Am promis că voi reveni cu informații mai ample despre candidatul independent la președinția României Călin Georgescu. La momentul scrierii primului articol aveam o serie de întrebări și nelămuriri care plasau o umbră de îndoială asupra independenței lui Călin Georgescu deoarece, cunoscând bine mentalitatea și mai ales inerția românilor, nu eram pe deplin convins că dl. Georgescu nu a beneficiat de un ajutor transpartinic, cum s-a mai procedat și în trecut în cazul candidaturii altor ”independenți” care în realitate erau susținuți de câte un partid de sistem.

Un astfel de partid cu o imagine proastă ar fi scăzut șansele candidatului – exemplul cel mai concludent fiind cazul doctorului Sorin Oprescu ”independent” la Primăria Capitalei în 2008 dar care în realitate a fost omul PSD-ului, același lucru fiind valabil și pentru candidatura ”independentului” Popescu Piedone, alt pesedist cu aere de disidență politică.

De aceea, clarificarea aspectelor ce țin de persoana care i-a coordonat campania lui Călin Georgescu era esențială deoarece în acest domeniu specialiștii cu adevărați buni sunt puțini iar accesul lor la informații și resurse – inclusiv relații personale de nivel înalt – sunt esențiale pentru a înțelege vectorii de putere și direcția lor, conform zicalei românești ”cine-l ține pe-ăsta-n brațe” sau ”înainte să dai cu picioru-n câine, verifică cine îi este stăpânul”.

Dacă inițial primisem câteva informații neconfirmate de la diverse persoane, ulterior acestea au fost confirmate subtil chiar de către Călin Georgescu, prin postarea pe pagina sa de facebook a următorului video aparținând vlogerului Bogdan Dumitru:

La minutul 2.30, acesta afirmă: ”Sistemul din România a fost bătut de sistemul adus de Călin Georgescu… Adrian Thiess a fost mai șmecher decât tot Sistemul din România. A fost în spatele lui Călin Georgescu. Băi omule, bravo, felicitări! Ai avut o campanie șmecheră! Da!? Nu vreau să zic mai multe”. Desigur că unii dintre voi nu cunosc personajul și sunt nedumeriți.

Cine este Adrian Ragnar Thiess?!

Este un personaj interesant, un om cu multe conexiuni la nivel înalt, pretutindeni. Și când spun pretutindeni, nu exagerez. Omul intră la fel de lejer atât în casă la Trump cât și la Putin. Intermediază întâlniri și legături între persoane despre care presa în general nu scrie pentru că respectivii dețin presa și o bună parte din economia țărilor în care există acea presă.

 

Foarte apropiat de Călin Georgescu de mai mulți ani, Thiess are în palmaresul său cunoscut din presă:

– în anul  2000 la solicitarea conducerii unei bănci germane, l-a dus pe Ion Iliescu la Frankfurt, iar în 2001 Iliescu i-a solicitat serviciile în calitate de consilier personal;

– Membru al masoneriei, în 2004 el a fost candidat parlamentar la Alianţei DA şi om de încredere al ministrului Vasile Blaga;

– a coordonat campania ”independentului” Sorin Oprescu pentru Primăria Capitalei (2008);

– în 2009 a coordonat campania electorală a principelui Radu Duda la Președinția României;

– în 2010 el a lansat cotidianul „Puterea”, iar la deschidere l-a adus ca invitat pe Mihail Gorbaciov, fostul lider al URSS.

– în 2011 a fost consilierul personal al lui Dan Diaconescu, fiind consultantul de campanie al PP-DD-ului. Un an mai târziu, PP-DD scotea la locale 31 de primari, 3.126 de consilieri locali și 134 de consilieri județeni iar la parlamentare un colosal 14%

– a organizat amicalul dintre Dinamo și Barcelona, care a avut loc pe Arena Națională (2012);

– l-a adus pe campionul mondial de snooker Ronnie O’Sullivan pentru prima oară în România în 2015, iar, un an mai târziu, el a organizat și primul turneu World Snooker din țară;

– a fost cel care a intermediat vânzarea clubului Dinamo către mai mulți investitori străini;

– a organizat la București, în mare taină, în anul 2020, o întâlnire între Richard Haass, președintele Consiliului pentru relații externe al SUA, cu vicontele Etienne Davignon, președintele grupului Bilderbereg;

– tot el a fost omul cheie în succesul campaniei electorale prezidențiale pentru alegerea lui Klaus Johannis la primul său mandat, din 2014;

– în decembrie 2021 liderul AUR George Simion anunța că Thiess va coordona campania AUR la prezidențiale din 2024. Câteva luni mai târziu, când AUR a renunțat la Călin Georgescu ca propunere de viitor Prim-Ministru, Thiess a plecat cu acesta, renunțând la înțelegerea cu AUR;

– în septembrie 2024 Thiess îl aducea în România la o conferință și întâlniri pe teme de afaceri pe fiul președintelui american, Donald Trump junior. La finalul vizitei sale în România, acesta declara: „Am avut întâlniri în Serbia, suntem acum în România și vedem oportunități uriașe, în inovație, și ne place etica în muncă a est-europenilor, fie că vorbim de Serbia sau de România. (…) Sunt multe oportunități de afaceri în România. Sunt lucruri care nu se vor mai întâmpla vreodată în SUA. Visul american a fost mutat în China. (…) În Estul Europei nu aveți aceeași eficiență ca în Vest, aveti taxe care nu sunt favorabile businessului, dar Estul poate capta interesul investitorilor, ce Vestul distruge, pentru că Europa de Vest nu mai poate să ofere ce oferea înainte. Daca putem preveni să nu meargă totul în China, să nu domine totul, cred că vom reuși

– Dumitru Dragomir declara că îl are pe Thiess înregistrat pe telefon când acesta îi spune că cel care va fi viitorul președinte al României este Călin Georgescu, deși la acel moment Marcel Ciolacu era favoritul cursei electorale. ”Aseară, când Ciolacu avea 15% în plus, Thiess mi-a zis: «Nu te mai frământa. Georgescu va fi pe primul loc». I-am zis că e nebun. Eu îți spun cinstit. Mi-a dat și argumente. El l-a dus pe băiatul lui Trump în Serbia, în România, și a fost în Dubai cu niște șmecheri. Eu îți spun: singurul din această țară care a știut… ori a știut de la băiatul lui Trump ori.. nu știu”, a declarat fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal pentru fanatik.ro.

CONCLUZII:

Nu, Călin Georgescu nu este omul rușilor. Dimpotrivă, toate indiciile duc spre Donald Trump, căci se pare că suportul pentru Călin Georgescu și acceptul noii puteri americane pentru el a venit în luna septembrie, odată cu vizita la București a lui Donald Trump junior.

Suportul americanilor pentru Călin Georgescu a fost ținut în mare taină se pare, de n-au aflat nici SRI și nici SIE de această susținere, concretizată desigur în acces complet la resursele de mediatizare online deținute de americani. Acesta este de altfel și motivul pentru care la vârful departamentului de analiză din SRI s-a lăsat cu demisia unor șefi care n-au raportat la timp creșterea impactului în rețelele media a lui Călin Georgescu, pentru ca partidele de guvernare să poată lua măsuri.

Conform unei alte versiuni, ar fi existat un raport care a ajuns târziu la liderii PNL iar aceștia, panicați, au formulat o contestație la BEC împotriva lui Călin Georgescu, solicitând ca acesta să își retragă toate materialele de campanie din mediul online, pe motiv că nu aveau afișat codul de mandatar financiar. ”Răul” însă fusese deja făcut, campania lui Călin Georgescu din mediu online luase amploare și nu mai putea fi oprită, împreună cu succesul acestuia la public.

Cum funcționează de fapt rețelele media și în ce a constat ajutorul americanilor?

Aici ne aflăm în sfera probabilităților iar informațiile le-am extras din articole despre scandalul Cambridge Analitica, în care se vorbește despre tehnicile elaborate de inginerie socială folosite de către beneficiarii datelor extrase din rețelele sociale, fără să avem totuși nici o certitudine că aceste metode au fost folosite în campania lui Călin Georgescu.

Pentru a explica pe înțelesul tuturor evitând detaliile tehnice, rețelele sociale seamănă cu o structură neuronală nervoasă în care fiecare utilizator  este un neuron (o celulă) cu dublă funcție: emițător și receptor. Acești ”neuroni” sunt organizați asimetric, pe categorii de interes, fiind preponderent receptori de informații sau emițători, în diverse grade.

Fiecare postare, repostare, like sau comentariu reprezintă o activitate de emisie, în timp ce lecturarea postărilor altor emitători reprezintă o receptare. ”Neuronii” sunt organizați în rețele individuale (liste de prieteni) sau colective (grupuri pe diferite teme sau subiecte) – așa-numitele clustere unde activitatea de emisie și recepție a informației poate fi mult amplificată.

Fiecare utilizator are o percepție liniară asupra activității sale sau a celor din rețeaua sa de prieteni sau grupurile din care face parte, administratorul sistemului putând limita sau, dimpotrivă amplifica vizibilitatea emisiilor unor ”neuroni” – prin bine-cunoscutele banări sau limitări ale audienței, pe diverse motive.

Avantajul administratorului unei rețele sociale este acela că el are o viziune de ansamblu (de sus) asupra sistemului, vede care sunt emițătorii activi și pasivi, care sunt inerți (inactivi), care este dinamica unor grupuri și cum pot fi acestea ajutate sau dimpotrivă împiedicate să răspândească o anumită informație. În acest mod, el poate furniza informații prețioase persoanelor interesate să promoveze eficient o campanie de informare, asigurându-se că astfel informația este transmisă eficient și către cât mai mulți membrii ai rețele sociale.

Această parte ține doar de arhitectura și funcționalitatea sistemului, nu și de conținutul mesajului, aici fiind puse la dispoziție celor interesați informații despre interesul arătat de utilizatori pentru anumit teme, pe baza unor tipare ce sunt obținute pe subiecte cu clustere de cuvinte relevante asociate unui anumit subiect.

Sunt deja disponibile publicului programe de inteligență artificială de tipul SentiOne inclusiv pe rețelele de socializare, ce realizează contra cost astfel de analize, un astfel de program fiind folosit în generarea concluziilor despre antisemitism în mediul online, în ultimul raport al Institutului Elie Wiesel:

Acest gen de raport poate fi folosit pentru a crea portretul candidatului perfect, potrivit așteptărilor publicului. Aici trebuie spus că ”s-a lucrat cu materialul clientului” deoarece nu am remarcat să fi existat modificări substanțiale în discursul candidatului Călin Georgescu față de perioadele anterioare, ci doar că acesta a reușit să ajungă mult mai eficient la publicul-țintă.

Ceea ce vreau să subliniez este faptul că această campanie online n-ar fi avut un efect atât de puternic dacă mesajul emițătorului principal – Călin Georgescu – n-ar fi corespuns așteptărilor publicului, aici fiind practic meritul lui că este un candidat matur și bine pregătit.

A fost practic omul potrivit la momentul potrivit, într-o campanie cu contracandidați slabi. Desigur, merită să ne întrebăm dacă nu cumva eliminarea din cursa electorală a Dianei Șoșoacă nu a fost opera lui Thiess, deoarece era singurul contracandidat puternic aflat pe același segment de electorat.

Consider că singurul merit al ajutorului tehnic primit de Călin Georgescu este acela că i s-a oferit o portavoce mult mai eficientă pentru a ajunge la public și astfel a avut un impact masiv.

Trebuie menționat că există și fenomenul ”bulgărelui de zăpadă” în sensul că nu ai nevoie de o echipă mare pentru a genera un efect de avalanșă a informației. Dacă ai distribuit inițial eficient, răspândirea în continuare a informației se produce de la sine și fără nici un alt aport din partea emițătorului inițial.

Ce va urma?

În momentul de față, cancelariile europene sunt în panică iar reprezentanții locali ai neomarxismului mondialist european încearcă disperați o contra-campanie mediatică mixtă (televiziuni, influenceri, online, rețele sociale) pentru a diminua impactul inițial obținut de Călin Georgescu.

Problema tehnicienilor acestui proiect de inginerie socială este că ei nu sunt familiarizați cu mentalul colectiv al românilor, cu specificul nostru și fac greșeală după greșeală, fapt ce crește și mai mult simpatia față de ”victima” acestui veritabil linșaj mediatic. Așa cum remarca și Dumitru Dragomir,

Asta îl face președinte (n.r. acuzații conform cărora Călin Georgescu este omul rușilor). Cea mai proastă strategie. Cine îi învață, îi învață ca să piardă. Cum să crezi tu, când noi suntem în NATO, că un președinte de țară ar fi împotriva americanilor? Trebuie să fii nebun.

Cine mai spune de Georgescu că e pro-rus ar trebui urmărit, să vezi că ăla îi vrea binele lui Georgescu, de fapt. Când ia cuvântul și vorbește, omul este .. îți dau lacrimile.

Bine, mă, noi nu vrem să țină nimeni cu poporul. Băi, oameni buni, indiferent ce se întâmplă, dacă ești născut aici, pe pământul ăsta și dacă ai familie și neamuri înmormântate aici, cum să vrei să ții cu alții. Eu nu pot să înțeleg. Nu știu ce educație ați avut voi. Cum să fie pro-rus? Astea sunt prostii”, a adăugat Dumitru Dragomir.

Este posibil un scenariu de tip Euromaidan?

În opinia mea, nu. Majoritatea protestelor de tip tefelist au fost organizate de rețeaua soroșistă a CIA, sub coordonarea Departamentului American de Stat. Cu un Donald Trump înscăunat președinte la Casa Albă în mai puțin de o lună, șansele neoconilor europeni de a-l opri pe Călin Georgescu sunt aproape nule, datorită relațiilor de subordonare față de SUA.

Ce se încearcă acum este o încercare disperată de a câștiga o cursă electorală cu un candidat ”mort” – în persoana unei Elenei Lasconi nesigure pe ea, într-o țară în care singurul model feminin acceptat la nivel de mental colectiv românesc ca lider politic ar fi fost cel al Dianei Șoșoacă (românii fiind încă un popor nematurizat psihologic, acceptă mai ușor modelul liderului maternalist sau paternalist – o mamă sau un tată al Națiunii). Singura armă folosită în această campanie murdară este frica, nesiguranța și sădirea îndoielii în inimile alegătorilor față de candidatul Călin Georgescu rpin exagerarea sau chiar inventarea unor ciudățenii care să-l facă nefrecventabil și indezirabil în ochii alegătorilor.

Care este miza reală a acestor alegeri?

Simplu. Se dorește cât mai urgent intrarea în război direct a NATO cu Rusia. Ori, intrarea Europei în războiul cu Rusia cu o Românie neutră, lipsită de voința politică de a trimite soldați pe frontul din Ucraina este un dezastru pentru tabăra occidentală.

În tot acest context geopolitic grav, nu sunt convins că cel puțin o parte din politicienii români n-au știut de ascensiunea lui Călin Georgescu și nu au sprijinit-o în secret, pentru că toată lumea realizează că acest război nu ne va aduce decât moarte și distrugere.

Tocmai de aceea, un vot masiv dat la alegerile parlamentare partidelor antisistem de tip Patrioții Poporului Român sau SOS România cresc șansele alegerii ca președinte a lui Călin Georgescu și implicit pe cele ale evitării implicării militare a României într-un conflict care poate și trebuie să fie evitat spre binele și bunăstarea tuturor europenilor și spre necazul și disperarea evreilor sioniști care împing din spate spre distrugere continentul european.

CategoryCauze Naţionale
  1. November 27, 2024

    La acest query, gasesti intoxicarea TikTok-ului cu Calin Georgescu:
    http s://www.tiktok.com/search/user?q=Calin%20Georgescu&t=1732674720243
    Pagini dupa pagini de oficialCG si de sustinatori. De fapt insanitate e putin spus, e absurd! E un script care continua de unul singur.
    Ce sa mai comentezi? F. up country, f. up planet!

    “Ori, intrarea Europei în războiul cu Rusia cu o Românie neutră, lipsită de voința politică de a trimite soldați pe frontul din Ucraina este un dezastru pentru tabăra occidentală.”
    Nu se urgenteaza nimic! Ca vine cu nucleara, ca vine cu nu stiu ce. Sunteti niste alarmisti 1 la mana, 2, nu sunteti dispusi decat la a fi detractori de la viata.,
    A fi de partea lui Putin inseamna ca nu mai stii binele de rau si ce inseamna justitia, ca esti de fapt un monstru daca nu ai un ac al justitiei interioare care sa iti arate, ba, individule, esti in eroare!
    Whatever! Cum am mai, f,up country nu se putea mai rau. Iata ca se poate!
    F. up planet! Asta se deduce! Ca cine o sa stea sa faca justitie daca criminalii sunt drepti si sfinti acum? Fuck them saints, ok?

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer