În urma cu douã luni, Ministerul Administrației si Internelor organiza o dezbatere publicã pe tema Cãrților de identitate cu cip biometric, în vederea implementãrii lor de la 1.01.2011. Puțini au aflat de aceastã dezbatere. Și mai puțini au participat. Am fost surprins sã constat cã ”inițiativa” dezbaterilor o preluaserã ONG-uri ale ”sistemului”, care se înfruptã cu fondurile UE și Soroș. Aceștia veniserã acolo sã mimeze o opoziție fãrã fond împotriva cipurilor. Fãrã fond și fãrã Dumnezeu, aș zice eu.

Am constatat cu regret cã mulți din vechea coaliție Anti-cip,  care fuseserã alãturi de noi la dezbaterile de acum doi ani, pe tema pașapoartelor biometrice, deși au fost anunțați despre aceastã dezbatere, nu au participat.

Cea mai gravã absențã a fost cea a reprezentantului BOR. De ce nu a fost acesta prezent la dezbateri ? Care este poziția actualã a Bisericii ortodoxe Române fațã de buletinele cu cip biometric ? Interesant este cã au fost întrebați, și totuși nu au dat nici un rãspuns pânã acum. Iatã mai jos, conținutul scrisorii adresate BOR de cãte una dintre ONG-urile cu vechi antecedente în lupta anti-cip:

catre PATRIARHIE – 15.08

Astfel, am realizat cu durere cã și la prima bãtãlie anti-cip, reprezentanții BOR au fost nevoiți sã își exprime poziția doar datoritã presiunii strãzii (vã mai amintiți acele mitinguri sãptãmânale la de la poalele dealului Patriarhiei ?!).

În plus, ONG-uri mult hulite, cum este cazul Noii Drepte, acuzatã în presã de extremism de dreapta, au fãcut o bunã figurã, depunând chiar și un memoriu la încheierea dezbaterii de la MAI, în care aratã cã se opun buletinelor cu cip biometric și solicitã respectarea dreptului la opțiune. Iatã și rãspunsul MAI la memoriul Noii Drepte.

Concluzia este cã, dacã nu vom relua acțiunile de stradã, reprezentanții BOR nu se vor simți obligați sã ia atitudine. Semne de întrebare cu privire la buletinele cu cip încep sã aparã peste tot în Ortodoxie, deunãzi un mitropolit grec a ridicat din nou problema cãrților de identitate cu cipuri biometrice. Tocmai de aceea cred cã este necesar sã participãm în numãr cât mai mare la acțiunile anti-cip.

]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer