O noua inventie adresata femeilor pentru perioada de menstruatie, cupa menstruala, are rolul de a inlocui clasicele absorbante.

Cupa menstruala este brevetata si fabricata de o companie din Marea Britanie, este produsa dintr-un silicon medical de o calitate speciala, non-alergica. Aceasta inventie are aproximativ 5 cm lungime si poate sa pastreze 30 ml de lichid, ceea ce reprezinta cam a treia parte din media totala produsa la fiecare perioada de menstruatie. Ea se muleaza pe peretii vaginului permitind lichidului menstrual sa treaca in interior fara scurgeri sau miros. Cupa menstruala este foarte usor de folosit: ea se goleste si se clateste dupa fiecare utilizare, adica o data la 4-8 ore (in functie de abundenta fluxului menstrual). Ba chiar, face fata si unei nopti intregi. Poate nu suna prea tentant sa faci acest lucru insa, trebuie sa stii ca aceasta cupa te scapa si de eventualele scurgeri pe langa sau de mirosul neplacut. Iar daca e sa o compari cu metodele traditionale de protectie, nici astea nu sunt chiar atat de placute. 1. Este sanatoasa: principalul repros pe care am putea sa il facem tampoanelor este ca usuca peretii vaginali si lasa fibre de bumbac in urma. Cupa menstruala, insa, nu absoarbe sangele menstrual. Gratie suprafetei ei alunecoase, micro-organismele se scurg natural, permitand suprafetei vaginale sa ramana intacta si pregatita de aparare. 2. Ecologica: atat tampoanele cat si absorbantele, prin continutul lor chimic (clor, alcool, parfum) pot provoca un soc toxic. Cupa insa, prin continutul sau neutru, te va proteja de orice iritatie sau alergie. 3. Economica: cupa menstruala nu este foarte scumpa – intre 70 si 100 ron, in functie de firma producatoare, si are o valabilitate de 10 ani! Cu banii astia insa, daca ar fi sa folosesti o metoda traditionala de protectie, ti-ai garanta o protectie doar pentru circa 1 an. Daca faci un calcul mai amplu, luand in considerare cei aproximativ 38 de ani de menstruatie, la care se mai adauga unele probleme si tratamente pentru alergii, gandeste-te cam cati bani ai economisi cu ajutorul cupei menstruale? 4. Confortabila:
  • nu se simte inauntru, tot timpul te vei simtiti curata;
  • se poate practica inotul sau alte sporturi, se poate face baie in cada;
  • se puteti folosi si in timpul noptii, nu produce scurgeri;
  • scapi de grija cumpararii si transportului tampoanelor;
  • necesita golirea mai rara decit schimbarea unui tampon.
5. Dipozitivul este refolosibil, cu conditia sa fie dezinfectat intre utilizari. Cupa menstruala Are o durata de viata de aproximativ 10 ani de unde si valoarea ecologica a produsului. Sursa: Mayra
]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer