Aproape 1.000 de persoane, printre care ºi cãlugãri, au participat joi dupã-amiazã, în Parcul Izvor din Bucureºti, la un miting “anticip” organizat pentru a avertiza privind riscurile la care se expun cei care acceptã cardul de sãnãtate pașaportul electronic, cardul de identitate electronic ºi, în general, acte biometrice.

 Miting “ANTICIP” în Bucureºti. O mie de persoane la protest (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Protestul, organizat de Asociaþia Adevãr și Dreptate, a avut loc pe trotuarul de vizavi de Palatul Parlamentului, unde participanþii au afiºat pancarte ºi au scandat contra informatizãrii datelor personale.  “Cip = Sclav”, “Nu vrem lagãr electronic” ºi “În loc sã daþi bani pe carduri, mai bine angajaþi medici ºi asistente” sunt câteva dintre mesajele de la protestul autorizat începând cu ora 12.00. Protestatarii au purtat steaguri tricolore si au scandat sloganuri precum “Card de sanatate, atentat la libertate”. La manifestație s-a cintat imnul national. Au fost distribuie pliante pe care scrie “Nu acceptati acte de identitate cu cip incorporat. Veti intra intr-un joc din care nu veti mai putea iesi”. Manifestul distribuit de organizatori si care are ca titlu “Spuneti NU actelor cu cip”, propune “Solutii pentru vremurile de azi:” și are urmãtorul conținut:
  • Folositi impotrvia bolilor remedii naturiste si nu medicamente chimice,
  • Retrageri banii din banci si faceti milostenii
  • Impacati-va cu dusmanii si rugati-va pentru ei,
  • Mancati cu masura cãci vor veni vremuri grele (razboi, foamete),
  • Beti apa curata din surse naturale (izvor fantana),
  • Renuntati la terapiile alternative (acupunctura, homeopatie, reiki, bioenergie), care sunt contrare invataturii crestine,
  • Nu va incredeti in horoscop si superstitii,
  • Rugativa la bunul Dumnezeu sa ne dea degraba conducatori crestini-ortdocsi cu teama de Dumnezeu si dragoste de oameni, nu care sa accepte distrugerea poporului si a valorilor noastre milenare sub marca progreseului mincinos (UE, globalizare, ecumenism=religia lui antihrist),
  • Nu participati la mitinguri si revolte sociale, nu aceasta este solutia pentru rezolvarea problemelor sociale.
  • Nu acceptati acte de identitate cu cip incorporat. Veti intra intr-un joc din care nu veti mai putea iesi.
  • Renuntati la TV, jocuri pe computer, folositi mai putin telefoanele mobile
  • Evitati folosirea cardurilor
  • Banii nu vor mai avea valoare, iar cash-ul va disparea curind
  • Nu mai cumparati de la supermarketuri mincaruri iradiate
  • Consumati doar lapte de la tarani
  • Folosiți pentru culturi doar Saminta traditionala nemodificata genetic”
Mesaje similare au þinut sã trasmitã, la un moment dat, ºi aproximativ 20 de simpatizanþi ai miºcãrii legionare, care au protestat în aceeaºi zonã, însã separat de masa enoriaºilor ºi cãlugãrilor. Introducerea cardurilor electronice de sãnãtate, a cãror tipãrire și distribuire s-a reluat, conform unui comunicat al CNAS, acestea urmând a fi distribuite gratuit la cererea cetãțenilor UE, nu a rãmas fãrã ecou în lumea naționaliști ortodocși care acuzã aceastã mãsurã internaționalã ca fiind o renunțare la credințã și la principiile religioase. Deși majoritatea țãrilor nu au protestat cu privire la introducerea cardurilor de sãnãtate, a cãrților de identitate și a pașapoartelor biometrice, reprezentanții bisericii ortodoxe și nu numai, au urmat exemplul Greciei și au ieșit în stradã pentru un manifest pașnic împotriva acestei mãsuri, consideratã de aceștia ca fiind ”înaintemergãtoarele peceții lui antihrist”. Luând exemplul grecilor care au protestat în 2011 împotriva introducerii documentelor cu cip, preoții din România s-au aliniat protestului de joi. Preoții trag un semnal de alarmã fațã de pericolele primirii unor astfel de documente biometrice care, spun aceștia, ”reprezintã lepãdarea noastrã de credințã”. Practic, în opinia reprezentanților bisericii, acceptarea sau refuzarea actelor cu cip este ”un moment de cumpãnã în care fiecare își salveazã sau își pierde sufletul”, întrucât celor ce acceptã acest nou sistem de identificare și monitorizare, le va fi aproape imposibil, mai târziu, sã iasã din el și sã refuze introducerea cipului de identificare în corpul uman. O delegație a protestatarilor, condusã de dl. Ene Viorel, vice-președintele Asociației Adevãr și Dreptate, a fost primitã de cãtre președintele Comisiei Permanente a Camerei Deputaților, deputatul PP-DD Daniel Fenechiu, depunând la secretariatul Camerei mai multe memorii din partea celor 46 de ONG-uri participante la aceastã manifestație publicã. La scurtã vreme dupã primirea delegației, deputatul Daniel Fenechiu s-a adresat participanților la miting, asigurându-i de faptul cã doleanțele lor au fost recepționate de cãtre reprezentanții din Parlament și cã se vor lua mãsuri pentru asigurarea dreptului la opțiune privind documentele electonice pentru cetãțenii români ce invocã motive de conștiințã și religie. Presa a mediatizat și ea evenimentul, dând însã o tentã sarcasticã doleanțelor participanților, acuzându-i de habotnicism și mesaj ultrareligios: Adevarul a preluat de la INFOinsider. RTV. Antena3. Digi24. Hotnews video. ProTV . TVR1 cu Moise Guran, Trebuie spus însã ce existã și o parte moderatã a populației, ce se raliazã solicitãrilor manifestanților de ieri, însã din perspectiva încãlcãrilor drepturilor fundamentale ale omului: dreptul la intimitate, dreptul la secretul corespondenței, respectarea prezumției de nevinovãție (ca principal argument adus împotriva prelevãrii amprentelor digitale – inserate în cipurile documentelor biometrice), etc.
]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer