Profesorul de sub-istorie Lucian Boia contrat la Humanitas de Mihai Tociu 24 04 2014 via Roncea RoIeri, 24 aprilie, la Librãria Humanitas Ciºmigiu s-a lansat noul volum al lui Lucian Boia „Primul Rãzboi Mondial. Controverse, paradoxuri, reinterpretãri“, (de la ora 19.00). La eveniment, alãturi de autor, a vorbit ºi Gabriel Liiceanu, ne anunta sub forma de reclama, revista lui Ion Cristoiu (?), Historia.

Mihai Tociu, cunoscut cititorilor Roncea.Ro si prin succesul repurtat impreuna cu alti trei “teroristi-vizuali” la Arcul de Triumf, unde a fost repusa Budapesta la locul ei, ca victorie a Armatei Romane, dupa ce fusese obliterata de partenerii de guvernare ai FSN (PSD si PDL), recte UDMR, a inregistrat ieri, la Libraria Humanitas – Cismigiu, o noua victorie a bunului simt romanesc.

Iata scurta sa relatare, ilustrata edificator cu fotografiile de mai jos: “Eºec neaºteptat la lansarea ultimei cãrþi de pseudo-istorie a lui Lucian Boia. Bucureºtiul a dovedit încã o datã cã este Capitala românilor ºi a dat tonul la acþiunile de opoziþie faþã de manipularea istoriei de cãtre agenþii de influenþã maghiari. Un grup de patrioþi a reuºit în 24 aprilie 2014 sã strice fiesta antiromâneascã organizatã de Gabriel Liiceanu. Deci, se poate!”. Felicitari!

“Romania nu are nici un drept istoric asupra Transilvaniei” este doar una din afirmatiile lui Lucian Boia din ultima sa hartie igienica imprimata sub forma de carte la Humanitas si raspandita in masa prin revista Historia, unde Ion Cristoiu a ajuns coleg cu marii si micii falsificatori ai istoriei nationale Adrian Cioroianu, Ovidiu Pecican, Zoe Petre, despre care maestrul Ion Cristoiu scria ca este ”o doamnã cãreia i-ar spune fã”, si, cu voia dvs, ultimul pe lista, Vladimir Ilici Tismaneanu, “baiatul care-i cara geanta” lui Ion Cristoiu si, totodata, despre care maestrul afirma ca s-a scremut sase luni sa scoata o margica “anticomunista” de 100.000 de euro. Haios, “n-asa”?

Iata si filmul evenimentului:

Lucian Boia si Gabrigel Liigheanu spunand tampenii la Humanitas Cismigiu - 24.04.20014 - Tociu via Roncea Ro

Liicheaua Liiceanu si Lucian Boia elucubrand despre Ungaria - 24.04.2014 - Tociu via Roncea Ro

Lucian Boia in oglinda cu Lucian Buratino - Tociu via Roncea Ro

Liiceanu Liigheanu Liicheanu si Lucian Boia contra libertatii de exprimare la Humanitas 24.04.2014 - Tociu via Roncea RoLucian Boia Boul lui Liicheanu de Mihai Tociu via Roncea Ro

Handicapatul de Lucian Boia sustine existenta statului Ungaria in 1916 - Tociu via Roncea RoCum Sorin Lavric, editorul preferat al lui Lucian Boia, a lipsit nemotivat de la eveniment, redam mai jos, cu “proba video”, o caracterizare facuta “istoricului” cu nume de paprica de la o alta lansare, care contine si o remarca laudativa fata de o ironie la adresa lui Nichifor CRainic: “Ii dau dreptate domnului Liiceanu: domnul Boia este mai mult decat un istoric. Este un om care gandeste trecutul pe care il rescrie. Este un ganditor al istoriei!”. Cu “g” mare? Adica G de la Gaozar (copyright Traian Basescu)? Dar sa lasam biata larva a lui Liicheanu sa-si incheie apoteotic discursul pupincurist: “Lucian Boia se ridica deasupra pragului de istoric obisnuit. Nu e singurul care are aceasta indrazneala, acest curaj, dar este unul dintre ei si pesemne cel mai inteligent”. Alte mostre scabroase similare, pe YouTube, cu kilogramul.

Comparativ, reputatul jurnalist Corneliu Vlad afirma despre “Romania altfel” a lui Boia: “E lucru de mirare în aceastã carte cum fiecare propoziþie ºi frânturã de fraza musteºte de maliþie, dispreþ, greaþã sau venin. Parcã o muscã sâcâitoare s-ar aºeza taman pe rândul pe care-l citeºti ºi tot dai din mânã pânã faci tic. Drept care, gata. Nu exegezã, nici mãcar zeamã lungã de pamflet, pentru Lucian Boia, “De ce este Romania altfel?”, Humanitas, 2012. O întristatã adunare, însã, parcã tot i s-ar fi cuvenit. ªi a fost. Iat-o consem­natã într-un dosar de gazetã, dupã cum citim:“ Dilema veche de sãptãmâna aceasta se întreabã: Este România altfel?. Dosarul conþine intervenþiile partici­panþilor la dezbaterea pe marginea cãrþii De ce este România altfel? de Lucian Boia, organizatã pe 20 februarie de cãtre Colegiul „Noua Europã“, Editura Humanitas ºi Clubul Dilema veche“. De ce este România altfel? Prostimea ar zice cã ºi pentru a se mira cei de-alde dânºii, de mai sus.”

România altfel? Prostimea ar zice cã ºi pentru a se mira cei de-alde dânºii, de mai sus.”
sursa: roncea.ro
]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer