Pentru că am fost întrebat ce este de făcut într-o astfel de situaţie, propun următorul tip de răspuns, pe care desigur că fiecare dintre voi cei care aveţi copii şi primiţi astfel de notificări, îl puiteţi adresa oral sau în scris reprezentanţilor DGASPC: Către                                                                   DGASPC Sector….. În atenţia                                     Domnului Director General Adjunct ………………………..   Subsemnaţii ……………………., în calitate de părinţi ai copiilor …………….. şi ……………, domiciliaţi în ……………………….., vă comunicăm că am primit notificarea d-voastră cu nr…… din data de……….. privind inițiativa de informare referitoare la campania de vaccinare împotriva rujeolei. Vă aducem la cunoștință pe această cale că am fost informaţi prin mijloacele mass-media despre beneficiile vaccinării anti rujeolă și nu este necesară prezența mea la sediul DGASPC.  Însă dacă tot doriți să ne informați cu privire la campania de vaccinare anti rujeolă, vă solicităm să o faceți în scris și să ne comunicați răspunsul la următoarele întrebări, cu privire la care nu suntem încă lămuriţi  suficient:

  1. care sunt raportările din ultimii zece (10) ani primite de la medici, părinţi şi aparţinători, privind reacţii adverse ale vaccinurilor administrate copiilor, inclusiv decese.
  2. Care sunt raportările de pe ultimii zece (10) ani primite de la medici, părinţi şi aparţinători, privind cazurile de autism la copii, pe grupe de vârstă.
  3. O listă (integrală) a tuturor vaccinurilor care se administrează în prezent, eficacitatea acestora și efectele adverse constatate.
  4. Raportările de pe ultimii zece (10) ani cu privire la cazurile de copii bolnavi de rujeolă şi alte boli contagioase a căror prevenţie se face prin vaccinarea de la 1-10 ani. Vă rugăm să ne comunicaţi care este etnia şi categoria socială a persoanelor afectate precum şi numărul acestora, pentru fiecare boală în parte.
  5. Dacă a fost studiată relația dintre autism şi categoriile de copii care au fost vaccinaţi în cadrul programului naţional de vaccinare preventivă şi care este rata mortalităţii la copii vaccinaţi.
  6. Dacă se poate stabili o legătură de cauzalitate între efectele adverse ale vaccinării sau decesele cauzate de rujeolă și neadministrarea vaccinurilor, și cum a fost aceasta constatată ?
  7. care este răspunderea producătorilor de vaccinuri (civilă/penală), şi care este mecanismul de constatare al efectelor adverse ale vaccinării şi mijloacele de raparaţie materială pentru victimele acestora ?
  8. Care este procedura autorizării unui vaccin, în special pe plan național, și dacă există mecanisme de dezbatere publică și ulterior de corecție dacă se constată efecte adverse? Este posibil și în condiții refuzul autorizării unui vaccin pe plan național, chiar dacă există o autorizare eliberată de o instituție europeană?
Totodată vă solicităm să ne comunicaţi dacă instituția d-voastră are competențe legale în domeniul vaccinării, ci doar cu privire la verificarea condițiilor de viață ale copiilor, în vederea respectării interesului superior al acestora.  Pe această cale, vă asigur că copilul meu beneficiază de cele mai bune condiții de creștere și îngrijire și se bucură de o stare de sănătate bună. În condițiile în care nu aveți de soluționat o sesizare cu privire la copilul meu, vă solicit să nu mă mai deranjați cu astfel de notificări întrucât nu există la acest moment nici un text de lege care să mă oblige ca părinte la participarea la campaniile de informare pe diverse teme, pe care le derulati.  Cu stimă,  ……………………………. Dincolo de toate acestea, rămân o serie de întrebări fără răspuns, care demonstrează maniera “ocultă” în care autorităţile procedează pe furiş pentru a creşte numărul de copii vaccinaţi. Se pune întrebarea de unde ştiu cei de la DGASPC care familii au copii nevaccinaţi şi care nu ? Cine a comunicat aceste date şi cu a cui permisiune, în condiţiile în care datele cu caracter medical pot fi communicate doar cu acordul expres al pacientului sau aparţinătorului (familiei). De asemenea, cum se face că această campanie de informare nu este publică, nu figurează pe site-urile DGASPC, şi cu ce finanţare se realizează ?!]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer