PARTENERIATUL …LAWYERS FRIENDLY… CU MICA ELVETIE FUNCTIONEAZA…PE VERIFICATE ! scris de av. Daniel Fenechiu Ieri , dupa amiaza , ma aflam in Centrul Istoric – pe o terasa de pe str Smardan, la un “pahar de vorba” cu Alexandru Morarescu , Andreea -sotia lui,Mihai si Sabina Rapcea si Julia Zorkoczy.Dupa mai multe cafele si long-drink-uri/racoritoare – impuse de toropeala de afara , am hotarat sa cinam.Cum pe terasa pe care ne aflam oferta era “subtire” am luat-o la pas in cautarea a altceva…N-a fost sa fie nici “Lacrimi si Sfinti”,nici Hanul lui Manuc,nici Restaurantul Unguresc ci Mica Elvetie…Propunerea a fost a lui Alex Morarescu :”Mai Daniel,daca tot ai scris de “layers friendly-ul” cu Hausmann,hai sa vedem daca functioneaza..” Zis si facut.. La intrare am fost intampinati de Crenguta Hausmann , sotia proprietarului restaurantului , care impreuna cu acesta s-au dovedit -pe toata perioada sederii noastre in restaurant , niste amfitrioni deosebiti.Dupa ce am ocupat masa , Jacob Hausmann ne-a prezentat oferta culinara a restaurantului , oferindu-ne toate lamuririle necesare pentru a alege in cunostiinta de cauza.Am ales ,firesc as spune dat fiind faptul ca-exceptand familia Morarescu , eram pentu prima data in acest local , meniurile care l-au facut celebru si anume carne pe piatra si raclette.Ca garnitura am optat pentu “cartofii elvetieni” – catofi fierti in coaja , apoi curatati si rasi pentru ca , in final sa fie rumeniti la tigaie cu putin bacon si branza…Un deliciu..Salata a fost de sezon iar vinul , un merlot “Prince Mircea”…S-a mai comandat somon cu hrean si cartofi fierti in coaja… Atmosfera in restaurant destinsa , muzica discreta , mesele aerisite.. Pana sa se pregateasca meniul solicitat a fost servit vinul si racoritoarele , precum si aperitivele clasice din partea casei -spring-rolls si couvert..La un moment dat , un chelner aduce si amplaseaza pe masa o miniplita electrica , care avea “la parter” patru tavite cu coada , iar “pe terasa” avea gratarul electric…Cand a fost adus platoul de branzeturi , legume si condimente , aveam sa aflu cum se prepara raclette-ul de branza -felii de cascaval puse in tavitele de la “parterul” miniplitei electrice cu sau fara condimente si/sau legume , apoi tavitele sunt puse in miniplita…Si tinute pana se topeste , mai mult sau mai putin , cascavalul…Gratarul de pe “terasa” miniplitei nu am vazut cum si la ce se foloseste..Banuiesc ca la raclette-ul de carne…Dar voi vedea data viitoare… In timp ce studiam tehnologia raclette , am sesizat ca mi s-a “montat la gat” un sort ,de catre unul dintre chelneri, in timp ce celalalt tocmai servea carnea pe piatra…Adica o tava , pe care se afla o piatra foarte incinsa-granit cred , iar pe piatra o bucata de carne , partial fripta..Pe tava se mai gaseau sosuri si un spatiu pentru garnitura..Procedura de preparare simpla si haioasa..Tai felii din bucata de carne partial fripta -aflata pe piatra incinsa- si apoi frigi fiecare bucatica…Mai tare sau mai putin..Practic ti-o faci cu mana ta…. A fost o experienta ,pe cat de inedita ,pe atat de placuta…Mi-a placut atat raclette-ul si carnea pe piatra-eu am aptat pentru muschiulet de porc,alti comeseni pentru vita, cat si cartofii elvetieni…Dupa ce am sorbit ultima gura de merlot “Prince Mircea” mi-am comandat o inghetata de cafea-afland ca e facuta “in casa”…Excelenta! La final am cerut nota…Avea aplicata reducerea de 10%.Exceptand vinul-care mi s-a parut cam scump , preturile mi s-au parut prietenoase..Pentru un restaurant situat in Centrul Istoric si mai ales pentru excelentele bucate…Am facut cateva poze cu Crenguta si Jacob Hausmann-proprietarii restaurantului , dupa care luindu-ne ramas bun de la acestia , am plecat fiecare spre casele noastre.Eu cu intentia de a reveni..
PS. In general nu recomand servicii – altele decat ale FenechiuSavu si Asociatii…:) Glumesc evident! Dat fiind insa , atat parteneriatul “lawyers friendly” , cat si faptul ca experienta in Mica Elvetie mi s-a parut inedita si placuta , am decis sa scriu acest material , pentru ca cei care vor sa-i calce pragul sa aiba cel putin o opinie…Mai multe v-ar putea spune Alexandru Morarescu , vechi client al restaurantului si degustator constant al carnii de vita pe piatra…Dar o impresie adevarata va puteti face , doar preparand un raclette sau o bucata de carne pe piatra cu …mana voastra.. sursa: adsa.ro ]]>Related Stories
November 22, 2024
În lipsa regretatului economist Ilie Șerbănescu (decedat în luna aprilie a acestui an) care ne…
Post Views: 0
MR
Posted in: Cauze Naţionale
November 21, 2024
Fără alte comentarii de prisos, prezint mesajul de campanie al candidatului Partidului Patrioții Poporului Român…
Post Views: 0
MR
Posted in: Cauze Naţionale
November 19, 2024
Iulian Ghițescu candidat la Camera Deputaților în circumscripția electorală nr. 23 Ialomița Partidul Patrioții Poporului…
Post Views: 0
MR
Posted in: Cauze Naţionale
November 12, 2024
N-are prea mult sens să detaliez aici de ce m-am răzgândit și am decis în…
Post Views: 0
MR
Posted in: Cauze Naţionale
November 8, 2024
Mântuire din necazuri, victorie și scăpare din mrejele dușmanului. Fie să fim demni purtători ai…
Post Views: 0
MR
Posted in: Cauze Naţionale, Spiritualitate
November 4, 2024
După ce citești articolul, vei știi să răspunzi la următoarele întrebări: Ce a fost și…
Post Views: 0
MR
Posted in: Cauze Naţionale, international
June 26, 2024
Fix în urmă cu 148 de ani, Mihai Eminescu în calitate de proaspăt colaborator al…
Post Views: 0
MR
Posted in: Cauze Naţionale, international
April 20, 2024
Umanitatea a ajuns într-un punct cardinal al existenței sale. Evoluția tehnologică a adus cu sine…
Post Views: 0
MR
Posted in: Cauze Naţionale, international
În lipsa regretatului economist Ilie Șerbănescu (decedat în luna aprilie a acestui an) care ne…
Fără alte comentarii de prisos, prezint mesajul de campanie al candidatului Partidului Patrioții Poporului Român…
Iulian Ghițescu candidat la Camera Deputaților în circumscripția electorală nr. 23 Ialomița Partidul Patrioții Poporului…
N-are prea mult sens să detaliez aici de ce m-am răzgândit și am decis în…
Mântuire din necazuri, victorie și scăpare din mrejele dușmanului. Fie să fim demni purtători ai…
După ce citești articolul, vei știi să răspunzi la următoarele întrebări: Ce a fost și…
Fix în urmă cu 148 de ani, Mihai Eminescu în calitate de proaspăt colaborator al…
Umanitatea a ajuns într-un punct cardinal al existenței sale. Evoluția tehnologică a adus cu sine…