Cercetãtorii americani au realizat o lista cu  ºase produse alimentare ce ar trebui evitate pentru a nu suferi de somnolenþã ºi obosealã. În urma unui studiu realizat de aceºtia pe primul loc în acest top al produselor ce provoacã somnolenþa se situeazã bãuturile alcoolice, care în afarã de acest nociv, de asemenea împiedicã organismul sã se relaxeze. Conform studiului publicat de portalul MedDaily, bãuturile alcoolice sunt urmate în acest top de dulcuri, care sunt responsabile de modificãri ale nivelului de glucozã în sânge ºi favorizeazã astfel o stare puternicã de obosealã organismului uman. Al treilea loc este ocupat de carnea de curcan ale cãrei proteine provoacã o scãdere a eficienþei din cauza efectului lor de relaxare. Aceastã listã prezentatã de Agerpres include ºi produsele fãinoase, inclusiv pastele din fãinã albã. La fel ca dulciurile, pastele conduc la salturi ale glucozei în sânge, care provoacã o creºtere explozivã de energie, precum ºi un recul rapid al acesteia. Clasamentul se încheie cu alimentele prãjite, a cãror digestie necesitã foarte mult timp în comparaþie cu alte produse, ele având ºi un efect iritant asupra tractului digestiv.]]>

CategoryUncategorized
Tags
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer