Nu se mai teme de justiție, cãci procesul de la Cluj și l-a rezolvat (a mai auzit cineva ceva de judecata apelului !?), cãci mai nou, are protectori politici puternici.

Însã Gregorian Bivolaru se teme de CARTE, de slova scrisã. Și o sã argumentez. Au plecat din MISA zeci de mii de cursanți, de la instructori la simpli ashramiști. Unii s-au desprins pentru cã simțeau cã bat pasul pe loc, alții pentru cã nu mai putea tolera sistemul. Au fost huiduiți în public doar cei fațã de care MISA avea interese materiale: Claudiu Trandafir – ca sã dea înapoi casele aflate pe numele sãu; Narcis Tarcãu – ca sã renunțe la ceea ce construise în Danemarca. Și tot așa, simplii cursanți care ar fi putut afecta imaginea MISA și increderea oamenilor în sistemul de acolo – lucru care se transupune tot în pierderi financiare – ca finalitate.

Cum poate afecta cineva durabil imaginea MISA ? Nu prin vorbe spuse pe la colțuri, emisiuni sau declarații pe net sau în ziare. Cãci se știe cã o știre, o bârfã, un ziar trãiesc o singurã zi. Însã cãrțile, ei bine cãrțile sunt aproape nemuritoare, de cele mai multe ori supraviețuiesc chiar autorilor lor. De aceea cãrțile sunt periculoase pentru Gregorian Bivolaru. Pânã acum, nu s-a scris nici o carte, nici o istorie realã necenzuratã, cu bune și cu rele, omeneascã, despre MISA și inițiatorul ei. Cei care au anunțat cã lucreazã la un astfel de proiect au fost imediat demonizați pe yogaesoteric.net, oficiosul MISA. Spre exemplu, nu au avut nimic cu Alex Cojocaru când a ales sã plece din MISA. I-a profețit Bivolaru cã dacã va strãbate munții Carpați în 100 de zile va muri acolo. Profeție neândeplinitã, Alex s-a întors bine mersi, fiind primul român care a strãbãtut cu piciorul întreg lanțul carpatin în 100 de zile. Însã când Alex a anunțat, dupã aproape un an de zile de la plecarea din ashramul MISA, cã aproape a finalizat o carte în care a scris tot ceea ce știa despre MISA, a început un atac furibund la adresa lui – și asta înainte sã publice mãcar o pãrticicã din acea carte !!! La fel cu Ferenc Nebela, unul dintre cei mai muncitori oameni pe care i-am cunoscut. Un om de excepție, cu puterea fizicã a trei oameni. A muncit pe șantierele MISA o viațã de om, cu o dedicare exemplarã, fãrã sã primeascã altceva decât cazare și masa zilnicã. S-a desprins de MISAcu ani în urmã, în liniște, cu acel bun simț ardelenesc care l-a caracterizat întotdeauna. Iar MISA l-a uitat, cum a uitat aportul zecilor de mii de oameni care au construit-o. Însã și l-au amintit acum, când a anunțat cã scrie o carte despre MISA. Imediat, Gregorian Bivolaru a pus sã îi fie scotocit trecutul, în cãutare de pete. Și au gãsit o fostã iubitã care le-a oferit materialul necesar pentru denigrarea lui Ferenc, cãci acesta trebuie demonizat preventiv, înainte sã apuce sã publice ceva, pentru a nu fi considerat credibil. În paralel, grupurile “speciale” primesc indicații de a “lucra” – inclusiv cu aparaturã psihotronicã, pentru a-i “liniști” pe acești “neliniștiți” ce tulburã apele și amenințã  bunul mers al afacerii numite Mișcarea pentru Integrare Spiritualã în Absolut.

Spaima lui Gregorian Bivolaru de cãrți este atât de mare, cã l-a bãgat în comisia de eticã și disciplinã a MISA pânã și pe instructorul Dani Bozaru, autorul real al compilãrii cursurilor de yoga de la MISA începând cu anul 6 de curs. Zilele trecute, ședința cu instructorii de la MISA s-a transformat în ședințã de judecatã. “Completul” de judecatã a transmis sãlii frica magistrului, aducând la judecatã pentru greșeli închipuite, preventiv, pe toți cei ce puteau reprezenta riscul virtual de a “mișca în front”. Pe Dany Bozaru spre exemplu, l-au adus în fața sãlii sã îl judece pentru inițiativa de a scrie o carte despre yoga: “Yoga pentru fiecare, yoga pentru toți”. I s-a reproșat de cãtre “inchizitori” lui Bozaru “nerușinarea” de a fi “plagiat” din cursurile de yoga pe care tot el le-a compilat. Dany s-a apãrat cu argumente de bun simț misan, arãtând cã a avut “aprobarea și susținerea” lui Gregorian Bivolaru pentru a scrie aceastã carte, banii din vânzãri (aspect important pentru ei) au rãmas integral editurii (ce aparține unui om de încredere al școlii, Bogdan Penescu). Probabil cã sãracul Dany a fost tras de urechi pentru cã nu a scris suficient în cartea sa, în capitolul dedicat importanței maestrului spiritual, despre Gregorian Bivolaru, luminoasa figurã a conducãtorului iubit, la fel cum în epocea ceaușistã la ședințele de partid ale Uniunii Scriitorilor, erau bãgați în ședințele de “autocriticã” cei ce nu își umflau volumele publicate cu obligatoriile omagii aduse lui Nicolae Ceaușescu.

Aceastã circotecã jalnicã, acest simulacru de proces de intenție este la fel de penibil în fond ca și ideea de plagiat dupã ursurile yoga de la MISA. Cum sã pretinzi drepturi de autor pe ceva ce tu la rândul tãu ai copiat cu nerușinare, fãrã permisiune, de la alți autori ? Asta e culmea tupeului, pe care sunt convins cã Dany Bozaru i-a stat pe limbã sã le-o arunce ipocriților din comisia respectivã – atunci când i-au adus acuza de plagiat.

Cam atât pentru azi, cãci subiectul MISA mã perturbã și îmi stricã și dramul de armonie dobândit.

]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer