Netul abundã de speculații privind motivul real al retragerii candidatului PNL Marian Munteanu la fotoliul de primar al Bucureștilor.

Unii spun cã lobby-ul evreiesc neocomunist și masonic (Tismãneanu, Tapalagã, Cristoiu, Tãriceanu, Quintus, Paleologu, etc.) a învins iar susținãtorii lui MM au fãcut pasul înapoi.

Munteanu însuși își justificã decizia pe direcția efectului indirect al linșajului mediatic pe temã legionar-antisemitã la adresa lui: “Din nefericire, aceasta campanie nu a fost intampinata de toata lumea asa cum ar fi trebuit – unii s-au demobilizat, altii au dat credit unor acuzatii, s-a ajuns ca primari candidati sa se desolidarizeze de campania mea (…) In momentul in care aceasta echipa este pusa in primejdie, este datoria mea sa actionez astfel incat sa nu contribui la adancirea unor disensiuni“. Am avut discutii in ultimele doua zile cu liderii partidului, cu reprezentanti din sectoare, in incercarea de a gasi o formula care sa rezolve aceasta problema, din pacate a fost dificil sa gasim o formula de unitate. Nu se pot castiga lupte fara loialitate, solidaritate reciproca“, si-a justificat Munteanu retragerea candidaturii.

Și totuși…

Munteanu știa cã va fi atacat. Era pregãtit sã reziste, fusese luatã în calcul agresiunea, trecutul sãu, opiniile sale. La fel și liderii PNL-ului, care mizau pe scandalul mediatic pentru a cãpãta vizibilitate în campanie.

Și totuși, ce nu a funcționat ?

Un prim semn de întrebare a apãrut atunci când Marian Munteanu, deși afirmase sãptãmâna trecutã, dupã ședința filialei PNL Sector 1, cã a semnat odatã cu adeziunea de intrare în PNL și declarația de interese, fiind întrebat luni 18 aprilie 2016 dacã a semnat declarația de integritate la depunerea de intrare în PNL, a recunoscut cã a mințit și cã în realitate nu a depus-o. 

De ce nu a depus-o ? Ne zice dânsul cã nu recunoaște oricui dreptul de a-l evalua – cu referire la Alianța România Curatã, pentru ca apoi sã se rãzgândeascã și sã afirme cu privire la declarația de integritate:  “Nu, aia o sa o semnez. Urmeaza, e un ceremonial, o sa participe toti candidatii, banuiesc ca va fi ceva festiv, pentru a se prezenta si programul“, informeaza News.ro.

În fața acestor bâlbâieli, scuze și tertipuri ale lui Munteanu, pe site-ul Alianței România Curatã apãrea cu trei zile înainte de retragerea candidaturii lui Munteanu, articolul cu titlul “Marian Munteanu minte? România Curatã așteaptã încã declarația de integritate pe care spune cã a semnat-o

Cert este cã în acel moment s-au trezit și liderii PNL, care i-au cerut sã semneze declarația de integritate, la care Munteanu le-a rãspuns ca nu are de ce sa dovedeasca faptul ca nu a fost colaborator al fostei Securitati.

Și așa a început nebunia…

Iatã cum sunã știrea: “PNL a cerut CNSAS sa anunte daca Marian Munteanu, propus de liberali pentru a candida la Primaria Capitalei, a fost colaborator al fostei Securitati. Liberalii nu s-au asigurat daca acest candidat respecta toate criteriile de integritate ale partidului, anunta Realitatea Tv.

Astfel, cei din PNL vor sa verifice daca Marian Munteanu respecta primul criteriu, cel privind lustratia, respectiv daca acesta a colaborat cu fosta Securitate, in acest sens fiind transmisa o scrisoare catre Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii. Raspunsul era asteptat marti, dupa cererea depusa luni, insa a fost amanat pentru joi. De asemenea, si Societatea Academica din Romania si Romania Curata au facut o sesizare oficiala catre CNSAS, in ce il priveste pe Marian Munteanu. “Acest demers vine si in contextul in care Marian Munteanu a refuzat sa semneze si declaratia de integritate lansata de Romania Curata pentru totii candidatii la alegerile locale, declaratie in care si-ar fi asumat mai multe criterii de integritate, inclusiv faptul ca nu a fost colaborator al fostei Securitati”, subliniaza Romania Curata.”

În concluzie, bãnuiala mea e cã Marian Munteanu a renunțat el la candidatura pentru primãrie azi miercuri 21.04.2016, ca sã nu se trezeascã mâine cã renunțã PNL-ul la susținerea candidaturii lui, dupã ce vor vedea ce scrie în rãspunsul de la CNSAS.

Întrebarea legitimã este: dacã și-a retras candidatura, mai aflãm noi ce scrie în adeverința de la CNSAS  despre tovarãșul Marian Munteanu ?! El sigur sperã cã nu. Noi sperãm cã da.

]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer