POLENUL, recoltat de albine, din flora spontanã, conþine:
- de 5 ori mai multe proteine decât carnea
- 5 enzime importante : amilaza, esteraza, fosfataza, invertaza, lipaza
- vitaminele: B1, B2, B3, B5, B8, B9, B12, A, D, E.
- mineralele: K, Mg, Ca, Si, Cu, Mn, Fe, P, S.
- 100g polen conþine mai multi aminoacizi decât 6 ouã sau 1/2kg de carne.
Polenul ajutã în cazuri de stres ºi obosealã precum ºi în îmbunãtãþirea imunitaþii. Necesarul de aminoacizi pentru un adult se poate asigura cu 30-40 g de polen.
Ajutã copiii în creºtere ºi mai ales pe cei subponderali care pot câºtiga în greutate fãrã sã îi afecteze pe cei predispuºi la ingrãºare.
Ajutã femeile cu tulburari ale ciclului sau aflate la menopauzã sau cu fibrom uterin sau alte dezechilibre date de excesul de foliculina. Este indicat in perioada de crestere la copii.
Este indicat ºi în boli neurologice, astenii, depresii, surmenaj, nervozitate, insomnie, anemie, tulburãri digestive, boli hepatobiliare, renale, cardiovasculare, hepatite, constipaþie, ulcere, colite etc.
Este de asemeni util femeilor însãrcinate pentru sãnãtatea lor ºi a fãtului. Fiind tonic ºi fortifiant, polenul este un ajutor preþios pentru cei bãtrâni, încetinind procesul de îmbãtrânire. Ajutã în boli genito-urinare (colibacilozele, tulburãrile de prostatã, diferite forme de astenie sexualã), obosealã, reface unghiile fragile, previne cãderea pãrului, vindecã anumite dermatoze.
Este de asemeni folosit cu succes de cãtre
studenþi, sportivi ºi ºoferii de cursã lungã, îmbunãtãþind performanþele acestora atât pe plan fizic cât ºi mental.
ENZIMELE
Enzimele sunt indinspensabile în tratamentul anumitor boli, cum ar fi cele virale, inflamaþiile, cancerul etc.
Enzimele sunt acelea care fac posibilã digerarea hranei, repararea þesuturilor ºi eliminarea toxinelor periculoase din corp. Iatã câteva modalitãþi care ne indicã implicarea enzimelor în procesul digestiv:
- Enzimele digestive descompun particulele de mâncare, facând astfel posibilã trecerea lor prin peretele intestinelor ºi apoi în fluxul sanguin.
- Enzimele din sânge transformã particulele mici de substanþe nutritive în þesuturi, cum sunt cele care se gasesc în muºchi , nervi, organe, glande, etc.
- Enzimele contribuie la procesul de stocare a zahãrului în ficat ºi în tesuturile musculare ºi conservã excesul de lipide ca þesuturi adipoase (grase), la crearea ureei.
O cunoscutã companie americana (The Food Enzyme Concept) a demonstrat ca o deficienþã enzimaticã pune în miºcare un mecanism ce grabeste dezvoltarea cancerului, a bolilor de inimã, a artritelor, a imbãtrâniri premature ºi a multor alte boli ce afecteazã starea de sãnãtate.
Iatã ºi câteva boli ce pot fi tratate sau ameliorate cu ajutorul enzimelor:afecþiuni venoase inflamatorii, astm, arterioscleroza, boli fibrochistice, cataracta, colita, cãderea dinþilor, constipaþia, cancerul, diabet de tip 1, dureri de cap, eczema, fibrom uterin, gastrita, guta, hemoroizi, hepatita, lipsa de energie , osteoporoza, poliartrita reumatoidã, sciatica, scleroza multiplã, sinuzita, colon iritabil, slaba asimilare a hranei, tumorile, varicele ºi multe altele.
Iatã enzimele prezente în polen ºi actiunea lor:
LIPAZA-digerã grasimile dar ºi pereþii protectori ai unor virusi. Mai mult, ea ajutã la dizolvarea ºi digerarea acumularilor lipidice, cum ar fi colesterolul din artere. Se cunoaºte cã persoanele care suferã de obezitate au un deficit crescut de lipaza în þesuturile grase. În lipsa lipazei se depune în jurul taliei, coapselor ºi a ºoldurilor acea grãsime bine cunoscutã.
AMILAZA-aceasta enzimã arde grãsimile dar ºi peretii protectori ai unor virusi. Atunci când se combinã cu lipaza, poate digera mai multe tipuri de virusi, inclusiv virusul herpetic si ajutã la înlãturarea mucusului concentrat instalat în plãmâni sau în tractul bronºic.
Alte trei enzime
esteraza, fosfataza ºi invertaza îmbogaãþesc acþiunea beneficã a polenului.
AMINOACIZI
TRIPTOFANUL este un aminoacid cu acþiune antioxidantã, analgezicã, anxioliticã, antidepresivã, antireumaticã, hipoglicemiantã, hipotensivã, sedativã ºi antimigrenoasã. Este indicat ºi femeilor la menopauzã.
HISTIDINA este un aminoacid cu acþiune antioxidantã, anticanceroasã, antialergicã, antianemicã, hipotensivã, antiulceroasã etc.
TREONINA-antioxidantã, antiulceroasã.
VITAMINELE prezente în POLEN
VITAMINA B1
Nu este sintetizatã de organism fiind adusã prin alimentaþie. Conservarea alimentelor face ca vitamina B1 sa se piardã.
Vitamina B1 este distrusã rapid în contact cu zahãrul, cafeina, alcoolul ºi nicotina. Decorticarea cerealelor ºi tratarea fructelor cu sulfiþi distrug de asemenea vitamina B1.
Rolul vitaminei B1 în organism:
- factor esenþial în producerea energiei
- împreuna cu magneziul este o armã protectoare pentru diabetici.
- cerebelul care are un rol esenþial în coordonarea miºcãrilor este în mod special sensibil la lipsa de vitamina B1. (de un real ajutor ºoferilor, sportivilor, bãtrânilor etc).
- ajutãtoare celor care vor sã renunþe la alcool.
- protejeazã vitamina C faþã de oxidare ºi stimuleazã acþiunea antiscorbuticã a vitaminei C.
- este esentialã pentru dezvoltarea fãtului.
- are rol în prevenirea rãului de înãlþime ºi a rãului de mare, reduce aciditateasângelui, stimuleazã activitatea inimii ºi regleazã tensiunea arterialã, nelipsitã împotriva agenþilor infecþioºi.
- utilã în perioada examenelor, îmbunãtãþeºte memoria
- luptã împotriva celulelor canceroase, grãbeºte cicatrizarea.
Deoarece nu se stocheazã iar excesul se eliminã rapid, trebuie asigurat zilnic aportul de vitamina B1. Alcoolicii au nevoie de doze mari de vitamina B1. Practicarea intensã a sportului necesitã un aport crescut de vitamina B1. Femeile ce iau contraceptive orale trebuie sã ºtie ca acestea au un efect antagonist vitaminei B1.
Carenþele de vitamina B1 pot duce la tulburari psihice, insomnii, slãbirea atenþiei ºi memoriei, tulburãri neurologice.
Necesarul zilnic de vitamina B1 este de 1,5 mg pentru adulþi; 1,5-2mg pentru adolescenþi; femei însãrcinate ºi cele care alãpteazã 3mg pe zi.
VITAMINA B2
Vitamina B2 este implicatã într-un numar mare de reacþii producãtoare de energie pentru celule, în degradarea grãsimilor, a aminoacizilor etc.
- Vitamina B2 asigurã fixarea fierului în sânge. Aportul alimentar de vitamina B2 în asociere cu fierul vindecã anemiile microcitare. Acest tratament este superior celui în care se mareste doar aportul de fier.
- Vitamina B2 este protectoarea ochilor, alãturi de vitamina A, vitamina B2 participã la procesul vederii. În procesul vederii vitamina B2 poate acþiona singurã acolo unde vitamina A nu este eficientã. Carenþa de vitamina B2 poate afecta ºi mucoasele ochilor.
- Vitamina B2 combate oboseala ocularã, senzatiile de arsurã ºi secreþia lacrimarã excesivã, fiind de un real folos ºoferilor, intelectualilor ºi celor ce stau foarte mult în fata calculatorului.
- Vitamina B2 este antioxidantã acþionând împreuna cu glutationul (un puternic antioxidant) împiedicând fenomenele de îmbãtrânire ºi patologia legatã de vârstã.
- Vitamina B2 este necesarã creteri chiar din perioada fetala deoarece carenta de vitamina B2 provoaca o intirziere a cresterii fetale sau antreneaza anomalii la nivelul sistemului nervos.Sanatatea viitorului copil depinde de armonia ºi de echilibrul mamei în perioada sarcinii!
Aportul de vitamina B2 trebuie suplimentat la sportivi, soferi, femei gravide ºi care alapteaza. De asemeni la virstnici, în caz de diabet, la cei cu alimentatie strict vegetariana, hipotiroidie ºi în insuficienta renala.
VITAMINA B3
- Vitamina B3 intervine în metabolismul glucidelor,lipidelor ºi proteinelor.
- Vitamina B3 intervine de asemenea în sinteza hormonilor sexuali (estrogeni, testosteron, progesteron)a cortizonului, tiroxinei, insulinei ºi neurotransmitatorilor.
- Protectia ADN-ului impotriva mutatiilor genetice ce ar putea favoriza aparitia cancerului este asigurata de interventia vitaminei B3 în mecanismele intime ale ADN-aului. Intervine în activarea sistemului de reparare a ADN-ului cand acesta este afectat de actiunea poluantilor, medicamente, radicali liberi sau alti compusi oxidanti.
- Vitamina B3 este foarte eficienta în actiunea sa de rducere a LDL (asa zis colesterol rau) ºi de crestere a HDL (colesterol bun), diminueaza cantitatea de trigliceride din singe, în plus este vasodilatatoare ºi face sa regreseze leziunile coronariene.
- Vitamina B3 controleaza utilizarea acizilor grasi din locurile de depozitare a acestora(tesut adipos) reducand la minim rata lor de utilizare ºi asfel scade scade sinteza trigliceridelor ºi a colesterolului LDL. Previne diabetul insulino dependent
Carentele de vitamina B3 determina reducerea fortei musculare ºi aparitia tulburarilor reumatologice). Deci pentru o mai mare forta musculara ºi ameliorarea tulburarilor reumatologice se recomanda aportul marit de vitamina B3. Un alt rol important al vitaminei B3 este în metabolismul serotoninei, a carei perturbare determina tulburari de comportament (anxietate, iritabilitate, nerabdare, stari de frustrare, tendinta de dependenta (alimente în exces, alcool, tutun, droguri), modificari ale dispozitiei, violenta, tendinte suicide.
Asocierea vitaminei B3 cu vitamina C este indicata în tratamentul afectiunilor psihiatrice, în special în depresii. Pe linga climatul afectiv, propice ameliorarii bolilor psihice, educarea vointei ºi a mintii, precum ºi dieta bogata în vitamina B sunt factori de accelerare a vindecarii.
Vitamina B3 poate ajuta la combaterea dependentei de alcool, tutun ºi droguri. Alte actiuni importante ale vitaminei B3
- activa la nivelul capilarelor sanguine
- iportanta pentru sanatatea tractului gastro-intestinal, intervine în respiratia celulelor, protejeaza hemoglobina ºi are rol în formarea globulelor rosii prevenind anemiile.
- Asigura troficitatea pielii, antidiareica, antimigrenoasa, energizanta, hipotensiva.
Persoanele supuse tratamentului chimio sau radioterapic au nevoie de un aport mai mare de vitamina B3.
Cantitatea zilnica recomandata:adulti-18mg;copii-12mg;adolescenti-19mg; femei insarcinate sau care alapteaza-25mg.
VITAMINA B5
- supranumita ºi vitamina antistresului
- În alimente vitamina B5 se gaseste sub forma coenzimei A. Ficatul, rinichii, inima, creierul ºi muschii sunt cele mai bogate depozite de vitamina B5.
Indinspensabila vietii, Vitamina B5 este implicata în sinteza cortizonului.
Impreuna
cu vitaminele B3, B8 ºi B9 actioneaza sinergic în procesele de crestere.
Impreuna
cu vitamina C actioneaza sinergic interactionind cu acizii grasi din alimente pentru a forma acetilocoenzima A, cu rol fundamental în biosinteza ºi degradarea acizilor grasi, a sterolilor, a acizilor biliari, a numeroaselorsubstante terpenice ºi carotenoide.
Vitamina B5 activeaza sistemul nervos parasimpatic, stimuland astfel procesele de digestie, excretie ºi reparare celulara, armonizand functiile importante ale organismului.
- Vitamina B5 stimuleaza activitatea glandelor suprarenale crescand sinteza cortizonului, usurand astfel lupta impotriva stresului.
- Vitamina B5 este un elixir al tineretii, este importanta în asigurareafertilitatii la ambele sexe.
- Este folosita cu succes în produsele cosmetice deoarece stimuleaza cresterea ºi rezistenta pielii, a mucoaselor, a parului ºi a unghiilor.
- Reduce efectele secundare ale chimioterapiei .
- Trateaza artrita, intervine în mecanismul de multiplicare al celulelor, stimuleaza procesul de detoxifiere în cazul alcoolismului, stimuleaza imunitatea.
Suplimentarea de vitamina B5 trebuie realizata la adolescenti ºi copii, la femeigravide ºi care alapteaza, în caz de stres, inaintea unor interventii chirurgicale ºi de asemenea în caz de afectiuni dermatologice ºi diabet.
Necesarul zilnic de vit B5 este de 5mg la copii; 8-10mg la adolescenti; femei insarcinate sau care alapteaza 15-20 mg; adulti 15 mg.
VITAMINA B8(biotina)
- are un rol decisiv în metabolismul glucidelor al lipidelor ºi al proteinelor, precum si în metabolismul energetic celular.
Vitamina B8 intervine în:
- producerea de energie din glucoza ºi aminoacizi
- sinteza proteinelor de la nivelul testicolelor (sub actiunea testosteronului)
- în intretinerea ºi sanatatea celulelor nervoase, ficatului, rinichilor, inimii ºi a firului de par.
- în formarea globulelor rosii ºi a limfocitelor
- hipoglicemianta
Albusul de ou scade asimilarea vitaminei B8
Carenta de vitamina B8 duce la uscarea pielii ºi fisura ei, mai ales la baza nasului ºi la barbie, parul cade în exces, este gras la radacina ºi uscat spre varf.
-depresie, aciditatea exagerata al sangelui, greata, hipotonie, inflamatii ale pielii, oboseala etc.
VITAMINA B9 sau acidul folic
Vitamina B9 ºi folatii sint fabricati de catre vegetale ºi de catre microorganisme. Organismul uman este insa incapabil de a realiza sinteza, astfel ca necesarul de B9 este total dependent de alimentatie.
Medicamentele antibiotice ºi antiepileptice scad rata absorbtiei de vitamina B9, iar zincul stimuleaza absorbtia de vitamina B9 provenita din alimentatie.
Genele virusului HPV se incorporeaza mai greu în genomul celulelor sanatoase, daca în organism este suficienta vitamina B9.
În cazul bolii Crohn ºi a rectocolitei hemoragice, absorbtia intestinala de vitamina B9 este scazuta, iar medicamentul alopat (Salazopirina) scade ºi mai mult rezervele de vitamina B9. Un studiu efectuat în 1989 a demonstrat ca riscul aparitiei cancerului de colon la acesti bolnavi este cu 50 la suta mai mare decat la cei care au primit supliment de acid folic (B9).
Protejeaza organismul fata de actiunea toxica a fumului de tigara. Asigura troficitatea pielii, regenereaza hematiile, are un rol important în crestere ºireproducere.
Combate osteoporoza, are rol în tratamentul gutei
Stimuleaza imunitatea
Stimuleaza secretia laptelui.
Carenta de vitamina B9 duce la caderea parului, tulburari de memorie ºi de crestere precum ºi la intarzierea dezvoltarii intelectuale
.
Administrarea si pastrarea polenului:
Polenul se mesteca bine pina se face lichid si se inghite treptat.
Cantitatea zilnica este de 30-40 g.
Un coleg de-al meu are polen. 🙂
pret de vanzare
100g-8RON
300g-2RON
1kg-65RON
Pentru comenzi sunati la 0724717191.
Sursa:
http://synchronizewithme.blogspot.com/]]>
Post Views: 0