã sã fie acceptatã de “largi segmente ale societãþii“, acuzã publicaþia Vaticanului, Osservatore Romano, relateazã AFP, citat de Mediafax.Întrebat despre proiectul privind cãsãtoriile homosexuale, adoptat de Parlamentul francez, purtãtorul de cuvânt al Vaticanului, pãrintele Federico Lombardi, a rãspuns: “Nu mã bucurã acest proiect. Este un lucru bun ca fiecare copil sã ºtie ce înseamnã un tatã sau o mamã“.”Cãsãtoria între un bãrbat ºi o femeie este un principiu fundamental“, a spus el. Publicaþia Osservatore Romano a denunþat “o opþiune ideologicã ce divizeazã, mai mult decât sã ofere protecþie tuturor tipurilor de relaþii“. Osservatore Romano l-a criticat dur pe premierul Jean-Marc Ayrault, “care a susþinut puternic acest proiect de lege dar care nu a vrut sã þinã cont de numeroasele voci care s-au ridicat în ultimele luni din cadrul societãþii franceze“. Vaticanul a subliniat cã se opune categoric legalizãrii cãsãtoriilor între persoane de acelaºi sex, regretând refuzul de organizare a unui referendum pe aceastã temã.
În acest timp, agenda homosexualã din România este pusã în aplicare pas cu pas, agenții pro-homosexualitate luând cu asalt principalele interdicții ale societãții românești. În timp ce deputatul Remus Cernea creeazã o perdea de fum aruncând în dezbaterea ideea unui proiect fantasmagoric – ce nici mãcar nu a fost înregistrat la Camera Deputaților, pe partea cealaltã, deputata PP-DD Liliana Mincã, organizeazã pe ascuns – de parte de ochii publicului, proiecte de implementare a educației homosexuale în școlile românești, cu susținerea organizațiilor de homosexuali și lesbiene.
În tot acest timp, liderii USL își înmoaie tonul fațã de chestiunea homosexualã, arãtându-se deschiși fațã de posibilitatea acordãrii unor drepturi extinse pentru aceștia. Astfel, Crin Antonescu, deși formal se declarã împotriva proiectului parteneriatelor civile homosexuale, completeazã cã “ne scandalizãm prea ușor”, în vreme ce UTC-istul Ponta ironizeazã vocile anti-homosexualiatte, declarând referitor la opoziția societãții civile fațã de proiectul lui Cernea – citez ” n-am stiut ca sediul moralitatii se afla in Romania”.”
Într-adevãr, se pare cã centrul moralitãții nu se aflã în România, ci la Vatican, cãci Biserica Ortodoxã Românã – cea mai în mãsurã sã ia atitudine fațã de astfel de devieri de la morala creștinã, tace mâlc în fața acestor atacuri la adresa familiei și educației.
Mã întreb – pe bunã dreptate ! în condițiile în care sunt hulit de talibanii ortodocși din blogosferã pentru trecutul meu yoghin, iar aceastã bisericã Ortodoxã nu mã reprezintã în nici un fel, CE MAI CAUT EU ÎN OTRODOXIE ?! Cred cã e cazul sã trec la catolicism, barem acolo aia se opun deschis homosexualilor.
Mihai Rapcea
]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer