O structura de roca asemanatoare unei piramide se gaseste la o adancime de 25 de metri, langa insula Yonaguni in Japonia. Totalitatea formatiunile uriase de stanca da senzatia ca in adancuri s-ar gasi ruinele unui oras antic, scufundat cu mii de ani in urma.
Cea mai mare structura are o forma complicata, ca o piramida in trepte si se afla la o adancime de 25 de metri, pe coasta insulei Yonaguni, potrivit The Epoch Times.
Masaaki Kimura, un geolog de la Universitatea Ryukyus din Japonia, s-a scufundat de-a lungul a mai mult de 15 ani la Yonaguni si a intocmit o harta detaliata a acestei structuri subacvatice si a gasit multe similitudini cu situri arheologice terestre.
De exemplu, o structura semicirculara dintr-o platforma de stanca seamana cu intrarea in castelul Nakagusuku din Okinawa al dinastiei Ryukyu, din secolul al XIII-lea.
Doua pietre megalitice uriase, de sase metri inaltime, asezate in pozitie verticala, una langa cealalta au asemanari cu formatiunile de pe muntele Nabeyama din provincia Gifu.
Geologul Robert Schoch, de la Universitatea din Boston, cunoscut pentru cercetarile sale privind Sphinx-ul, a avut diferite opinii referitoare la structurile de la Yonaguni. Initial, el a crezut ca structurile asemanatoare unor platforme si unor terase sunt formatiuni naturale, dupa efectuarea unei scufundari la situl respectiv.
Schoch a luat niste probe de roca si analizele au aratat ca ele erau formate din namol si gresie geologica, care s-au depus acum 20 de milioane de ani.
Kimura admite ca structura de roca de la baza este naturala, dar afirma ca formele de deasupra sunt facute de oameni. In urma unei scufundari ulterioare, Schoch a fost de acord ca: “Noi ar trebui sa luam in considerare posibilitatea ca monumentul Yonaguni sa aiba o structura de baza naturala, care a fost consolidata si modificata de oameni, din cele mai vechi timpuri”.
Multe structuri au fost descoperite de catre cercetatori in urma explorarii. Una dintre ele pare o statuie, asemanatoare Sphinx-ului. “Acest Sphinx subacvatic seamana cu un chinez sau cu vechiul rege din Okinawa”, a spus Kimura.
Din apropiere au fost recuperate niste tablite din piatra, una dintre ele fiind cunoscuta sub numele de “Piatra Rosetta din Okinawa”, pe care erau gravate simboluri, similare cu hieroglifele egiptene.
Mesajul nu a fost descifrat, dar ar putea fi povestea orasului pierdut. Simbolul piramidei este gravat de mai multe ori pe tablitele gasite.
Piramida subacvatica si celelalte relicve descoperite la Yonaguni ar putea fi dovezi ale unei civilizatii avansate, care a existat in timpul ultimei ere glaciare.
]]>