Implantarea cipurilor în creier, mai aproape decât am fi crezut Un grup de cercetãtori din Statele Unite crede cã în urmãtorii doi ani vor putea implanta microcipuri în creierii afectaþi ai unor subiecþi umani, cu scopul de a le permite acestora sã stocheze amintiri.  

De mai bine de un deceniu, cercetãtorii de la Wake Forest University au observat atent hipocampul (parte din creier vitalã pentru formarea amintirilor pe termen lung). Ei sunt de pãrere cã au reuºit sã descopere modul în care sunt formate amintirile, lucru care le va permite sã realizeze un implant ce le poate veni în ajutor indivizilor cu leziuni cerebrale localizate, celor care au suferit atacuri cerebrale sau care sunt victime ale tulburãrii Alzheimer. 
Pânã acum, cercetãtorii au realizat deja experimente pe creieri de ºobolani ºi maimuþe, demonstrând cã mesajele creierului pot fi reproduse prin semnale electrice provenite de la un cip de silicon. Oamenii de ºtiinþã admit faptul cã va fi nevoie de dezvoltarea unui dispozitiv special, dar ei sunt încrezãtori având în vedere faptul cã existã deja implanturi cerebrale, precum cele cu electrozi folosite la subiecþi umani pentru tratarea epilepsiei. Echipa de specialiºti se declarã încântate de descoperirile realizate pânã acum ºi cred cã un dispozitiv care ar putea reproduce procesele de memorare va putea fi pus la dispoziþia pacienþilor în urmãtorii 5-10 ani. „Nu punem la loc în creier amintiri individuale ci capacitatea de a genera amintiri. Nu credeam cã voi vedea aºa ceva în viaþa mea. Poate cã eu nu voi putea beneficia de aºa ceva, dar copiii mei vor avea aceastã ºansã”, a declarat profesorul Ted Berger. Experþii sperã cã implantul va veni în ajutorul pacienþilor a cãror activitate cerebralã a fost întreruptã prin leziuni locale sau accident vascular cerebral. În acelaºi timp, scopul suprem al cercetãrii este acela de a trata indivizii bolnavi de Alzheimer. ]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer