Palestinienii ar fi dispusi sa renunte la demersul de la ONU. Iata ce vor in schimb
 Palestinienii ar fi dispusi sa isi suspende eforturile de recunoastere a statului la agentiile Natiunilor Unite, daca Israelul si SUA reiau plata sumelor colectate in numele Autoritatii Palestiniene (AP) din taxe si impozite. 
Autoritatea Palestiniana a facut aceasta oferta americanilor, promitand ca va ingheta pana in ianuarie eforturile de a obtine statutul de membru cu drepturi depline in mai multe agentii ONU, daca Israelul si SUA vor relua transferul banilor, a spus un diplomat european, citat de Haaretz.Trimisul premierului israelian Benjamin Netanyahu, Isaac Molho, s-a intalnit in secret la Londra, marti, cu reprezentantii SUA, David Hale si Dennis Ross, pentru a discuta aceasta propunere. AAP intentioneaza sa duca la bun sfarsit demersul de recunoastere a Palestinei drept membru cu puteri depline al ONU in Consiliul de Securitate, insa s-a oferit sa inghete aceste demersuri la agentiile Onu precum Organizatia Mondiala a Sanatatii si altele. Asadar, presedintele AP, Mahmoud Abbas, va solicita un vot in Consiliul de Securitate al Onu la sfarsitul lui decembrie, cu toate ca demersul are putine sanse de reusita, si va ingheta celelalte eforturi. Nu este limpede deocamdata ce pozitie vor avea SUA si Israelul fata de aceasta propunere. Israelul refuza inca sa transfere cele 100 de milioane de dolari provenind din taxe, suma colectata in numele AP in octombrie.
Sursa: Ziare.com
comentariu rapcea.ro: prinții Ligii arabe, care se mândrescu cu colecții de sute de mașini, unele comandate special, cu caroseria din platinã, aur sau argint, ar putea ajuta Autoritatea Palestinianã sã reziste la presiunea jidãneascã, acum când Siria e sub asediu și nu mai poate finanța Hezbolahul, când Hezbolahul din Liban a cãzut, când nici Iranul nu o duce prea bine – sub asediul acuzelor de la ONU.]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer