Dezbaterea publică în sistem de videoconferință organizată miercuri, 28 octombrie 2020, ora 16.00, cu tema: proiectul de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea metodologiei de raportare și a circuitului informational în Registrul Electronic Național de Vaccinări.

Am luat și eu cuvântul pe la min. 14

 1. October 29, 2020

  Dezbatere la obiect, spre deosebire de multe din cele de la TV, radio și ziare.
  E bine că se mișcă societatea civilă, pe aspecte concrete, la obiect și nu pe lozinci ce aruncă în derizoriu demersul de refuz al vaccinării obligatorii.
  Totuși, ridicările de ton ale unor participanți creează impresia unei implicări personale și sunt folosite de autorități ca pretext de a limita dezbaterile.

  Cel care decretează obligativitatea unei acțiuni este principalul responsabil – MORAL, CIVIL și PENAL – pentru urmările acelei acțiuni și trebuie să raspundă DIRECT.
  Nu e corect ca o persoană sau un grup să oblige, iar răspunderea să fie difuză și despăgubirile să fie din banul public.
  De asemeni, firma producătoare – cea care profită – trebuie să suporte consecințele, în solidar cu cei care obligă.
  Pe de altă parte, dacă cineva care refuză vaccinarea se îmbolnăvește de boala combătută de vaccin, trebuie să își asume eventualele urmări ale alegerii sale, adică să suporte din buzunarul propriu ceea ce depășește contribuția sa la sistemul de asigurări de sănătate.

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer