Germania ii cheama pe somerii greci
Germania, cea mai mare economie din Europa, are un mesaj pentru Grecia, inglodata in datorii si scandaluri politice: “Avem nevoie de muncitori!”
Cu o forta de munca in scadere, dar un sector industrial infloritor chiar si pe timp de criza, Germania are nevoie urgenta de persoane calificate si spera sa in convinga pe greci, spanioli si portughezi sa vina, mai ales ca, in tarilor lor, somajul ajunge la rate ametitoare, de pana la 20 la suta, relateaza AP. Dupa ce a depasit foarte rapid criza din 2008, in prezent, rata somajului din Germania este la cel mai scazut nivel din ultimii 20 de ani, de 6,6 la suta In Grecia, rata somajului este de 16,7 la suta, insa, in randul tinerilor de sub 24 de ani, se ridica la 42%. In Spania, somajul se ridica la 20%, cu peste 45% din tinerii sub 25 de ani fara job. In Germania, in schimb, se estimeaza ca ar fi nevoie de 80.000 de ingineri, 12.000 de medici si 66.000 de specialisti in domeniul IT. Astfel, in ultimele luni, Agentia Federala a Muncii a organizat multe intalniri cu institutiile similare din Grecia, Spania si Portugalia, in vederea unor recrutari.
Notã: pânã la acest moment, nici un grec nu s-a arãtat interesat de oferta germanã. Motivul ar putea fi faptul cã nu au terminat de sãrbãtorit primirea ultimei tranșe de ajutor european pentru Grecia
]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer