Statul Român plãtește 600 de milioane de euro pentru pensii de invaliditate. În presã au mai rãzbãtut din când în când informații despre corupția medicilor din aceste comisii, a modului cum se fãceau pensionari pe caz de boalã – e bandã, persoane care luau pensii și continuau sã munceascã cu carte de muncã sau la negru (deși aveau clar capacitatea de muncã nediminuatã și nu meritau sã fie pensionați pe caz de boalã). Am avut recent ocazia sã dau ochii cu fața hâdã a guvernãrii Boc, și sub acest aspect, ascultând poveștile de viațã a unor astfel de pensionari ce se întorceau acasã de la comisia medicalã de la București – cu ocazia unui drum în provincie, cu trenul, la un proces. Erau în compartimentul în care cãlãtoream, câțiva astfel de pensionari. Oameni simpli, modești, unii de la țarã, vãdit marcați de boalã. Cu pensii de boalã între 60 și 300 lei.

Cu toții povesteau cum au fost respinși de comisie, fiind declarați apți de muncã. Povestea lor era aceeași: Se așezau la comisie, în sala de așteptare, la rând, conform programãrilor. De acolo erau preluați de un grup de asistente care le ofereau câte 3 pastile (calmante), pe care erau obligați sã le înghitã în fața lor. Apoi, erau examinați medical. Sub efectul calmantelor, simptomele bolilor cronice pentru care fuseserã pensionați reveneau în valorile normale pentru câteva ore, iar comisia îi declara… apți de muncã – și le lua pensiile.

Aceste comisii medicale, de tip dr. Menghele –au primit ordin sã mai rãreascã din pensionari – și își fac datoria prin orice mijloace. Bineânțeles, cei care dau șpaga în continuare, nu primesc pastile înainte de a intra la comisie, și ”scapã” cu pensia întreagã. Restul, nevoiașii, amãrâții, cei cu un picior în groapã, sunt trimiși de Bravul și Salvatorul Guvern Boc la muncã (nu la întins mâna !), în linia întâi a luptei pentru salvarea bugetului… Apoi, am vãzut la știri o directoare de comisie medicalã, care – sub imboldul ”vindecãtor” al lui Mesia Boc, fãcea vindecãri miraculoase în direct, declarând apți de muncã (deci sãnãtoși !) 16 bolnavi de cancer, aflați în stadiu terminal. Directoarea respectivã nu a fost demisã, e bine mersi la comisie, fãcând ”vindecãri” în continuare. Halal protecție socialã !]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer