TOP 5 – Cele mai nocive tipuri de brânzã topitã de pe piaþã

– Toate cele 61 de tipuri de brânzã topitã pe care le gãsiþi la rafturile magazinelor din România conþin E-uri, avertizeazã Asociaþia Naþionalã pentru Protecþia Consumatorilor. Mai multe sau mai puþine. Iar unele dintre aceste substanþe sunt cancerigene.

Etichetele a 61 de tipuri de brânzã au fost controlate pentru a se vede ce substanþe conþin ºi care dintre ele sunt dãunãtoare pentru organismul uman. Concluzia: fie cã vobim despre 13, 6 sau douã E-uri, toate tipurile de brânzã topitã conþin astfel de substanþe, unele din ele chiar periculoase pentru organism. Dintre acestea, 26 de sortimente conþin acid citric, E330, cancerigen. Vian cu ºuncã și Vian Mix, sortimente de brânzã topitã fabricate de Kaufland România,conțin E251, nitrit de sodiu, un alt adjuvant alimentar periculos pentru oameni, care poate favoriza apariția unor alergii și tulburãri hepato-biliare. Substanþele nocive pentru organism sunt chiar cele care fac brânza sã se menþinã finã ºi cremoasã. Cei care le consumã riscã sã se aleagã cu dereglãri hormonale, afecþiuni cardio-vasculare ºi hepatice sau dereglãri metabolice. TOP 5 – Cele mai nocive tipuri de brânzã topitã de pe piaþã:

1. Apetito Super Cremo Sunca – 13 E-uri

Tip produs: Branza topita cu sunca Mod de ambalare: Triunghiuri Producãtor: S.C Delaco Distribution SRL Ce contine: E 250 Nitrit de sodiu, E 450 Difosfati, E 451 Trifosfati, E 415 Guma xantan, E 621 Glutamat monosodic, E 301 Ascorbat de sodiu, E 120 Acid carminic, E 1422 Adipat de diamidon acetilat, E 331 Citrat de sodiu, E 450 Difosfati, E 452 Polifosfati, E 407 Caragenan, E 330 Acid citric

2. Apetito Super Cremo Mix – 12 E-uri

Tip produs: Branza topita (4 smantana, 2 sunca, 2 ciuperci) Mod de ambalare: Triunghiuri Producãtor: S.C Delaco Distribution SRL Ce contine: E 331 Citrat de sodiu, E 450 Difosfati, E 452 Polifosfati, E 330 Acid citric, E 250 Nitrit de sodiu, E 451 Trifosfati, E 415 Guma xantan, E 621 Glutamat monosodic, E 301 Ascorbat de sodiu, E 120 Acid carminic, E 1422 Adipat de diamidon acetilat, E 407 Caragenan,

3. Vian cu sunca – 12 E-uri

Tip produs: Branza topita cuburi Mod de ambalare: Cub Producãtor: Kaufland Romania SCS Ce contine: E 450 (i) Difosfat de sodiu, E 451 (i) Trifosfat pentasodic, E 452 (i) Polifosfat sodic, E 425 Konjac, E 251 Nitrat de sodiu, E 316 Izoscorbat de sodiu, E 621 Glutamat monosodic, E 1422 Adipat de diamidon acetilat, E 1442 Fosfat de diamidon hidroxipropilic, E 339(iii) Fosfat trisodic, E 160b Annato, E 330 Acid citric

4. Mix Vian – 11 E-uri

Tip produs: Branza topita mix (Emmentaler, Salam, Ciuperci, Somon) Mod de ambalare: Triunghiuri Producãtor: Kaufland Romania SCS Ce contine: E 450(i) Difosfat disodic, E 452 (i) Polifosfat sodic, E 339(i) – Fosfat monosodic, E 407 Caragenan, E 415 Guma xantan, E 120 Acid carminic, E 410 Guma de carruba, E 508 Clorura de potasiu, E 621 Glutamat monosodic, E 316 Izoascorbat de sodiu, E 250 Nitrit de sodiu

5. Vian cu sunca – 11 E-uri

Tip produs: Branza topita cutie Mod de ambalare: Cutie Producãtor: Kaufland Romania SCS Ce contine: E 451 (i) Trifosfat pentasodic, tripolifosfat de sodiu, E 425 Guma konjac, E 251 Azotit de sodiu, E 316 Izoascorbat de sodiu, E 621 Glutamat monosodic, E 339(iii) Fosfat trisodic, E 450(i) Difosfat disodic, E 452(i) Polifosfat sodic, E 1422 Adipat de diamidon acetilat, E 1442 Fosfat de diamidon hidroxipropilic, E 160b Annato

VEZI AICI cate E-uri contin celelalte tipuri de branza topita de pe piata

Studiul pe etichetele sortimentelor de brânzã topitã ce se comercializeazã pe piaþa româneascã a fost realizat de Asociaþia Naționalã pentru Protecþia Consumatorilor ºi Promovarea Programelor ºi Strategiilor din România (ANPCPPS). Cercetarea a fost fãcutã comparând 61 de produse. Sursa: Financiarul.ro
]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer