Ungaria le interzice strainilor sa cumpere teren agricol
O noua lege a terenurilor agricole din Ungaria ii va impiedica pe straini sa cumpere pamant, a anuntat, sambata, premierul ungar, Viktor Orban.
O data legea aprobata, strainii nu vor putea sa mai achizitioneze teren arabil, a spus Orban, care a aratat ca reguli similare sunt in vigoare si in Franta, Austria si alte tari, scrie Focus.”Gata, niciunul, nu mai. Cei din Vest ar trebui sa mearga in Austria sa incerce sa cumpere. Nu vor putea sa cumpere niciun metru patrat nici acolo”, a spus Orban, la Asociatia Fgermierilor Ungari din Cegled. Orban a promis ca un sector agricol modern va fi creat, punand capat in sfarsit epocii agriculturii socialiste. “2013 va aduce schimbari agriculturii in Ungaria, care nu s-au vazut in 50-100 de ani”, a spus acesta. Legea aflata in dezbaterea parlamentului prevede protejarea terenului arabil de speculanti si bancheri si favorizeaza proprietarii mici si mijlocii. Legea prevede si recuperarea “pamantului furat prin contracte de achizitie suspecte”.
sursa: ziare.com
comentariu rapcea.ro: ca o comparație, amintesc faptul cã Guvernarea Nãstase a dat la strãini zãcãmintele de hidrocarburi ale țãrii pe o redevențã de doar 5% din valoarea acestora. Și Nãstase nu a fost condamnat pentru asta ! A fost condamnat pentru Trofeul Calitãții…
]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer