Un articol de Elena Radu
Aud că ăștia vor să pună țara pe foc, pe modelul Ponta.
RISC sa se extindă războiul și în România – Rezoluția NATO adoptată pe 25.11.2024
În condițiile în care suntem în plină campanie electorală, iar românii și-au exprimat opțiunile de vot în primul tur și nu s-a plâns nimeni că nu a fost corectă numărătoarea, după ce Georgescu obținu cele mai multe voturi începu nebunia:
– “tinerii” ieșiră să protesteze că cică este democrație și ei pot să zică că nu le convine candidatul pe care l-au votat cei mai mulți români.
Protestele astea au început să apară aseară în mai multe orașe din țară:
Sibiu, Timişoara, Iaşi, Constanţa şi Braşov, Craiova
– a fost campanie pentru președințiale ceva timp, toți și-au făcut campanie pe Tik ToK (inclusiv cei 2 finaliști). Numai după ce se termina primul tur, se numară voturile, obținu unu mai multe voturi și se supărara USR istii, dintr-o dată se treziră USR istii că nu e bun Tik Tok-ul (pe care l-au folosit și ei la greu, precum și alți candidați) și cică a “ajutat”. Uite așa se plânseră la parlamentul european de aia de la Tik Tok, dar aia cică zic că ce invocă ăștia sunt rapoarte speculative, inexacte și înșelătoare (https://www.g4media.ro/directorul-general-al-tiktok…). Vad că unii mai zic că de niste luni bune Tik Tok-ul ar fi sub control american, nu chinez.
Care ar fi motivul întregii agitații care s-a creat?
Zic unii că Franța și Anglia vor să trimită trupe oficial în Ucraina, iar ca să nu ne prindem ăștia din Est vor spune că sunt “armate private” și “le dau voie” să lupte in Ucraina, după care vor face presiuni asupra esticilor zicând că Franța și Anglia s-au implicat și să o facă și ele. În România, trupele NATO dislocate aici sunt coordonate de francezi care vor urmări sa se întâmple ce vrea Franța. Și uite așa România poate deveni câmp de luptă, iar românii carne de tun (Poate înțelegeți acum de ce m-am opus la legiferarea cedării comenzii armatei române către un ofițer “aliat”).
Dintre cei 2 finaliști la prezidențiale:
– Georgescu a zis că vrea pace, nu război și a declarat ieri că pune interesul național pe primul loc inclusiv în relațiile cu NATO și UE,
– Lasconi a declarat că ea face ce zice NATO.
Eh, în contextul ăsta înțelegeți care este candidatul care deranjează aliații (de Trump uitați, că mai e mult până pe 20 ianuarie) și de ce disperarea împotriva lui Georgescu, ca nu cumva să iasă el președinte, iar pentru asta sunt dispuși să pună și țara pe foc.
Ah, am mai auzit și că multi dintre militari au votat cu Georgescu, taman de aia că a avut un mesaj clar împotriva războiului și introducerii României în război.
Și ca să fie treaba treabă și să nu creadă nimeni că ce am scris mai sus rămâne la nivel de zvonuri, să vedem ce s-a întâmplat la Adunarea Parlamentară a NATO, Montréal, 22-25 noiembrie 2024:
– Sesiunea a întărit sprijinul neclintit al Adunării pentru Ucraina până când aceasta VA OBTINE VICTORIA SI NU NUMAI; a susținut adaptarea continuă a NATO la noile provocări strategice, în special cooperarea în creștere între puterile autocratice ostile; și a subliniat natura durabilă a unității și solidarității aliate, care este ferm înrădăcinată în valorile democratice comune.
– au fost adoptate cinci Rezoluții cu RECOMANDĂRI politice pentru guvernele NATO :
• Asigurarea viitorului Alianței și SPRIJINIREA UCRAINEI PÂNĂ LA VICTORIE
• Consolidarea apărării integrate antiaeriene și antirachetă a NATO;
• Combaterea violenței sexuale legate de conflict;
• Galvanizarea progresului tehnologic pentru a sprijini prosperitatea și securitatea Aliaților;
• Valorificarea oportunităților de utilizare responsabilă a inteligenței artificiale în domeniul militar.
În rezoluția privind sprijinirea Ucrainei până la Victorie se solicită GUVERNELOR ȘI PARLAMENTELOR Alianței Nord-Atlantice:
a. SĂ AFIRME ÎN MOD CLAR CĂ OBIECTIVUL LOR STRATEGIC ESTE VICTORIA UCRAINEI și să intensifice și să accelerarea furnizării asistenței militare de care Ucraina are nevoie pentru a învinge;
b. să stabilească asistența pentru Ucraina pe o bază durabilă și să convină că toți aliații trebuie
să aloce resursele necesare pe termen lung;
c. să folosească toate oportunitățile disponibile pentru a furniza Ucrainei numărul necesar de sisteme de apărare aeriană, în primul rând Patriot, pentru a proteja bunurile civile;
d. SĂ SPRIJINE UCRAINA în dreptul său internațional de a se apăra PRIN RIDICAREA UNOR RESTRICȚII PRIVIND UTILIZAREA ARMELOR FURNIZATE DE ALIAȚII NATO PENTRU A LOVI ȚINTE LEGITIME DIN RUSIA;
e. să continue să asigure o repartizare echitabilă a sarcinilor între toți aliații pentru toate tipurile de
asistență pentru Ucraina – militară, umanitară, financiară și materială;
g. să instituie o misiune NATO pentru Ucraina pentru a consolida rolul NATO în coordonarea eforturilor aliate de sprijinire a Ucrainei, în special în cadrul Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei (procesul Ramstein), Grupul de asistență pentru securitate-Ucraina (SAG-U) și Centrul internațional de coordonare a donatorilor din Wiesbaden;
k. să recunoască faptul că Ucraina a făcut progrese semnificative în direcția unei invitații de a adera la NATO;
l. să își dubleze eforturile pentru a ajuta Ucraina să devină membru cu drepturi depline cât mai curând posibil prin accelerarea integrării sale în NATO și să facă progrese semnificative și tangibile în acest sens la summitul NATO de la Washington;
n. să încurajeze mai mulți aliați SĂ SEMNEZE ACORDURI BILATERALE DE SECURITATE CU UCRAINA.
Voi face comentarii cu privire la cele care reprezintă cel mai mare risc vizibil de război pentru noi ca țară și popor:
a) vor ca statele membre NATO să afirme în mod clar că obiectivul lor strategic este victoria Ucrainei. Or, victoria nu se obține decât prin luptă, ceea ce înseamnă că nu au în plan încetarea niciunui război, ci continuarea acestuia;
b) să sprijine Ucraina prin ridicarea unor restricții privind utilizarea armelor furnizate de aliații NATO pentru a lovi ținte legitime din Rusia. Restricțiile erau cu privire la folosirea armelor cu rază lungă de acțiune. Or, astfel de arme pot fi utilizate numai dacă sunt folosiți sateliții statelor membre NATO.
Pentru cine nu a urmărit ce se întâmplă: pe 12 septembrie 2024, pe site-ul Președinției ruse a fost postată declarația lui Putin conform căreia dacă Ucraina va ataca cu rachete cu rază lungă de acțiune, înseamnă că NATO este implicată în mod direct în război.
Pe 25 septembrie 2024 a avut loc Reuniunea Conferinței Permanente a Consiliului de Securitate privind descurajarea nucleară al Rusiei. Au postat iar pe site-ul președinției Ruse ce au decis, atrăgând atenția că ” În versiunea actualizată a documentului, agresiunea împotriva Rusiei de către orice stat non-nuclear, dar cu participarea sau sprijinul unui stat nuclear, se propune să fie considerată drept atac comun al acestora asupra Federației Ruse.
Condițiile pentru tranziția Rusiei la utilizarea armelor nucleare sunt, de asemenea, precizate clar. Vom lua în considerare această posibilitate odată ce vom primi informații fiabile despre lansarea masivă a armelor de atac aerospațial și trecerea lor a frontierei noastre de stat. Mă refer la avioane strategice și tactice, rachete de croazieră, drone, avioane hipersonice și alte avioane.
Ne rezervăm dreptul de a folosi arme nucleare în cazul unei agresiuni împotriva Rusiei și Belarusului ca membru al statului Uniunii. Toate aceste aspecte au fost convenite cu partea belarusă, cu președintele Belarusului. Inclusiv dacă inamicul, folosind arme convenționale, creează o amenințare critică la adresa suveranității noastre.
În concluzie, aș dori să observ că toate clarificările sunt profund verificate și proporționale cu amenințările și riscurile militare moderne în relație cu Federația Rusă.”
La 17.noiembrie 2024, Biden a autorizat utilizarea de către Ucraina a rachetelor cu rază lungă de acțiune furnizate de SUA pentru lovituri în interiorul Rusiei
Tot pe 17 noiembrie 2024, Franța și Anglia au permis Ucrainei să folosească rachete SCALM și Storm Shadow în atacurile sale în interiorul Rusiei.
La 19.11.2024 Ucraina a atacat Rusia cu rachete americane ATACMS
La 19 noiembrie 2024, Putin a semnat decretul privind aprobarea Fundamentelor politicii de stat a Federației Ruse în domeniul descurajării nucleare. Atașez fotografii cu traducerea aproximativă a acestuia (cu deep translate). Fac mențiunea că din 2022 cele 4 regiuni Donetk, Lugansk, Zaporizhia și Herson au fost admise în Rusia, introduse în Constituția Rusiei și considerate teritoriu rusesc. (Vedeti aici, art 65: http://kremlin.ru/acts/constitution/item#chapter3)
La 21 noiembrie 2024, ca răspuns la utilizarea armamentului cu rază lungă de acțiune americană și britanică, Rusia a atacat Ucraina cu rachete balistice cu rază medie de acțiune.
25 noiembrie 2024, Adunarea Parlamentară a NATO a adoptat Rezoluția privind Asigurarea viitorului Alianței și SPRIJINIREA UCRAINEI PÂNĂ LA VICTORIE
26 noiembrie 2024, Ucraina a lovit Rusia cu rachete americane ATACMS de două ori în ultimele trei zile şi Moscova pregăteşte în prezent represaliile
c) să încurajeze mai mulți aliați să semneze acorduri bilaterale de securitate cu Ucraina.
În februarie – iulie 2024, Ucraina a încheiat 25 acorduri bilaterale cu 23 state și UE. (https://www.facebook.com/avocatElenaRadu/posts/pfbid028iuBSsVRQDQUpAHiXSexAcMRXz192uwuzcC95NzKcA9NxvytxJnNf2FCZreEUf8Fl?__cft__[0]=AZUPmGi_G_cibkXAAQEAudz5UCxLQVHPBWVDFOskKj12WVm3Dvm9Uh7nYOL39fHE1cDJHK1HETZiErOUcgtxNmP0XdMI_EVXc7ycQMemRxlDAbO78tcChyTUL9BLv6k-Mq6qRrUctsBp5nOyCHCFz42SxV9eEo_3-4c18NZwkP_Xb5_joxnYAbqH8Y6SpU5f2-Q&__tn__=%2CO%2CP-R)
Nu știu dacă ulterior a mai încheiat și altele.
Dacă ne uităm în aceste acorduri vedem că fiecare stat are un rol bine determinat.
Numai în acordurile încheiate cu 3 state (România, Polonia, Lituania) ”consultărilor în cele 24 ore” se aplică actualului conflict militar ruso-ucrainean. În celelalte tratate: cazul aplicării acestei cauze este clar definit în unele (în cazul unui viitor conflict armat sau al unei noi agresiuni din partea Rusiei după încetarea ostilităților curente), iar în altele este ambiguu (un viitor atac armat al Rusiei, fără a se menționa dacă în cadrul actualului conflict sau unui conflict viitor).
Tratatul încheiat cu România: scrie în el că intră în vigoare de la data semnării și a fost semnat de Iohannis la 10 iulie 2024. Tratatul nu putea să intre în vigoare fără ratificarea Parlamentului, dar cu toate astea Ioannis a încălcat legea 509/2003 și Constituția României. Ca urmarea protestelor cetățenilor, tratatul nu a fost supus ratificării președintelui, susținându-se că este numai un acord politic, dar cu toate acestea parte din prevederile tratatului au fost puse în aplicare prin intermediul unor proiecte de lege initiate de MApN și deja aprobate de către Parlament.
Articolul 2 pct 2 din Acordul încheiat cu România prevede: ” 2. În cazul unei noi agresiuni a Rusiei împotriva Ucrainei sau ÎN CAZUL UNEI ESCALADĂRI SEMNIFICATIVE, la cererea oricăruia dintre participanți, participanții se vor consulta în termen de douăzeci și patru (24) de ore, bilateral sau prin alte canale pe care le consideră adecvate, PENTRU A STABILI MĂSURILE ADECVATE NECESARE PENTRU A CONTRACARA SAU A DESCURAJA agresiunea sau ESCALADAREA.”
Or, față de acordarea permisiunii Ucrainei să tragă pe teritoriul Rusiei cu rachete cu rază lungă de acțiune, precum și ca urmare a atacurilor Rusiei sau represaliilor pe care le pregătește, poate să se considere în orice moment că a escaladat semnificativ conflictul, iar față de ce a semnat Iohannis vedem ce ar vrea ei să se întâmple cu România: să contribuie cu măsurile adecvate pentru contracararea sau descurajarea escaladării, adică intrarea României oficial în război, moment în care teritoriul României ar deveni câmp de luptă, iar cetățenii României carne de tun (fiind mobilizați pentru război).
Așa că ar trebui să vă limpeziți mintea și să scăpați de putinisme și slave din cap și să vă gândiți întâi la voi românii înainte de oricare alte nații: vreți să deveniți carne de tun?
Copilașii ăia care ies prin piața publică înainte de a se mai gândi ei la proteste de amorul artei, întâi să pună mâna ”să se informeze” și să vadă cam cum stă treaba cu extinderea războiului și pe teritoriul României și cam pe unde ar fi ei într-o asemenea situație.
Dacă nu o fac, s-ar putea să se trezească brusc că nu îl bat nici pe Putin și nu îl apără nici pe Zelensky cu urlete când se trezesc pe front.
Și revenind la subiectul inițial: bă, dacă vă pune dracul ca să creați vreo tragedie și să moară niște mulți oameni numai pentru a răspunde dispozițiilor puterilor străine, s-ar putea să cam mâncați jar.
Din câte vedeți, deja postează mai multe persoane și spun ce zvonuri au auzit că ați vrea să faceți voi