Obrãznicia franțujilor nu are limite și meritã o replicã. Priviți componența celor douã echipe naționale, și judecați voi înșivã care este mai ”naționalã”: Dupã cu vedeți, Franța nu mai are decât 3 jucãtori albi în echipã, restul sunt africani, din categoria algerienilor și maghrebienilor din coloniile franceze: rupți în fund de foame, acei paria care acum doi ani au provocat revoltele și incendierile de mașini de la periferiile Parisului. Mãcar noi, cu echipa noastrã naționalã, ne simțim reprezentați de români albi, și nu avem frustrãri copilãrești când vedem cã se înnegrește terenul de africani. Ce a produs Franța în ultima sutã de ani !? Nimic, din punct de vedere cultural. Sunt doar pitici pe umerii uriașilor înaintași. Nu au fost în stare sã își construiascã singuri nici mãcar celebrul turn Effel, care e  fãcut… în România, la Uzinele Reșița: În aceste condiții, pãrerea mea este cã ar trebui sã nu le mai dãm ocazia ”francezilor” de la supermarketul Careffour- și de la celelalte companii franțuzești din România – sã se riște sã ia pãduchi de la noi, sau sã fie ”furați” de românii care fac cumpãrãturi la ei. HAIDEȚI SÃ OCOLIM MÃCAR PENTRU O VREME MAGAZINELE FRANȚUZEȘTI, CUM ESTE CAREFFOURUL, ȘI SÃ DÃM ASTFEL O LECȚIE COLONIALISMULUI ECONOMIC ȘI OBRÃZNICIEI GALICE. Și la final, câteva glume despre francezi:

  • Cate glume cu francezi exista? R: Una, restul sunt adevarate 🙂
  • Un cuplu de francezi nu are copii. Pana la urma sunt indemnati sa vorbeasca cu un doctor american. Cei doi soti ajung in America , obtin o programare la consultatie. Cum ei nu stiau engleza si nici doctorul franceza nu au alta solutie decat intelegerea prin gesturi. Doctorul le mimeaza ca vrea sa-i vada in “actiune”. Un pic jenati cei doi soti trec la “treaba”. Doctorul ramane un moment cu bratele incrucisate si dintr-o data striga: -STOP! Merge la birou si scrie o reteta. Foarte fericiti cei doi se intorc la Paris , intra in prima farmacie unde intreaba farmacistul: – Aveti Triteoterol? Perplex, farmacistul reflecta putin… Triteoterol… Triteoterol…, nu, nu am asa ceva. – Sunteti sigur, uite reteta primita de la medic, spune barbatul si ii arata hartia scrisa. – Ei, dar ati citit aiurea, aici scrie: Try the Other Hole!
  • Rezistenta antifascista a aruncat cu dinamita in permanenta spre trupele germane in timpul celui de-al doilea razboi mondial.Nemtii le aprindeau si le aruncau inapoi
  • Cum atragi atentia unui chelner francez? R: Incepand sa comanzi in germana.
  • De cati francezi e nevoie pentru a apara Parisul? R:Nu se stie, nu s-a incercat vreodata…
  • De ce firma Nike se intelege bine cu armata franceza? R: Pentru ca vand incaltaminte de fuga.
  • Cel mai bine intr-un razboi e sa fi francez ca te poti preda la inceputul lui si apoi sa-i lasi pe americani sa-l castige pentru tine.
   ]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer