Iata ce aflam din articolul ATENÞIE! De la 1 martie, Google ºtie TOT CE FACI! Aflã cum sã-þi ºtergi urmele pânã nu e prea târziu: În mai puþin de o sãptãmânã, Google va aplica schimbãrile controversate ale politicii sale de confindeþialitate care vor permite companiei sã obþinã, sã stocheze ºi sã foloseascã informaþii personale despre utilizatori. De la 1 martie, nu vei mai avea voie sã foloseºti Google fãrã sã completezi datele necesare noii politici de confidenþialitate, care vor ajuta la crarea unui profil permanent, ce va conþine, numele vostru, sexul, localitate ºi chiar ºi orientarea sexualã. Înainte însã de acea datã, mai puteþi face un singur lucru: sã vã ºtergeþi istoria de browsing din Google pentru ca din momentul aplicãrii noii politici sã nu puteþi fi monitorizat decât din acel moment înain Libertatea.ro vã oferã paºii pe care îi aveþi de fãcut pentru a vã ºterge istoria de cãutãri Google: 1. Mergeþi pe site-ul Google ºi logaþi-vã în cont. Apãsaþi pe numele vostru, în dreapta sus, ºi selectaþi din meniul dropdown “Account Settings” sau “Setãrile contului”. 2. În noua fereastrã care vi se deschide, gãsiþi în secþiunea “Services” sau “Servicii” un link cãtre “View, enable, or disable web history” sau “Vizualizaþi, activaþi sau dezactivaþi Istoricul web” 3. Acum puteþi elimina tot Istoricul web de pe google apãsând pe butonul Remove all Web History sau Eliminaþi tot Istoricul Web. Odatã ce aþi fãcut acest lucru, istoria va rãmâne dezactivatã pânã în momentul în care veþi dori sã o reporniþi. Atenþie, însã! Chiar dacã vã veþi dezactiva istoria web, asta nu îi va opri pe cei de la Google sã adune ºi sã stocheze informaþiile legate de cãutãrile voastre ºi sã le foloseascã în scopuri interne. În acest caz, Google trebuie însã sã ºteargã datele în 18 luni. DACÃ nu aveþi cont pe Google, nu aþi scãpat monitorizare. În cazul în care nu vã veþi loga, fie pentru cã nu aveþi cont, fie pentru cã nu doriþi sã vã faceþi unul, cãutãrile vã vor fi monitorizate prin IP-ul computerului. Chiar dacã deocamdatã nu se ºtie exact cum va folosi Google aceastã combinaþie de informaþii pe care le obþine despre noi, politica de confidenþialitate a fost criticatã pe întregul mapamond. “Lucruri pe care le fãceai pânã acum într-o relativã anonimitate, vor fi de aici înainte asociate cu numele tãu, faþa ta, numãrul tãu de telefon. Dacã foloseºti servicii Google, trebuie sã fii de acord cu aceastã politicã”, a declarat Mat Honan, specialist la site-ul Gizmodo. Intrã AICI pentru a citi ÎN ÎNTREGIME politica de confidenþialitate Google, care va intra în vigoare de la 1 martie 2012! Comentariu saccsiv: Am intrat pe link-ul indicat si am extras cateva chestii: Colectãm informaþii în douã moduri:
- Informaþii pe care le furnizaþi. Pentru multe dintre serviciile noastre, este nevoie sã vã creaþi un Cont Google. Când creaþi unul, vã solicitãm informaþii cu caracter personal, cum ar fi numele, adresa de e-mail, numãrul de telefon sau de carte de credit. Dacã doriþi sã beneficiaþi la maximum de funcþiile de distribuire pe care le oferim, este posibil sã vã solicitãm, în plus, sã creaþi un Profil Google vizibil pentru public, care poate include numele ºi fotografia dvs.
- Cu consimþãmântul dvs.
- Cãtre administratorii de domenii
- Sã vizualizeze statisticile referitoare la contul dvs., cum ar fi cele legate de aplicaþiile pe care le instalaþi.
- Sã modifice parola contului dvs.
- Sã suspende sau sã anuleze accesul dvs. la cont.
- Sã acceseze sau sã pãstreze informaþiile stocate ca parte a contului dvs.
- Sã primeascã informaþii despre contul dvs. pentru a îndeplini cerinþele legii aplicabile, reglementãrile în vigoare, procedurile legale sau solicitãrile guvernamentale executorii.
- Sã vã restricþioneze posibilitatea de a ºterge sau de a edita informaþiile ori setãrile de confidenþialitate.
- În vederea prelucrãrii externe
- Din motive legale
- Respectarea legii aplicabile, a reglementãrilor, a procedurilor legale sau a solicitãrilor guvernamentale executorii.
- Punerea în aplicare a Termenilor ºi condiþiilor în vigoare, inclusiv investigarea posibilelor încãlcãri ale acestora.
- Detectarea, prevenirea sau combaterea în alt mod a fraudei, a problemelor de securitate sau de ordin tehnic.
- Protejarea împotriva încãlcãrii drepturilor, proprietãþii sau siguranþei companiei Google, a utilizatorilor noºtri sau a publicului, aºa cum se stipuleazã sau se permite prin lege.