Acidul folic administrat in cantitati mari poate grabi dezvoltarea cancerului de colon, spun specialistii americani de la Institutul National de Sanatate. Mare este bucuria atunci cînd afli cã Dumnezeu a binecuvîntat familia ta cu un copilaº. Pe care l-a pus în cel mai potrivit loc pentru pregãtirea venirii lui pe aceastã lume – în pîntecele mamei sale. De obicei, nu dupã mult timp, urmeazã adresarea la medicul de familie. Din acest moment încep îngrijorãrile multor pãrinþi, mai ales a celor neexperimentaþi ºi a celor care au învãþat destul de rãu la biologie la ºcoalã :) . Astãzi voi descrie o situaþie cu care se confruntã obligatoriu orice femeie însãrcinatã. Este vorba despre prima recomandare care o face un medic de la monstruoasele “centre de planificare a familiei”, de parcã copii nu ar fi cea mai mare bucurie, dar un bun integrat in economia capitalistã. Deci, primul lucru pe care îl aude o viitoare mãmicã este sã înceapãp sã bea ACID FOLIC ºi alte suplimente de vitamine. Zi cã nu e aºa? Ceea ce ne-a alarmat pe noi, este faptul cã în toate centrele lor “eugenice” recomandã sã bea aceste “vitamine”. Însã, pentru oamenii care nu cunosc de ce au nevoie de a administra asemenea chimicate, este autoritatea ce mai mare pentru un om de la þarã –Ministerul Sãnãtãþii, care chiar le recomandã, ba mai mult, le distribuie gratis pentru orice femeie însãrcinatã. Ei bine, fiind îngrijorat de aceastã “grijã”, (tautologie intenþionatã), am început sã mã documentez mai bine ce e cu acest Acid Folic. Prima constatare este cã aceste suplimente suntSINTETICE, deci ficatul nu poate metaboliza acidul folic aºa cum ar face cu folaþii, care sunt naturali, motiv pentru care aceºtia rãman în organism. Acidul folic este o varianta artificiala a vitaminei B9. De obicei, Acidul folic este recomandat încã înainte de a concepe un copil. Acest fapt conduce la creºterea concentraþiei Acidului folic în organism. În foarte multe cazuri, femeile îºi încep micul dejun cu cereale, care acum, în majoritatea cazurilor sunt fortifiate cu acid folic, despre care s-a demonstrat cã, în exces, nu numai cã nu este benefic, ci chiar mãreºte riscul de cîteva tipuri de cancer. E foarte simplu sã te trezeºti cã ai luat o supradozã de acid folic, avertizeazã un profesor de farmacologie de la Universitatea britanicã Oxford, din moment ce acesta se poate gãsi în cereale, fãina ºi chiar batoane pentru slãbit (proteice). Acesta avertizeazã cã una din trei persoane probabil are parte de mai mult acid folic decît are nevoie. Atragem atenþia cã medicii recomandã de obicei, fãrã a lua în calcul analizele de sînge, pastile cu o concentraþie de  0,001 acid folic (2 pastile pe zi), deºi chiar în prospect scrie cã pentru femeile însãrcinate se recomandã o cantitate de doar 0,0004 pe zi. Ceea ce constituie practic o supradozare de 4 ori. Cancer de colon, pulmonar si de prostatã Iniþial s-a crezut cã acidul folic protejeazã de cancerul de colon, însã cercetarile recente au arãtat cã, în realitate, “supradoza” încurajeazã creºterea polipilor. Recentele cercetãri atrag atenþia ºi asupra altor tipuri de cancer ce pot apãrea, fiind vorba despre cel pulmonar ºi cel de prostatã. Un studiu realizat în Norvegia a arãtat cã 3 ani în care se consuma alimente fortifiate duce la creºterea riscului de cancer pulmonar cu 21%. Un altul a aratat ca acelaºi supliment dubleazã riscul de cancer de prostatã. Deºi alimentele îmbogãþite cu acid folic pot preveni defectele din naºtere, tot ele pot mãri ºi ºansele de cancer cu 21%, aratã un studiu realizat în Norvegia. Conform cercetãrii, acest risc urmãreºte locuitorii tuturor þãrilor care au adoptat aceastã politicã (inclusiv Republica Moldova), cu ani în urmã, printre care ºi SUA, relateazã HealthDay. “Fortifierea cu acid folic ºi suplimentele de acest gen nu sunt atît de sigure cum se credea pînã acum, a declarat ºeful echipei de cercetãtori, Dr. Marta Ebbing, din cadrul Spitalului Universitar Haukeland din Bergen. Cercetarea a arãtat cã dupã doar 3,5 ani de consumare a alimentelor îmbogãþite cu acid folic (de obicei le gãsim la noi în Musli ºi alte produse “îmbogãþite” cu vitamine) sunt asociaþi cu un risc cu 21% mai mare de cancer. Dupã 6,5 ani de consum al alcestor alimente, ºi riscul de mortalitate este crescut, mai ales în cazul populaþiei suferinde de boli de inimã. Tipurile de cancer la care sunt predispuse persoanele care consumã alimente îmbogãþite cu acid folic sunt cel colorectal, de plãmîni, prostatã ºi leucemie, se mai menþioneazã în Journal of the American Medical Association. Acidul folic, deloc necesar ºi periculos pentru mãmici Afirmaþia aparþine “The Food Standards Agency” for guvernamental din regatul britanic, relateazã The Telegraph. Recentele studii au demonstrat cã acidul folic ar putea chiar masca o carenþã de Vitamina B12, care poate avea ca rezultat anemia ºi tremuratul mîinilor, la bãtrîneþe. Acidul folic, suplimentul zilnic pe care orice viitoare mamicà il ia, ar putea fi nociv pentru sãnãtate, crescînd riscul de cancer la intestine.  Consecinþele unui consum ridicat de acid folic nu sunt încã pe deplin cunoscute, fãcînd obiectul cercetãrilor din prezent. Conform studiului realizat de cercetãtorii de la Universitatea Adelaide, riscul de a avea un copil care suferã de astm este cu 30% mai mare în cazul în care vitamina a fost luatã între sãptãmînile 30 ºi 34, relateaza Daily Mail. Cercetãtorii australieni sunt de pãrere cã aceasta este ºi explicaþia faptului cã, în ultimii ani, incidenþa cazurilor de astm la copii a crescut foarte mult în þãrile “dezvoltate”. Femeile care utilizeazã pilule contraceptive au afectat nivelul acidului folic în sînge ºi în organism, din acest motiv, este recomandabil ca sã utilizeze cît mai multe legume bogate în vitamina B9. Sursele naturale de acid folic sunt legumele verzi, cum ar fi: conopida, varza, spanacul, perele, broccoli, fasolea verde, mazãrea, cartofii, dar se gãseºte ºi în morcovi, sfeclã de zahãr, avocado, grapefruit, banane, portocale, grîu integral, porumb, migdale, castane, gãlbenuº de ou, lapte, peºte ºi ficat. Acidul folic este esenþial în sinteza AND-ului si ARN-ului, a unor aminoacizi ºi a proteinelor, ºi participã la formarea hemoglobinei. Este foarte important în perioada diviziunii celulare ºi, de aceea, este indispensabil în perioada sarcinii, însã atragem atenþia cã doza de acid folic recomandata la gravide este nevoie de 400 micrograme (0,0004). Concluzie: Evitaþi chimicalele/ sinteticele, mîncaþi sãnãtos, mai multã verdeaþã, iar dacã nu aveþi vreo carenþã de vitamine sau sãruri nu vã umflaþi cu integratori ºi alte “minunãþii” ale lumii moderne, orice integrator are rolul lui în organism, iar orice luat peste mãsurã ºi inutil dãuneazã. Mãrturisim cã nu am stãruit foarte mult asupra demonstraþiilor noastre, dar nu ne amintim sã fi vãzut atîþia copii în cãrucioare cu rotile pe vremea cînd nãºteau bunicile, mamele noastre în comparaþie cu ceea ce avem acum. Pe vremurile alea nu se fãceau nici ecografii 3×4, nici cezarianã la cerere, nici amniocentesi, iar mamele nu sufereau de depresii de naºtere. (Va urma) sursa: viatadefamilie]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer