De ce este atat de buna soia pentru sanatatea ta
Soia este o planta ce poate face minuni pentru organismul tau. In plus, este alimentul de baza pentru romanii care tin post. In medicina chineza soia este folosita pentru a trata febra, raceala, insomnia, durerile de cap, disconfort toracic sau agitatia. Digherbs mai scrie ca poate fi utila in cazul simptomelor de menopauza si post-menopauza si hipertensiune. Soia intarzie imbatranirea si scade colesterolul. Uleiul de soia este extraordinar pentru piele, ajutand la revitalizarea sa. In plus, acesta creste productia de colagen si poate fi adaugat in produsele de protectia solara. Planta mai poate fi folosita la gatit. Din soia se poate face supa, tocanita, salate si diferite bauturi. Specialistii spun ca nu exista precautii in administrarea plantei atata timp cat nu se exagereaza cu consumul sau. In cazul in care se depasesc dozele recomandate poate cauza diaree, scaune mai moi, greata, balonare sau constipatie.
Soia, aliatul femeilor trecute de prima tinerete
Soia este un aliment foarte hranitor, dar mai ales plin de nutrienti si substante sanatoase. Contine fitroestrogen, in principal izoflavon, care este bun pentru femeile de varsta mijlocie. Mai mult decat atat, potrivit How Stuff Works, soia scade colesterolul rau si il creste pe cel benefic, iar izoflanonii au efect antioxidant si protejeaza vasele de sange, facandu-le mai flexibile. Soia este buna si pentru oase, prevenind osteoporoza. Substantele pe care le contine sunt asemanatoare cu estrogenii obtinuti sintetic, tamoxifen si ipriflavone. Acestia reduc pierderea densitatii osoase. Menopauza este o o perioada delicata in viata oricarei femei, astfel incat este foarte important sa reduci simptomele ei pe cat posibil. 60 de grame de proteine din soia ajuta la prevenirea bufeurilor pe timp de noapte in cele mai multe dintre cazuri. Spre deosebire de pilulele cu fitoestrogen care se gasesc in farmacii, care nu sunt lipsite de efecte secundare, altfel stau lucrurile in cazul soiei. Indiferent cum o consumi, aceasta iti va ajuta organismul. Dintr-o portie vei extrage intre 10 si 30 g de proteine si 20 – 60g de izoflavoni.
Daca te ingrijoareaza colesterolul, exista cateva alimente care te-ar putea scoate din impas. In loc sa elimini din alimentatie grasimile saturate, asigura-te ca incluzi mai des in alimentatie nuci, ovaz si mai ales … soia. Conform Daily Mail, un regim pentru scaderea colesterolului trebuie neaparat sa includa, pe langa nuci, ovaz si diferitele produse din soia (lapte, tofu) , mazare, fasole si linte, dupa cum a aratat un studiu recent. Cercetatorii canadieni au observat ca o schimbare a dietei, pe o eprioada de 6 luni, inseamna o reducere cu 13% a colesterolului rau. Daca se continua cu aceasta dieta pentru urmatorii 10 ani, scade cu 11% si riscul aparitiei bolilor de inima. In cadrul studiului, 345 de pacienti, cu totii avand un colesterol marit, au fost impartiti in trei grupe, fiecare urmand un plan diferite de alimentatie. S-a descoperit ca cei care includeau alimentele de mai sus in dieta, despre care se stie ca scad colesterolul, au avut cele mai bune rezultate dupa 6 luni, mai bune chiar decat cei care au consumat doar alimente fara sau cu foarte putine grasimi, mancand preponderent fructe si legume.
]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer