Iatã o lista sumarã  cu vinuri periculoase:

 
Babanu – produs de Murfatlar, cel mai vândut produs dintre cele periculoase. Este realizat dintr-un amestec de coloranți, apã (60 la sutã) și zahãr (40 la sutã).
Buchet – produs Casa de Vinuri Zorești Buzãu este un așa-zis vin de masã demisec alb sau roșu, ce conține proporții de peste 30 la sutã zahãr, restul apã și alte arome.
Strãmoșesc și 9 poloboace – vinuri ieftine produse de Vinexport Focșani conțin zahãr în proporție de peste 30 la sutã, plus apã și alte arome.
Perla Dunãrii – produs de Vitcom Galați este periculos tot din cauza amestecului zahãr-apã.
Alb Nobil – produs de Rom Cas Dâmbovița are o concentrație de peste 30 la sutã zahãr, iar restul apã.
Crãița Transilvaniei – produs de Jidvei.
Muscatel – vin de masã demidulce, produs de Vincon Vrancea.
Tãmâioasã Românescã – Proles Pontica, vin alb dulce produs de Vincon Vrancea.
Pinot Noir – Proles Pontica, vin roșu demidulce produs de Vincon Vrancea.
Busuioc de Pietroasa și Tãmâios de Pietroasa, vinuri contrafãcute de Bachus Buzãu.
Toate aceste vinuri sunt din apã, zahãr și arome. N-au vãzut strugurii decât pe etichetã. E bine sã vã feriți de produsele Vincon Vrancea și Vinexport Focșani, ale milițianului Nețoiu și Dealul Mare Urlați ale altui bandit: Adrian Rãdulescu.
În general, mai toate vinurile care se comercializeazã pe piațã care nu au inscripția DOC (domeniu de origine controlatã) și o hologramã rotundã sunt periculoase pentru sãnãtate. DOC poate fi însoțit, în ordine crescãtoare a calitãții de: DOC-CMD(cules la maturitate deplinã), DOC-CT (cules târziu) sau DOC-CIB (cules la înnobilarea boabelor).
Ovidiu Gheorghe, șeful Patronatului Național al Vinului, susține cã în aceastã perioadã a crescut invazia vinurilor autohtone sau strãine ieftine și periculoase pe piața româneascã.
]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer