Acum 10 ani consideram de domeniul science fictionului computerele nanometrice, dronele-spion, televizoarele 3D si aparatele de citit gandurile. Astazi, cea mai pare parte a acestor vise au devenit realitate fiind accesibile celor care au banii necesari sa si le procure. Iata un nou asa-numit gadget care intra in viata noastra, si care pana acum era doar de domeniul fantasticului.

Ce este Ar.Drone?

Primul quadricopter (elicopter cu 4 elici), ce se controleazã cu ajutorul unui iPhone, iPad sau iPod. Zvonurile spun cã și cu alte smart-phone-uri poate fi comandat, însã pânã când se anunțã oficial, nu garantãm. Dotat cu 2 camere de luat vederi: frontalã și una orientatã în jos, iți permite sã vezi pe ecranul iPhone-ului ceea ce filmeazã camerele.

Cum funcționeazã?

Datoritã sistemului Wi-Fi încorporat, poți controla AR.Drone folosind un iPhone ( iPod Touch sau iPad). O altã caracteristicã importantã este folosirea AR.Drone în reþea. Se poate crea un joc în care alþii jucãtori sã se alãture ºi sã se joace unul împotriva celuilalt. De exemplu, un joc multiplayer, numit AR.PURSUIT, face posibilã o luptã între douã AR.Drone. Controlul  quadricopterului se face exclusiv din iPhone (iPad sau iPod Touch) printr-o interfațã foarte intuitivã și prietenoasã. Stabilizarea și controlul altitudinii se face prin giroscopul încorporat și prin ultrasunete. Decolarea, aterizarea și aterizarea de urgențã se fac prin simpla apãsare a unui buton. Conectarea prin Wi-Fi permite nu doar controlul quadricopterului ci și recepția imaginilor preluate de cele 2 camere încorporate.]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer