Un angajat al Departamentului de Stat al SUA, pe nume Fritz Berggren, a publicat pe blogul său o serie de articole interpretate ca antisemite și promovând naționalismul creștin alb. „Iisus Hristos a venit pentru a salva lumea întreagă de evrei – fondatorii religiei originale anti-Hristos, ei care sunt sămânța Șarpelui, acești pui de vipere”, a scris Berggren într-o postare pe 4 octombrie 2020 pe site-ul său web intitulat „Evreii nu sunt poporul ales de Dumnezeu. Iudeo-creștin este anti-Hristos”.

Într-un veritabil excurs teologic, Berggen îl contrazice pe Papa Francisc, ce afirmase recent că și evreii se mântuiesc, prin taină dumnezeiască, demonstrând cu pasaje din Biblie faptul că evreii sunt destinați focului veșnic al Iadului, pentru păcatul de a-l fi condamnat pe Hristos la moarte pe cruce:

Aceasta ar trebui să fie o sarcină simplă, dar s-a dovedit problematică, deoarece creștinii (care probabil se agață de Hristos pentru mântuire) aparent nu cred că Hristos este necesar pentru mântuirea evreilor.

La urma urmei, principiul central al credinței în Iisus Hristos este acela că numai El este răzvrătirea păcatelor noastre și că mântuirea vine numai de El. Cum sunt scuti evreii de acest lucru? (Îl întreb nu pe evreu, ci pe creștin.) Creștinii l-au trădat pe Hristos ridicând un popor, a cărui identitate se bazează pe respingerea lui Isus Hristos, la un statut nemeritat? Acesta pare să fie cazul, iar acest articol abordează această noțiune. Poate că cea mai profundă afirmație din scripturile grecești sunt cuvintele lui Ioan Botezătorul atunci când se confruntă cu evreii; le-a spus fariseilor „cine v-a avertizat să fugiți de mânia care va veni? Nu spuneți că îl aveți pe Avraam pentru tatăl vostru, pentru că Dumnezeu poate ridica din acești copii de piatră pentru Avraam ”. El a avertizat că arborele va fi tăiat și aruncat în foc. Ce introducere – conflict imediat evreii! El urmărește numindu-i „puiet de vipere”. Aceasta este o corelație directă cu Geneza 3:15 când Dumnezeu a vorbit despre vrăjmășia dintre scaunul Șarpelui și copilul Evei. Era obișnuit (când eram copil) ca predicatorul să-i asocieze pe farisei cu creștini prea moraliști și ipocriți. Dar așa nu este cazul. Evreii, pe vremea lui Ioan Botezătorul, îl părăsiseră de mult pe Dumnezeu – L-au cinstit cu buzele lor, dar inima lor era departe de ei. Nu era o chestiune care avea nevoie de reînviere; Învierea Însuși i-a vizitat pe evrei în scopul expres al mântuirii lor. Răspunsul lor? L-au ucis, la fel cum au ucis toți profeții care mergeau înaintea lui Iisus Hristos (inclusiv Ioan Botezătorul). Până în prezent, evreii rămân, ca parte a identității lor conștiente, anti-Hristos. Prin urmare, este uimitor faptul că creștinii au fost de acord cu o minciună a statutului lor ales. Unii cred că toți evreii din toate timpurile ar fi salvați. Aceasta contrazice declarația lui Isus că ar fi fost mai bine dacă Iuda nu s-ar fi născut niciodată și contrazice avertismentul lui Ioan către evrei că iadul îi aștepta (Matei 3: 7-11). Această noțiune pare activă în cercurile evanghelice – dar este aluatul fariseilor.

Ulterior, întro altă postare, acesta scria: „Ideile evreiești otrăvesc oamenii”. Berggren își împărtășește punctele de vedere extremiste și antisemite sub numele său real de ani de zile, în timp ce lucra ca funcționar public de nivel mediu.

Berggren susține ideea, obișnuită în rândul extremei drepte, că oamenii albi riscă să fie eliminați prin schimbări demografice și persecuții organizate prin intermediul unor mișcări sociale organizate, finanțate și mediatizate de finanța evreiască americană, din rândul acestor mișcări făcând parte Black Lives Matter, Antifa și mișcări politice de stânga.

Vineri după-amiază, a publicat o nouă postare intitulată „Bine ați venit, cititori politici!” El a încheiat postarea cu un PS: „Dacă nu ați presupus deja, ideile mele sunt ale mele și nu reflectă niciun angajator, companie, agenție, țară etc. 🙂” Politico a raportat că Berggren lucrează pentru o unitate a Departamentului de Stat care se ocupă de vize speciale de imigranți pentru afgani. El a fost identificat ca lucrător al serviciului extern încă din 2009. Conform informațiilor biografice transmise online de Berggren, el are un doctorat de la Universitatea din Miami. Numele său este într-adevăr listat pe site-ul universității, indicând că a finalizat o disertație de doctorat în 2001 despre Gerardo Machado, un dictator cubanez de la începutul secolului XX.

Sursa: ‘Jewish ideas poison people,’ State Department official writes on Christian nationalist blog – Jewish Telegraphic Agency (jta.org)

CategoryCauze Naţionale
 1. March 7, 2021

  Daca e s-aleg intre cei doi pomi, nu-mi place acela cu margele ca e parca si le-a scos themisa din fund si si le-a pus in pom. Mai bine celalalt cu blanuri de pisici turbate in ghirlanda!

 2. March 8, 2021

  Domnul Iisus a venit sa ne salveze de Milenia care a dat toti banii pe sculptura de Haloween mai degraba ca sa ajute vreun sarantoc la nevoie care nu valoreaza nimic pentru ca deja e prefigurarea unei ingropari in pamant.
  https://www.youtube.com/watch?v=1SiylvmFI_8

  500K RIP! 😰

  Da, ne ingroapa pe toti. 😭

 3. March 14, 2021

  Nu-i antisemitic atat timp cat acestia nu sunt semiti, ei sunt ashkenazi, s-au ascuns sub denumirea de evrei pt a stoarce bani de la toata planeta, pt a acoperi masacrele si genocidele comise de bolsevici=ashkenazi. Planul era facut cu multi zeci de ani inaintea celui de al II lea Razboi Mondial, Marx si scoala de la Frankfurt au pus bazele comunismului modern deghizat in democratie: feminism si taxarea femeii (automat dezprinderea cat mai devreme a copiilor din sanul familiei, indoctrinarea timpurie in scoli), consumerism si materialism, transgenderism in special la barbatii si baietii albi, emigrare fortata dar doar in tarile albe sub pretextul razboaielor, promovarea relatiilor interrasiale (in reclame, filme, vedete, scoli) pt a elimina rasa alba…

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer