Pentru că am fost întrebat ce este de făcut într-o astfel de situaţie, propun următorul tip de răspuns, pe care desigur că fiecare dintre voi cei care aveţi copii şi primiţi astfel de notificări, îl puiteţi adresa oral sau în scris reprezentanţilor DGASPC: Către DGASPC Sector….. În atenţia Domnului Director General Adjunct ……………………….. Subsemnaţii ……………………., în calitate de părinţi ai copiilor …………….. şi ……………, domiciliaţi în ……………………….., vă comunicăm că am primit notificarea d-voastră cu nr…… din data de……….. privind inițiativa de informare referitoare la campania de vaccinare împotriva rujeolei. Vă aducem la cunoștință pe această cale că am fost informaţi prin mijloacele mass-media despre beneficiile vaccinării anti rujeolă și nu este necesară prezența mea la sediul DGASPC. Însă dacă tot doriți să ne informați cu privire la campania de vaccinare anti rujeolă, vă solicităm să o faceți în scris și să ne comunicați răspunsul la următoarele întrebări, cu privire la care nu suntem încă lămuriţi suficient:
- care sunt raportările din ultimii zece (10) ani primite de la medici, părinţi şi aparţinători, privind reacţii adverse ale vaccinurilor administrate copiilor, inclusiv decese.
- Care sunt raportările de pe ultimii zece (10) ani primite de la medici, părinţi şi aparţinători, privind cazurile de autism la copii, pe grupe de vârstă.
- O listă (integrală) a tuturor vaccinurilor care se administrează în prezent, eficacitatea acestora și efectele adverse constatate.
- Raportările de pe ultimii zece (10) ani cu privire la cazurile de copii bolnavi de rujeolă şi alte boli contagioase a căror prevenţie se face prin vaccinarea de la 1-10 ani. Vă rugăm să ne comunicaţi care este etnia şi categoria socială a persoanelor afectate precum şi numărul acestora, pentru fiecare boală în parte.
- Dacă a fost studiată relația dintre autism şi categoriile de copii care au fost vaccinaţi în cadrul programului naţional de vaccinare preventivă şi care este rata mortalităţii la copii vaccinaţi.
- Dacă se poate stabili o legătură de cauzalitate între efectele adverse ale vaccinării sau decesele cauzate de rujeolă și neadministrarea vaccinurilor, și cum a fost aceasta constatată ?
- care este răspunderea producătorilor de vaccinuri (civilă/penală), şi care este mecanismul de constatare al efectelor adverse ale vaccinării şi mijloacele de raparaţie materială pentru victimele acestora ?
- Care este procedura autorizării unui vaccin, în special pe plan național, și dacă există mecanisme de dezbatere publică și ulterior de corecție dacă se constată efecte adverse? Este posibil și în condiții refuzul autorizării unui vaccin pe plan național, chiar dacă există o autorizare eliberată de o instituție europeană?