Ieri am făcut un mic material de prezentare al principalelor repere și întrebări legitime cu privire la oportunitatea încheierii unui acord militar de înarmare a Ucrainei de către România, cu armamentul cumpărat pe bani grei de la americani. Tratat ce echivalează cu o declarație de război împotriva Rusiei, transformându-ne direct în inamici ai acesteia și ținte militare – cel puțin în ceea ce privește convoaiele de tehnică militară pe care urmează să le facem cadou ucrainienilor.

Materialul video poate fi vizionat aici:

Procesul legislativ de avizare în comisiile parlamentare și de ratificare a tratatului pot fi urmărite aici: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=19241

Dincolo de toată această chestiune, se cuvine să amintim un pic din istoria recentă, pentru a avea reperele corecte în analiza situației.

În urma morții lui Stalin, în 1953, Nikita Hrușciov a devenit noul lider al URSS. În calitate de fost Prim Secretar al Partidului Comunist din RSS Ucraineană, în perioada 1938-49, Hrușciov, ucrainean deci, a transferat Crimeea de la RSFS Rusă la RSS Ucraineană. Crimee care fusese anexată la 1783 de Imperiul Rus de la Hanatul Tătar în urma războiului ruso-turc (1768-1774). A cui a fost de fapt inițial, Crimeea, deci ? A Ucrainei sau a Rusiei ?

Referitor la Donbass: În 2014, USA prin Departamentul de Stat American și Joe Biden în persoană în calitate de vice-președinte al SUA, au orchestrat creerea Euromaidanului, adică revolta populației ucrainene împotriva deciziei autorităților de a strânge relațiile cu Rusia și de a întoarce spatele UE, revoltă care a dus în cele din urmă la căderea guvernului și a președintelui.

Mișcarea asta i-a radicalizat pe mulți, mai ales în partea de est a țării, acolo unde este granița cu Rusia. Și unde mulți localnici – 38,5% – sunt rusofoni. Oamenii care trăiau în regiunea Donbass au fost învățați să se urască între ei și să trăiască în teamă unii față de alții. Asta a dus la invadarea Donbass-ului de către Rusia. Pentru protejarea populației rusofone.

Știe cineva câți ruși au fost expulzați din Donbass și Lugansk în Rusia, doar cu hainele de pe ei? Nu. Fiindcă presa occidentală n-avea interes să te informeze.

Dacă Ucraina e o țară care vrea să devină „europeană”, de ce nu cedează teritoriile luate prin rapt de URSS? De ce nu ne dă Bucovina de Nord, Herța, Bugeacul? De ce Ucraina are cea mai dementă politică de asimilare a minorităților din întreaga Europă? Români, maghiari (din Transcarpatia), ruteni etc.?

În Ucraina mai existau în anul 2015 doar 77 de şcoli cu predare în limba română, numărul acestora scăzând semnificativ faţă de situaţia din perioada sovietică postbelică.

În timpul ocupației URSS, de după 1944, în Ucraina au funcţionat 114 şcoli cu predare în limba română, în nordul Maramureșului, nordul Bucovinei, ținutul Herța, nordul Basarabiei și sudul Basarabiei.

Totodată, din cele 168 de şcoli cu predare în limba română organizate de soviete între 1924 și 1940 în spaţiul dintre Nistru şi Don (Ucraina dinaintea anexiunilor teritoriale sovietice din 1940 și 1945), în prezent nu mai funcţionează nici măcar una, toate fiind închise și înlocuite cu școli cu predarea în limba ucraineană.

În total, în ultimii 91 de ani (1924-2015), Ucraina a lichidat 205 școli românești. Ceea ce reprezintă un ritm mediu de 2,25 școli închise pe an.

Din 2019, observatorii internaționali au raportat un nou val de cazuri de persecutare a minorităților etnice de către autoritățile ucrainene. Astfel de acte de persecuție se petrec din momentul în care Ucraina și-a lansat campania distructivă prin care interzice școlilor să predea în limbile minorităților care se vorbesc încă pe teritoriul său.

Ruslan Storojuk, șeful serviciilor de securitate ucrainene din regiunea Cernăuți, a declarat că au fost disponibilizați funcționari publici din regiunea sa din cauză că au avut dublă cetățenie (de exemplu, cetățenia ucraineană și română — ceea ce înseamnă că cetățenii UE sunt, și ei, afectați, nu?).

În plus, serviciile de securitate ucrainene hărțuiesc mereu asociațiile culturale ale minorităților etnice. De exemplu, Centrul cultural român de la București, „Eudoxiu Hurmuzachi”, a fost acuzat, nici mai mult, nici mai puțin, de subminarea integrității teritoriale și a inviolabilității Ucrainei.

Atenție, Rusia respectă mult mai bine drepturile minorităților de pe teritoriul ei decât Ucraina. Are peste 20 de milioane de musulmani pe teritoriul ei și nimeni nu s-a plâns de discriminare.

Ei și? Ce măsuri a luat Comisia Europeană pentru a proteja aceste comunități și, în unele cazuri, cetățenii UE din Ucraina? Dar America? Nimic. De ce? Fiindcă Ucraina trebuie să rămână pretextul pentru care, atunci când au nevoie, să facă presiuni asupra Rusiei. Păi tu faci asta cu prețul sacrificării unor minorități naționale? Ești criminal.

Nu mai punem la socoteală ce afaceri a făcut Hunter Biden, prin corupție, în Ucraina. De a trebuit să intervină Joe la președintele Ucrainei să-l schimbe pe procurorul general ca să se închidă dosarul fiului.

Aștept acum să-mi spună imbecilii că-s rusofil. N-am fost niciodată. Rusofob, da, am fost. Până m-am trezit. M-a trezit Occidentul care, prin perfidie, minciună sfruntată, s-a demascat. Nicio legătură nu mai are cu vechiul Occident, pe care-l știam de mic. La care visam. Am început să judec. Nu pot fi manipulat de găgăuți.

Deocamdată, nu Rusia are trupe pe toate continentele, nu ea a destabilizat țări în ultimii 30 de ani, nu ea a a încercuit terestru și maritim națiuni. Sigur că, fiind o mare putere militară, își are interesele ei. Mai ales în spațiul fostului URSS. Tu ce-ai face?

Dacă România ar fi avut forța militară a Rusiei, ar fi invadat Bucovina de Nord, Herța, Bugeacul, Cadrilaterul, să-și ia ceea ce i-a aparținut? Eu zic că da. Trebuie să-ți recuperezi ceea ce ți s-a luat prin rapt. Despre ce vorbim, deci? Despre manipulări pentru proști? Când învățăm să mai gândim și rațional, ca niște oameni maturi? Să ne punem și-n locul altora?

Cine a finanțat Marea Revolutie din Octombrie, din Rusia? Nu marile Loje Masonice au implementat comunismul în Rusia? Și cine l-a pregătit pe Lenin ? Nu ei ? Cine ne-a livrat pe noi în mâna Rusiei ? Nu Occidentul pe care-l pupă în cur mulți acum, refuzând să-i recunoască curvăsăria ? Când Franța și Germania fac afaceri mari cu Rusia ?

În încheiere, mai aduc un ultim argument în favoarea bunului simț și normalității: cum ar fi fost dacă România încheia un tratat militar de furnizare de armament cu Serbia, în timp ce avioanele americane bombardau Belgradul fără nici un motiv legitim ? Cum ne-ar fi catalogat “aliații” noștri americani ?!

 1. April 21, 2021

  “cum ar fi fost dacă România încheia un tratat militar de furnizare de armament cu Serbia, în timp ce avioanele americane bombardau Belgradul fără nici un motiv legitim ? Cum ne-ar fi catalogat “aliații” noștri americani ?!”
  Idioti?
  Tu explici, tu trebuie ca sa stii mai bine.

 2. April 22, 2021

  Daca nu intelegi negru pe alb, poate intelegi in culori: ce vezi, aia e!

  Hotararea care n-ai gasit-o, s-a semnat zici.
  Legat de aparare, nu prea tine cont de impactul tau de business-man. Trump a urlat la voi, nu eu.

  imm-urile sareau ca oile pe camp.

  “Cine sunt nebunii?” I don’t know, taica. Mise (nu doar una) duc ochii de somn.
  Hai mergem la MISA indarat! Intai tu si apoi eu.

  “bugetarii” sa-i ia dracu!

  “tratat” Pai n-a zis la inceput ca nu are impact asupra tratatelor internationale cu alte tari?

  Scoate tratatul pe care-l ai cu Rusia! Scoate tot!

  CSAT-ul nu are de ce sa-si avizeze propriile decizii semnate.
  Scrie si repeta dupa mine: Hotararea nr. 61 CSAT a aprobat semnarea acordului.
  Inapoi la 12:04!

  Ce mananci neica de puti a rahat?

  Cum adica acordul nu e ce ai citit inainte? (13:09)

  La 1:19 spune Acord intre guv Rom. si cabinetul min ai Ucr.

  Care anexe? Te duci la Ucraina si ceri garantii ca or sa-ti plateasca si in cati ani cadoul pe care il faci lor.

  Dna Rozalia nu are cetatenie? Si ce daca! Daca stie sa semneze, sa semneze! Si cu degetul daca e!
  Ciordache sa vada? Pai n-are ordin de la Dragnea. Alta intrebare!

  “Noaptea ca hotii”
  Stinge lumina ca mi-e somn!

  Specia antivaccinista este cea care a numit acordul “vax”.

  “Mda!” – Nu!

  “Va urez o seara buna.” Si eu! In cateva ore rasare soarele.

 3. April 23, 2021

  De exemplu poti sa scrii despre ideea lui Iohannis ca s-a dus/venit pe bicicleta pe ploaie la el in castel.
  Biciclistii stiu ca aveau liber fara masca pentru ca rata de infectare e mai mica pe bicicleta. Nu, nu el! El a purtat masca.

  Daca la una din intruniri ii statea costumul cu nasturii pe burta, burta dand sa iasa afara, si ma asteptam ca din servieta sa scoata un salam si-o ceapa, acum a intrat triumfator cu calul, pardon bicicleta cu seaua in fund in scena. Cica “Multumesc ca m-ati asteptat, am venit…” Ceva in creier mi-a facut pîc.

  “Vinerea verde” Nice! Inseamna ca e iarba peste tot. Daca e iarba, inseamna ca stam si asteptam.
  Asteptam ca ce sa facem? Acusica se face vara si in Rusia, si in U-Krai-na. Krai e sfarsit.
  Ukraina atunci e La frontiera dar privita din interior de Rusia…

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer