Un angajat al unei companii farmaceutice a semnat cateva articole in presa britanica, acestea amenintand sa arunce in aer industria de profil. El sustine ca substantele pe care le luam cu reteta nu au in spate studii temeinice si ne pot omori.
Articolele sale au aparut in publicatia “British Medical Journal”, scrie inquisitr.com. El afirma ca studiile efectuate nu iau in calcul riscul global, adica cel care priveste populatia in ansamblu. Acesta spune ca medicamentele sunt astfel facute incat sa transmita mai mult un mesaj de marketing.
Procesul ar incepe atunci cand doctorii cauta pacienti pe care sa poata demonstra efectele benefice ale tratamentului respectiv. Compania actioneaza in sensul transmiterii informatiilor-cheie catre pacient, prin intermediul medicului respectiv, cel care i le induce bolnavului.
Angajatul, care nu si-a dezvaluit identitatea, spune ca astfel de companii manevreaza rezultatele cercetarilor si ascund ceea ce nu le confirma asteptarile.
Rezultatele negative, trecute cu vederea?
Astfel, rezultatele negative sunt omise, atunci cand vine vorba de efecte secundare negative. Totul este determinat de dorinta tot mai mare de a face cat mai multi bani pe spinarea pacientilor inselati.
Publicatia “Nature” a analizat informatiile si a avansat ipoteza ca astfel de probleme s-ar inregistra in cazul tratamentelor anti-diabet, mai exact in cazul celor care se refera la insulina.
Una dintre companiile atacate de acest angajat misterios este Norvo Nordisk. Reprezentantii ei sustin ca studiile efectuate au implicat cazuri reale ale unor bolnavi. Totusi, ramane intrebarea daca aceste companii care produc medicamente falsifica sau nu informatiile pentru a obtine rezultatele pe care si le doresc. Iar acestea implica foarte multi bani platiti de bolnavii din lumea intreaga.
]]>