Iulian Ghițescu

candidat la Camera Deputaților în circumscripția electorală nr. 23 Ialomița

Partidul Patrioții Poporului Român, PPR

Anul 2024 vine cu încă un rând de alegeri, de data aceasta parlamentare, la 1 decembrie 2024. Ce dată frumoasă! Fix de ziua națională! Cui îi mai pasă de politică? Sau, mai corect spus, cui nu îi este scârbă de politică?

Pentru mulți români, politica este o ciolaniadă ieftină, de care și mulți care au crezut în democrație, s-au săturat. Și eu m-am săturat, deși nu am crezut în democrație. Dar fix pentru că politica este cum este, am ajuns să cred în democrație. Să cred în democrația mea.

Asta din cauza faptului că am înțeles că politica este pretudindeni. De politică depind educația copiilor noștri, prețurile de zi cu zi, facturile la utilități, lumea medicală, infrastructura, taxele, impozitele și libertatea noastră!

Acești 4 ani, 2020-2024, au fost pentru mine un pumn în cap, căci am înțeles că inamicul public al popoarelor lumii sunt fix statele și organizațiile suprastatale care bla, bla, bla, veghează pentru noi cică. Plandemia, închisul în case, restricțiile, injectarea forțată, masca și alte bla bla-uri pentru 2 mucozități rebele au deschis drumul pentru o dictatură urâtă. Și orice dictatură are pretext facerea de bine cu forța.

În acest timp, Parlamentul și Guvernul ce credeți că au făcut? Au făcut bine, dacă îi întrebați. Am văzut, bine care presupune ca România să aibă 53% din PIB datorie externă, au îndatorat România cu 860 de miliarde de lei. Așa, mai mult consumăm decât să producem. Pentru că tinerii au plecat din lipsă de locuri de muncă, din condiții de 2 lei și pentru că nu mai avem fabrici, uzine, cooperative, agricultură, industrie. Nimic. După 1990, ce a fost al nostru s-a vândut pe bursă, s-a distrus și s-a făcut loc pentru capitalul străin care acum ocupă 85% din economia României. Producătorii locali nu mai au unde să își vândă producția, asta în timp ce lanțurile de coloși alimentari precum Penny, Lidl, Kufland, Carrefour, U7chan, Metro și alții jecmănesc producătorii români. De pildă, producătorul dulcețurilor de Topoloveni este jecmănit de Metro, pentru că îi cumpără dulceața cu 9 lei și i-o vinde la raft cu 31 de lei. Profitul lui Metro unde ajunge? La compania centrală, în țara de origine, în Germania. Că Uniunea Europeană, prin Diretiva nr. 96 din 2011, ne interzice să impozităm cifra de afaceri ale sucursalelor din România ale multinaționalelor. Din Republică socialistă am ajuns republică corporativă prin Legea nr. 28/1991. Și bani la statul român cine plătește, dacă străinii nu? Ați ghicit! Românii! Românii plătesc impozite pe case, terenuri și mașini, pentru că le au, impozite și contribuții pe salariu, pensie, plătesc TVA, accize și alte taxe făurite din pixul politicienilor. Că alte surse de venit pentru bugetul statului nu au. Că statul este un parazit care nu mai produce nimic, dar jefuiește buzunarele poporului prin lege. Statul ne impozitează și se împrumută pentru a avea bani de salarii și pensii. Așa se întâmplă când nu mai producem nimic pe linie de economie de stat.

A, și cum era cu miliardele de lei din banii noștri pulverizate pe miliarde de vaccinuri letale? Cîțu de la PNL și Barna de la USR, prin 2021, au vrut să injecteze fiecare român cu 8 doze. Că, de! Vă spuneam că suntem în dictatură.

Apoi, războiul din Ucraina a reprezentat o altă ocazie cu care politicienii au făcut praf visteria statului, banii noștri. Miliarde de lei din nou donați Ucrainei, doar pentru a ne transforma în țintă pentru ruși. Că nu ne punem noi cu rușii, decât în războiul cu procură al Statelor Unite ale Americii cu Rusia.

În acest peisaj social, politic și economic sumbru, eu, IULIAN GHIȚESCU, un tânăr de 26 ani care își iubește țara atât de mult încât nu a plecat din ea, candidez pentru CAMERA DEPUTAȚILOR în circumscripția electorală nr. 23 IALOMIȚA, pentru că am origini din județ și pentru că îmi place agricultura.

Mie nu îmi place să promit lucruri pompoase, însă promit că în Parlament, voi propune multe legi bune, printre care:

1. refacerea economiei naționale prin reconstruirea de fabrici și cooperative de stat în fiecare județ, care să poată concura cu lanțurile de marketuri străine, cu hrană bună și prețuri accesibile pentru români.

2. înființarea de magazine de stat care să vândă producția românilor și care să le restituie 70% din prețul de vânzare. 30% din prețul de stat ajunge la bugetul de stat, de unde vom putea plăti salarii și pensii mai bune.

3. zero impozite pe case, terenuri, mașini și alte bunuri ori câștiguri ale românilor. Statul este obligat să își găsească alte surse de bani din magazinele pe care am spus la punctele 1 și 2 că le înființăm.

4. zero taxe pe veniturile românilor și pe profitul firmelor românilor din aceleași motive de la punctul 3.

5. un învățământ mai bun, prin susținerea gândirii critice, nu a memorării, așa cum face educația în prezent. Așa, reduc programa școlară pentru clasele 1-8, la 8 discipline, română, matematică, fizică, chimie, biologie, istorie, geografie și sport. La liceu, obligatoriu introduc educație civică și educație financiară. Copiii trebuie să se bucure de copilărie și să se piardă prin cărți de plăcere, nu că îi obligă școala.

6. fără teme pentru acasă. Fac prin lege temele pentru acasă opționale. Copiii să fie liberi în a se pregăti pentru școală.

7. protecția mediului. Copiii de la clasele 1-8, vor ieși cu învățătorii și diriginții lor o dată pe semestru la plantat copaci puși la dispoziție de Ministerul Mediului în locurile dorite de copii.

8. reducem birocrația, dar nu prin digitalizare. Acum, pentru a face orice în România, se cer 1000 de hârtii. Reduc drastic volumul de birocrație printr-o lege a regimului actelor oficiale. Digitalizarea este și ea o birocrație, doar că online, așa că, mai degrabă, o reducem drastic decât să o mutăm de pe hârtie pe niște dispozitive electronice.

9. Sănătatea se va baza pe menținerea stării de bine prin hrană sănătoasă românească, sport și reducerea stresului și a fricii. Promit că îndoparea populației cu medicamente și vaccinuri va fi înlocuită de domnia fericirii și a optimismului. Pentru asta, nu îmi trebuie strict o lege.

10. Aducem românii din afara României înapoi acasă prin crearea de locuri de muncă în magazinele, fabricile, uzinele și cooperativele de stat pe care le doresc pentru poporul nostru.

11. Apărarea țării se va face prin stabilirea de pacte de securitate ale României cu toate puterile lumii. Când ai aliați și protectori, nu poți avea inamici.

12. Refacerea școlilor profesionale, că ne trebuie meseriași în orice domeniu, dacă vrem să reconstruim România. Meseria este brățară de aur, spune poporul nostru.

13. Readucerea în patrimoniul țării a resurselor, apei, minereurilor, energiei electrice, cărbunilor și altele. Redeschiderea obligatorie a centralelor pe cărbuni. Refacerea hidrocentralelor. Apa, canalul, energia electrică și petrolul trebuie să fie în proprietatea statului, că sunt resurse de importanță strategică. Readucerea se va face prin cumpărarea de stat a acțiunilor la companiile strategice și prin impozitarea drastică a acțiunilor deținute de străini la companiile noastre strategice precum PETROM.

14. Respingerea Agendei 2030 a globaliștilor și a lucrurilor pe care le-am criticat în acest articol.

În speranța că vă doriți o Românie reconstruită prin forțele proprii ale românilor, vă chem să votați IULIAN GHIȚESCU și PARTIDUL PPR la alegerile din 1 decembrie 2024.

PARTIDUL PATRIOȚII POPORULUI ROMÂN

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer