Doctorul american Steven Hotze a făcut publică o filmare în care explică pe larg pericolele injectării cu terapia genică împotriva virusului covid-19. Este primul medic pe care îl văd să enunțe o definiție clară a vaccinului, astfel cum apare în documentele Centrului de Control al Bolilor din SUA (CDC): “un vaccin este un produs ce stimulează sistemul imunitar să producă imunitate față de o anumită boală.” Merită ascultat !

Pledoaria doctorului Hotze vine să se adauge tot mai multor voci ale unor medici ce vorbesc în favoarea schimbării abordării în combaterea pandemiei, recomandând un stil de viață sănătos, mișcare în aer liber, scăderea în greutate și o alimentație echilibrată, bogată în minerale și vitamine.

Spre exemplu în Franța, cel mai puternic avocat al utilizării ivermectinei este doctorul Gérard Maudrux. Chirurgul urolog pensionar este cunoscut pentru că a condus fondul autonom de pensionare pentru medicii din Franța timp de 18 ani. Nu este nici specialist în boli infecțioase, nici epidemiolog. Dar blogul său, „Ochiul unui anticonformist”, are meritul de a compila tot ceea ce este publicat pe tema ivermectinei.

Chirurg urolog, asistent la spitalul din Grenoble, apoi medic liber profesionist, doctorul Gérard Maudrux, în vârstă de 71 de ani, este acum pensionar. El a condus fondul autonom de pensionare pentru medici timp de 18 ani și a avut amabilitatea să ofere un interviu pentru  revista Capital.

Iată un fragmentul din acest interviu:

Faceți campanie pentru ivermectină, ca potențial tratament împotriva Covid 19. De ce?

Este un medicament utilizat inițial de medicii veterinari pentru paraziți la animale și unele boli virale. A fost transpus la om pentru boli parazitare, cum ar fi scabia și onchocerciaza (cunoscută sub numele de orbire a râului) în ultimii treizeci de ani. Conform datelor OMS, există aproape 4 miliarde de prescripții la om, adică 110-120 milioane pe an.

Care sunt efectele secundare?

Conform datelor OMS, de exemplu, sunt 4.600 de cazuri înregistrate, comparativ cu 180.000 pentru aspirină. Adică o rată de 0,0001 la sută. Cu alte cuvinte, nu există efecte secundare.

Este un tratament preventiv sau curativ împotriva Covid 19?

Ambele. Ca măsură preventivă, avem cazul Argentinei, unde a fost realizat un studiu în 2020 pe 1.200 de persoane din domeniul medical care au avut contact cu Covid. 800 au primit tratament, 400 nu. Rezultat: după 2 luni și jumătate, nicio persoană nu a fost contaminată în primul grup, 237 de îmbolnăviri au fost raportate în al doilea. Multe studii din întreaga lume conduc la rezultate semnificative – între 85 și 100% dintre persoanele tratate ca măsură preventivă nu sunt infectate. În Mexic, statul Chiappas a distribuit ivermectina populației în urmă cu opt luni. Are de patru ori mai puține decese decât în ​​celelalte 29 de state ale țării. India a vândut deja 120 de milioane de kituri în farmacii. Au 12 morți la 100.000 de locuitori – Franța are 130 .

Și curativ?

În domeniul curativ, există aproximativ 60 de studii. 80% spun că ivermectina prescrisă în fază incipientă scade timpul de vindecare la jumătate, comparativ cu un grup placebo. Conform acestor studii, mortalitatea scade cu 75%.

Studiile provin din țări ca India, Argentina, Bangladesh. Aceasta este explicația?

În primul rând, mulți experți din Marea Britanie sau SUA apără ivermectina. Dar există, probabil, un mic complex de superioritate occidentală. Aceste țări funcționează mai bine decât noi testând totul, în toate condițiile, în timp ce în Franța cu greu efectuăm cercetări.

Studiile nu sunt considerate suficient de robuste de către jurnalele de referință. Ce credeți?

Asistăm la o deriva în analiza studiilor științifice: ne uităm la metodologie, dar nu ne uităm la rezultat. Când ai 3.532 de lucrători medicali tratați profilactic într-un spital indian, cu o scădere cu 85% a riscului de infectare, este convingător. Nu mă deranjează să existe prejudecăți și defecte, dar rezultatul este acolo. În plus, există doar trei studii care concluzionează că este ineficient: dar au vizat un public tânăr, care se vindecă singur.

Laboratorul Merck, care comercializează ivermectina, a emis un comunicat de presă care contestă utilizarea medicamentului pentru tratarea Covid.

În realitate, Merck dedică două rânduri bolii Covid în comunicatul de presă de 2 pagini și nu menționează niciun studiu. De ce face asta Merck? Cred că nu vrea să se regăsească în situația de a fi nevoit să producă în cantități mari un medicament care a intrat în domeniul public și care nu-i mai aduce nimic. În anii 1980 a fost forțat să producă gratuit zeci de milioane de doze pentru a combate oncocerciaza. În plus, Merck lucrează cu Johnson & Johnson pentru vaccinul anti-Covid și dezvoltă 2 medicamente anti-Covid. Vânzarea unui produs cu 1000 de euro pe doză, mai degrabă decât 10 euro, este mai interesantă. În Franța, doar 5% din ivermectina prescrisă provine de la Merck, restul sunt generice.

Ați fost convocat de Colegiul Medicilor în februarie. Ce vi se reproșează?

Nu știu exact. Se pare că este pentru toate articolele postate pe blogul meu. Mi-au cerut să explic, dar nu mi-au spus ce nu le place. Tot ce scriu este verificat și a fost scris în altă parte, nu inventez nimic, nu prescriu, nu fac recomandări. Îmi pun doar întrebări. Totul este intimidant, dar mă simt bine.

Poate un medic să prescrie ivermectină fără riscul urmăririi penale?

Răspunsul este da. Un medic poate prescrie un medicament în afara scopului inițial al autorizației de introducere pe piață (AMM) atunci când nu există o alternativă. Pacientul trebuie să fie informat cu privire la beneficii și riscuri și că rețeta este „off-label”. Dacă respectăm toate acestea, avem dreptul să le prescriem. ANSM tocmai a reamintit acest lucru, în contextul procedurilor sumare în fața Consiliului de stat pe care le-am inițiat cu Uniunea Medicilor din Aix și Regiune (Smaer). Cerem ca ANSM să emită o recomandare temporară de utilizare (RTU) pentru ivermectină. Solicitarea este în curs de examinare. Așteptăm un răspuns de principiu la sfârșitul lunii martie.

Dacă am fi dat ivermectinei o șansă, nu am fi avut un al doilea val și am fi economisit miliarde. M-aș putea înșela, dar sunt sigur că nu. Și nu este prea târziu să o recomande. Ivermectina nu concurează cu vaccinul, unul este un remediu curativ, celălalt este preventiv. Se completează reciproc, dar nu se opun reciproc, așa cum crede guvernul.

  1. March 30, 2021

    Mergi tu si da probe si fapte lui Arafat pentru ca esti expertul in istorie!
    Asta, Andreea cum ii zice de la Min. Sanatatii, vrea sa puna lacate pe frigiderele din magazine ca a vazut ea pe camerele de supraveghere…

    Daca taci, vei fi calcat in picioare.

    • March 31, 2021

      de data asta, de acord cu tine !

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer