Decodarea telefoanelor mobile a devenit ilegala in SUA
Decodarea telefoanelor mobile a devenit, incepand de sambata, ilegala in Statele Unite ale Americii. Masura este valabila doar pentru dispozitivele cumparate dupa 26 ianuarie, scrieTechNewsDaily. Decodarea se face pentru a putea schimba operatorul de telefonie. Cei care calatoresc in strainatate opteaza pentru acest lucru, pentru a reduce din costurile de roaming. Insa practica a devenit populara si datorita faptului ca exista un numar considerabil de telefoane aduse din afara tarii, care altfel nu ar functiona cu retele locale. Masura a fost adoptata de Biroul de Copyright al SUA in luna octombrie a anului trecut, pentru a preveni furtul de softuri.
Povestea asta vine într-o țarã unde televizoarele, laptopurile, tabletele și smartfonurile te spioneazã prin camerele de luat vederi și trimit automat pozele la firma-mamã, unde ultimelor modele de telefoane nu le poți schimba tu, ca utilizator bateria (cum este Iphone), și la o banalã blocare a telefonului trebuie sã mergi la service sã ți-l reseteze (lucru pe pare îl poți face simplu la telefoanele cu bateria detașabilã, scoțând bateria).
Guvernul mondial jidãnesc din umbrã, obsedat visul controlului total (sã nu uitãm cã romanul 1984 este unul dintre romanele lui Orwell cel mai bine vândute în America) experimenteazã pe americani – și exportã apoi la nivel planetar mãsurile și mijloacele de instaurare a dictaturii electronice, sub pretextul “siguranței naționale” și al “luptei împotriva terorismului”.
Ce nu aveam (și avem acum), la 12 ani de la fãcãtura serviciilor secrete americano-jidãnești numitã 11 septembrie:
– puncte de control corporal și bagaje, ca pe aeroport, la accesul în aproape toate instituțiile publice
– pașapoarte biometrice (cu cipuri ce pot fi urmãrite)
– camere de luat vederi în toate intersecțiile
– carduri de sãnãtate electronice
cartele de transport electronice
– înregistrarea și reținerea fãrã mandat semnat de judecãtor – a comunicãrilor electronice (internet, telefonie) pe o duratã de 6 luni (nimeni nu garanteazã ce se și șterg dupã 6 luni !)
– crizã economicã, ce justificã (paradoxal !) cheltuieli tot mai mari pentru guvernarea electronicã (plãți online, virtualizarea unor servicii publice)
Toate acestea au un singur scop, un singur NUMITOR COMUN: controlorii Sistemului pot accesa instant date despre oricine, de oriunde, având o imagine mai exactã despre ce gândim, ce sperãm, ce mâncãm (cumperi cu cardul ?), cum ne îmbrãcãm, când ne vine ciclul (cãci cumperi tampoanele cu cardul, nu ?!), când și de câte ori facem amor (cumperi prezervative sau anticoncepționale cu cardul !?), unde , când și cum cãlãtorim, ce venituri avem, etc., etc.
]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer