Un film excelent, o comedie care ne amintește cum stăteau lucrurile prin anii de dinainte de 90

CategoryCauze Naţionale
 1. March 4, 2021

  M-ai lovit unde ma doare …
  In 2 august ma aruncau din avion undeva langa gard la margine de O’Hare – incepea campul de acolo.
  Temperatura deasupra asfaltului cam la 120 F. Ne asteptau matusa-mea cu copiii cu pancarde scrise in romana cu numele noastre.
  Cum mergeam noi pe highway, imi aduc aminte de un motan portocaliu lipit de geam in spate in masina cum il zdruncina.
  Ajungem acasa, sora-mea ma astepta. N-am comentat nimic. Ma asteptam sa fie totul skyscrapers, cand colo cel mai autentic dump ever. Era ca la nebuni! Nici mobila, nici tablouri, nici perdea, doar un pat si un tv mic, alb-negru cred la care se uita sora-mea la un mos care rezolva crime – Matlock.

  Eram pe afara cand vine intr-o duminica, unchiu-meu sa ne intrebe: Dar voi nu mergeti la biserica?

  Si nu-mi mai aduc aminte cum a fost, ce haine am pus pe mine, cum am mers, am ajuns cu greu la biserica dar am ajuns. De cateva ori nu am mai ajuns ca m-am ratacit pe drum. Vreau sa spun ca totusi credinta m-a ajutat pentru ca m-a tinut pe o oarecare linie.

  Inainte de asta, in ’89-’90 a fost ca am intrat sa aprind lumanare la biserica de dupa Arhitectura si a iesit cel de slujea la noi in biserica ca de ce ne luam lumina de la sfesnicele lui oarecum asezate in fata altarului dar ceva mai in spate, departate de altar. Si cu asta ne-a gonit din biserica.
  Asta cunosc eu despre biserica din Romania: ca sunt incomodati mereu. Ca sa nu-i deranjezi. Ca nu faci cum trebuie. Zi tu, nu spun adevarul?

 2. March 5, 2021

  Sa continui cu firul fierbinte de unde l-am lasat!
  Era vorba de acest roman care nu stie a se purta, a vorbi si gestul dramatic schitat ca stateam “ca o cruce in drum”. Adevarul este ca nu stateam. Ramasesem blocata in acel drum.
  Inainte de a pleca bunicii mei, ne trimite tata pe mine si sora-mea sa cumparam o ceva de la complex. Daca tii neaparat sa stii, era vorba de complexul mic. Si ne-am aventurat noi pe polei, black ice cum ii zice, sa mergem la complex. De dus ne ducem noi tinandu-ne de tufisuri dar cand dam sa ne intoarcem, cum sa facem sa nu spargem sticla? Pe drum nu puteam merge ca erau masinile care derapau si atunci ne-am incercat norocul pe trotuar pe partea dreapta a drumului. Bineinteles ca am ajuns amandoua in genunchi, am cazut amandoua pe gheata, nu ne puteam tine pe picioare de alunecus. Si ce ne-a venit in cap la una din noi, mie banuiesc sau ei? Ca sa trimitem sticla alunecand pe gheata de la una la alta. Si asa am procedat. Am alunecat sticla pe gheata ca daca ne ridicam cu ea in picioare o spargeam. In final ajungem pe pamant si avem tractiune. De acolo am tot taiat prin gradina vecinilor care stii cum sunt ca ies sa urle la tine, si asa am ajuns acasa sa ii dam sticla lui tata sa o dea bunicilor care plecau de tot. Sacrificii taica, nu asa…

  • March 5, 2021

   Daca tot nu v-ati prins cum ne-am descurcat cu gheata, va spun eu: am luat-o de-a busilea pentru ca aveam mai multa stabilitate din cauza pantalonilor pe care ii purtam in timpul iernii peste dres.
   Iar ideea cu alunecatul sticlei se poate sa nu fi fost nici a ei, nici a mea, ci a vreunui vecin coleg cu ea, sora-mea ce se intampla sa treaca pe acolo, un vecin care a intrebat mereu de ea dupa ce am plecat.
   Lui i-a murit sotia pe trecerea de pietoni accidentata fiind ea in locul copiilor pe care i-a aparat de bolid.
   La strada are pusa crucea, O Doamne!

 3. March 5, 2021

  Un articol in bugetul.ro:

  Ion Iliescu nu este mulţumit de coaliţia de guvernare.

  ”Nu aș vrea să exprim aprecieri care să fie folosite într-un fel. Personal nu sunt mulțumit.Anul care tocmai a trecut a fost un an în care forţele politice ar fi trebuit să comunice mai bine”, mai spune Ion Iliescu.

  ”Nu a fost un an ușor pentru nimeni, nici pentru cetățeni, nici pentru cei care se află la putere. Situația în care se află țară necesita o comunicare mai deschisă între forțele politice și între cetățeni și factorii sociali. Îmi e greu mie să dau opinii și să fac sugestii celor care se află la guvernare”, informează realitatea.net

  Se pare ca a ramas in vechea mentalitate si indignare proletara.
  Daca voi vedeti ceva viu in discursul lui, il mananc. Nimic nu e pentru ca e zgarcit si nesimtit. Ba inca mai si barfeste pe toata lumea.

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer