Declarație politicã: resursele energetice ale României – obiectul jafului sistematic din ultimii 26 de ani

 

Stimați colegi,

 

Tot mai mulți români se plâng cã au greutãți în a-și achita facturile de utilitãți ale locuințelor, pentru energia electricã, apa și gazele naturale. Avem cele mai mari prețuri la apã, gaze și energie electricã din Europa, raportat la costurile de producție și puterea de cumpãrare a populației.

 

Avem astãzi în România zeci de mii de familii de români care trec peste iarnã îndurând gerul în locuințe, rugându-se lui Dumnezeu pentru vremi mai puțin geroase, cãci nu își permit sã achite facturile de energie termicã.

Avem în fiecare ani cazuri de bãtrâni ce se sinucid deoarece nu își pot permite sã achite facturile de utilitãți din pensiile de mizerie pe care le primesc dupã o viațã de muncã.

 

Cum este posibil ca o țarã ce produce curent electric ieftin, sã aibã hidrocentrale în faliment și prețuri la consumatorii finali mai mari decât în majoritatea țãrilor europene?  Cum este posibil ca românii sã plãteascã cele mai scumpe gaze naturale din Europa – raportat la puterea lor de cumpãrare, în condițiile în care țãri cu producție de petrol și gaze precum România au un nivel de trai mult mai ridicat – cum este cazul țãrilor din zona Golfului Persic.

Unde se duc toți acești bani din bunãstarea oferitã de naturã României ? De ce trebuie ca România sã cumpere gaze naturale din Rusia la prețuri mari, când producția noastrã internã acoperã cu suficiențã consumul românesc de gaze naturale ?

Rãspunsul la toate aceste întrebãri îl gãsim în rețelele infracționale ale “bãieților deștepți” din energie, cãpușele și intermediarii de pe traseul kilovatului de energie electricã sau metrului cub de gaze de la producãtor la consumator.

S-a scris destul de mult în presa noastrã despre acești “bãieți deștepți din energie”, care vãmuiesc fiecare familie de români printr-o simplã semnãturã pusã pe un contract de intermediere, și care nu presteazã în realitate nici un serviciu, altul decât sã  emitã o facturã pentru comisionul lor.

 

Pânã când vom mai suporta înavuțirea frauduloasã a acestor hoți pe seama noastrã a tuturor românilor ?!

Nu a fost de ajuns cã România a fost forțatã sã înstrãineze resursele energetice cãtre companii strãine. Acum românii reduși la stadiul de “consumatori captivi”, în realitate un fel de sclavi moderni, sunt nevoiți sã plãteascã “taxa pe șmecherie” – unor copii de securiști ajunși la butoanele economiei românești.

Cerem DNA-ului sã se auto-sesizeze cu privire la aceastã clicã mafiotã din domeniul energetic și sã ia mãsuri urgente pentru deparazitarea României de acești intermediari ce sug vlaga și resursele românilor.

 

Vã mulțumesc!

Deputat Daniel Fenechiu.

 

]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer