McDonald’s foloseºte ingrediente pentru câini pentru unele din produsele sale. Descoperirea a fost fãcutã publicã de cãtre cunoscutul bucãtar Jamie Oliver care a demonstrat cã un ingredient utilizat de fast-food avea consecinþe negative asupra sãnãtãþii consumatorilor. McDonald’s s-a vãzut nevoit sã retragã de pe piaþã produsul respectiv, un burger din carne de vitã destinat în special consumatorilor din Statele Unite. Alte douã lanþuri de fast-food de renume din America, Burger King ºi Taco Bell, au renunþat la a mai utiliza hidratul de amoniu în producerea hamburgerilor.
Cunoscutul bucãtar a arãtat cã McDonald’s foloseºte hidrat de amoniu atunci când prelucreazã carnea de vitã, înainte de a o adãuga la produsele vândute, informeazã Daily Mail.
“Cel mai ieftin produs pentru câini le este vândut oamenilor” , a susþinut Jamie Oliver într-o emisiune TV pe care o realizeazã.
Dupã luni întregi în care bucãtarul a atras atenþia la televizor asupra folosirii hidratului de amoniu, compania McDonald’s a fost nevoitã sã renunþe la utilizarea ingredientului.
Microbiologul Geral Zirnstein, de la Departamentul de Agriculturã al Statelor Unite, a susþinut ºi el cã hidratul de amoniu trebuie interzis: “Consider amestecul acestui ingredient cu carnea de vitã drept un produs fraudulos”, a declarat Zirnstein.
“De ce ar dori o fiinþã umanã cu sensibilitate sã punã carne cu hidrat de amoniu în gura copilului sãu? Publicul american trebuie sã înþeleagã rapid ce face industria alimentarã”, a declarat Jamie Oliver.
Ingredientul nu a fost descoperit pânã acum decât în produsele comercializate de McDonald’s în Statele Unite.
Alte douã lanþuri de fast-food de renume din America, Burger King ºi Taco Bell, au renunþat la a mai utiliza hidratul de amoniu în producerea hamburgerilor.
sursa: impactnews
]]>