Poliþia a anunþat cã a deschis o anchetã cu privire la autoturismul BMW implicat într-un accident la Plopeni ºi care avea pe capota din faþã, în locul siglei mãrcii, o svasticã, simbol nazist a cãrui expunere publicã este interzisã în România. Comisarul-ºef Cristian Papuc, din cadrul Inspectoratului de Poliþie Judeþean (IPJ) Suceava, a precizat cã faþã de ºoferul care s-a aflat la volan marþi noapte, când s-a produs accidentul, s-a deschis un dosar de cercetare penalã privind articolul 4, aliniatul 1, din OUG 31/2002, care face referire la interzicerea organizaþiilor ºi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob, ºi a promovãrii cultului persoanelor vinovate de sãvârºirea unor infracþiuni contra pãcii ºi omenirii. Articolul invocat pedepseºte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani rãspândirea sau vânzarea, prin orice mijloace, ori confecþionarea de simboluri fasciste, rasiste sau xenofobe, precum ºi deþinerea în vederea rãspândirii sau vânzãrii a unor astfel de simboluri. Comisarul-ºef a precizat cã, în funcþie de ceea ce va rezulta din anchetã, cercetãrile pot fi extinse ºi faþã de primul proprietar al maºinii sau alte persoane care ar avea legãturã cu confecþionarea ºi expunerea însemnului interzis. Marþi, în jurul orei 22.30, pe DN 29, în curba de la intrarea în Plopeni dinspre Suceava, ºoferul BMW-ului, identificat de poliþie în persoana lui Vasile Mighelschi, în vârstã de 29 de ani, din Plopeni-Salcea, a pierdut controlul asupra volanului într-o curbã, a lovit ºi distrus un gard pe aproximativ 12 metri ºi s-a oprit în peretele casei unei familii. ªoferul a plecat de la faþa locului cu o altã maºinã, prezentându-se abia a doua zi la poliþie. Martorii accidentului au relatat cã ºoferul se clãtina, pãrând a fi în stare avansatã de ebrietate. Cum însã acesta nu a provocat decât pagube materiale, fãrã victime, accidentul a fost încadrat la tamponãri, astfel cã ºoferul va scãpa uºor din aceastã poveste. Dupã ce au efectuat verificãri în baza de date ºi l-au cãutat pe proprietar, poliþiºtii avea sã afle cã în dimineaþa accidentului, pe 4 martie, autoturismul a fost cumpãrat cu acte de vânzare-cumpãrare de tânãrul de 29 de ani de la un alt tânãr de 30 de ani, tot din Plopeni. Dosarul privind zvastica de pe BMW a fost înregistrat la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Suceava, în primã fazã urmând sã fie audiat tânãrul care s-a aflat la volan.

comentariu rapcea.ro: este enervant zelul cu care autoritãțile se grãbesc sã condamne tot ceea ce nu înțeleg sau le-a fost impus din afarã, de propaganda sionisto-reptiliano-șerpilianã. În cazul de fațã, vorbim de swastika, un simbol strãvechi solar, întâlnit în toate civilizațiile strãverchi. La indieni el este încã la mare preț, și tare aș vrea sã vãd ceva indieni veniți prin România cu mașini cu swstika, sau cu haine sau genți brodate cu simbolul succesului sau al victoriei. Ce facem cu indienii, îi arestãm pe toți pentru cã afișeazã swastika ?!
Sau, cel mai tare ar fi ca procurorii sã emitã un mandat de arestare pe numele lui Budha, pentru cã – nu-ia ala, e cam nazist !
Simplificarea și generalizarea duse la extrem, pot duce la situații hilare. Sã nu uitãm cã majoritatea simbolurilor strãvechi, cu un impact major în subconștientul colectiv al Umanitãții, au fost preluate și folosite de diferite mișcãri sociale sau comunitãți, care le-au denaturat sensul inițial. 
Spre exemplu, inorogul (folosit și de mine). Animal mitologic, simbol al puritãții primordiale (putea fi îmbânzit doar de cãtre o fecioarã !), dar și al mentalului trezit (calul – simbolul minții, purtãtorul cornului – simbol al celui de-al treilea ochi, și al strãpungerii realizate cãtre supra-mental) devine simbolul homosexualilor în vremurile moderne – prin confiscarea acestuia. La fel și curcubeul – cunoscut inițial drept simbolul legãmântului fãcut de Creator cu Umanitatea, devine steagul homosexualilor.
Ar trebui acum (dacã societatea ar condamna prin lege homosexualitatea), sã interzicem simbolul unicornului și al curcubeului, doar pentru cã niște imbecili s-au gândit sã îl foloseascã ei la un moment dat !?
]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer