Iranul avertizeaza cu o lovitura preventiva daca este amenintat
Iranul va face actiuni preventive impotriva dusmanilor sai, daca simte ca interesele sale nationale sunt in pericol, a avertizat, marti 21.02.2012, adjunctul fortelor armate iraniene. “Strategia noastra acum este ca, daca simtim ca dusmanii nostri pun in pricol interesele noastre nationale, si vor sa decida sa faca asta, vom actiona fara sa mai asteptam prima lor actiune”, a amenintat Mohammad Hejazi, potrivit Reuters.
Având în vedere cã Rusia și China au avertizat prin comandanți ai forțelor armate cã vor apãra Iranul “ca pe propriul lor teritoriu” în caz de conflict armat, amenințarea comandantului forțelor armate iraniene este menitã sã dezarmeze orice tentativã israelianã de atac asupra unor ținte aflate pe teritoriul iranian.
Mai mult, dacã sursele serviciilor secrete iraniene vor anunța pregãtiri ale unor agresiuni provenite de pe teritoriul Israelului, este posibil sã asistãm la atacuri “chirurgicale” cu rachete iraniene inteligente, ale unor baze militare din Israel, tacticã folositã în trecut atât de SUA cât și de Israel.
În aceste condiții, cred cã e cazul ca fabricanții de arme americani, sã se întrebe îngrijorați, dacã nu cumva lãcomia lor nu i-a împins sã vândã Iranului – în trecut – arme prea multe – și prea bune.
]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer