Aceste informații despre pãr au fost ascunse publicului de la razboiul din Vietnam incoace . Cultura noastrã îi conduce pe oameni sã creadã cã stilul parului este o chestiune de preferințã personalã , cã modul de a-si purta parul este o chestiune de moda si / sau de comoditate , și cã modul în care oamenii isi poarta parul, este pur și simplu o problemã cosmetica . În timpul rãzboiului din Vietnam cu toate acestea , aparuse o imagine complet diferitã , un aspect care a fost atent acoperit și ascuns de ochii publicului . La începutul anilor nouãzeci , […]

Aceste informații despre pãr au fost ascunse publicului de la razboiul din Vietnam incoace .
Cultura noastrã îi conduce pe oameni sã creadã cã stilul parului este o chestiune de preferințã personalã , cã modul de a-si purta parul este o chestiune de moda si / sau de comoditate , și cã modul în care oamenii isi poarta parul, este pur și simplu o problemã cosmetica . În timpul rãzboiului din Vietnam cu toate acestea , aparuse o imagine complet diferitã , un aspect care a fost atent acoperit și ascuns de ochii publicului .
La începutul anilor nouãzeci , Sally [ numele a fost schimbat pentru a proteja intimitatea ] a fost cãsãtoritã cu un psiholog autorizat care a lucrat la spitalul VA Medical . El a lucrat cu veteranii de lupta cu PTSD (tulburare de stres post traumatic) . Cei mai multi dintre ei au servit în Vietnam .
Sally a spus , ” Imi amintesc foarte clar o searã, când soțul meu a venit înapoi la apartamentul nostru pe Doctor’s Circle, tinand un dosar  oficial gros în mâinile sale . Acesta cuprindea sute de pagini ale unor studii comandate de guvern . El a fost în stare de șoc dupa ce a studiat conținutul  acestuia. Ceea ce a citit în aceste documente i-a schimbat complet viața. Din acel moment,  conservatorul  meu soț  si-a crescut pãrul și barba și nu le-a mai taiat vreodata. Mai mult , VA Medical Center i-a permis sa faca asta  și alti oameni foarte conservatori din personalul acestuia i-au urmat exemplul.
Dupa ce am citit documentele , am aflat de ce . Se pare cã în timpul Razboiul din Vietnam forțele speciale ale Ministerului de Rãzboi au trimis experți sub acoperire pentru a recruta indieni din triburi rezervate din America în cãutarea pentru cercetași talentați , bãrbați duri, tineri instruiți pentru a se misca pe furiș prin teren accidentat . Ei au fost mai ales in cautare de bãrbați cu abilitãți deosebite , aproape supranaturale , de urmãrire . Înainte de a fi abordati , acești oameni atenti selectati au fost documentati extensiv în calitate de experți în urmãrire și supraviețuire .
Cu ademenirile obisnuite , frazele netede și testate, utilizate pentru a inscrie noi recruți , unii dintre acesti trackeri indieni au fost apoi înrolati . Odatã înscrisi , un lucru uimitor s-a intamplat . Indiferent de talentele și abilitãțile pe care  le-au posedat inainte pe rezervatii, acestea pãreau sã disparã misterios ,  fiecare recrut  nu a reușit sã-si efectueze calitatile, cum erau de așteptat în acest domeniu .
Cauzalitãți grave și eșecurile de performanțã au condus guvernul , in urma contractului, testarea scumpa a acestor recruți si iata ce s-a descoperit .
Când au fost întrebat despre eșecul lor de a efectua cum era de așteptat , recruții mai vechi au rãspuns în mod constant cã, atunci când li s-au aplicat tunsorile militare necesare , ei nu mai puteau “simti” dușmanul , nu au mai putut accesa un ” al saselea simt ” , ” intuiția ” lor nu mai era sigurã , nu au putut ” citi ” semnele subtile , precum și accesul la informații extrasenzoriale subtile .
Atfel,  Institutul de Testare a recrutat in continuare trackeri  indieni , au decis sa le pãstreze pãrul lung , și i-au testat în mai multe domenii . Apoi au pus cate doi oameni împreunã , care au primit același scor, la toate testele . Unuia dintre ei le-au pãstrat pãrul lung  și celuilalt i-au aplicat o tunsoare militara . Apoi, cei doi bãrbați au reluat testele .
De fiecare datã omul cu pãrul lung  atingea scoruri ridicate. Cu timpul , omul cu pãrul scurt, nu a reușit la testele în care a marcat anterior scoruri ridicate .
Iata un test tipic :
Recrutul  doarme în pãdure . Un ” dușman ” armat se apropie de omul adormit . Bãrbatul cu pãrul lung este trezit din somnul lui de cãtre un puternic sentiment de pericol și scapã mult timp înainte de apropierea  inamicului , cu mult înainte ca orice sunete ale apropierii inamicului sa fie sonor e.
Într-o altã versiune a acestui test, omul  cu pãrul lung simte o abordare și într-un fel intuiește cã inamicul va efectua un atac fizic . El isi urmeaza  ” al șaselea simț “, și rãmâne nemiscat , pretinzând ca doarme , dar apucã rapid atacatorul și il ” ucide “, in timp ce atacatorul se apleca spre el cu intentia de a -l sugruma .
Același om , dupã ce a trecut aceste și alte teste ,  a primit o tunsoare militara și nu a trecut în mod constant aceste teste și multe alte teste pe care el le trecuse înainte .
Deci, documentul a recomandat ca toti trackerii indieni sã fie scutiti de la tunsori militare . De fapt , este necesar ca trackerii sa isi pãstreze pãrul lor lung . “
Comentariu :
 Abilitãțile de supraviețuire ale oamenilor și animalelor, uneori par a fi aproape supranaturale . Știința  în mod constant, a venit mereu cu mai multe descoperiri despre abilitãțile de supravieturire uimitoare la om și animal . Fiecare parte a corpului depune extrem de multa munca sensibila pentru supraviețuirea și bunãstarea a corpului ca un organism intreg. Exista un motiv pentru fiecare parte existenta  in sine .
Parul este o extensie a sistemului nervos , ea poate fi vãzutã corect ca nervi exteriorizati , un tip de ” antene ”  foarte evoluate sau ” antene ” care transmit mari cantitãți de informații importante la trunchiul cerebral , sistemul limbic și neocortex .
Inclusiv pãrul facial la barbati , oferã o autostrada de informații care ajunge la creier , parul emite , de asemenea energia electromagneticã emisã de cãtre creier în mediul exterior . Acest lucru a fost vãzut în fotografia Kirliana atunci când o persoanã este fotografiata cu parul lung si apoi refotografiata dupã ce pãrul i-a fost tãiat .
Când pãrul este tãiat , primirea și trimiterea de transmisii la și dinspre mediu sunt mult limitate . Acest lucru duce la amorteala.
Tãierea pãrului este un factor care contribuie la necunoașterea/neperceperea  stresului de mediu în ecosistemele locale . Este , de asemenea, un factor care contribuie la insensibilitate în relațiile de toate tipurile . Aceasta contribuie la frustrare sexualã .
Concluzie :
În cãutarea de soluții pentru evitarea primejdiei în lumea noastrã , poate ar fi timpul  pentru noi, sã luam în considerare faptul cã multe dintre ipotezele noastre cele mai de bazã despre realitate sunt în eronate. Este posibil ca o parte importantã a soluției se se uite la noi în fiecare dimineațã când ne vedem în oglindã.
Povestea lui Samson și Dalila din Biblie contine un  adevãr codificat carea ne spune  despre Delilah care ii taie pãrul lui Samson ,cel care niciodata nu mai fusese invins pana atunci, dupa care isi pierde puterile si este infrant .
de C. Young

De ce sã nu ne tundem pãrul?

Moda pãrului nostru ar putea fi doar un trend, dar dacã vom cerceta, vom afla cã singuri ne-am privat de una dintre cele mai valoroase surse de energie pentru vitalitatea umanã. Luați în considerare posibilitatea ca pãrul de pe capul vostru sã poate face mai mult pentru voi decât doar sã vã ajute sã arãtați bine. Omul e singura creaturã la care pãrul crește mai lung pe cap, spre vârsta adultã. Lãsat netãiat, pãrul crește pânã la o anumitã lungime și apoi se oprește de la sine la lungimea corectã pentru fiecare. Pãrul este un dar uimitor de la naturã, poate sã ajute la ridicarea energiei Kundalini (forța de viațã creatoare), care crește vitalitatea, intuiția și liniștea.   Tãierea Pãrului Cu mult timp în urmã, oameni multor culturi nu-și tãiau pãrul, considerandu-l o parte din ființa lor întreagã. Nu existau saloane de hairstyling. De obicei, când oamenii erau cuceriți sau luați ca sclavi, pãrul lor era tãiat ca semn recunoscut al sclaviei. Tãierea pãrului a fost aplicatã ca pedeapsã sau ca modalitate de a scãdea puterii celor înrobiți. Oasele frunții sunt poroase și au funcția de a transmite lumina spre glanda pinealã, care influețeazã activitatea creierului, tiroida și hormonii sexuali. Tãierea bretonului, care acoperã fruntea, împiedicã acest proces. Când Genghis Khan a cucerit China, el îi considera pe Chinezi ca fiind foarte înțelepți, oameni inteligenți care n-ar fi permis sã se lase subjugați. Prin urmare, a cerut tuturor femeilor din țarã sã-și taie pãrul și bretonul, pentru cã știa cã acest lucru va servi pentru a le menține timide și mai ușor de controlat. Pe mãsurã ce triburi sau societãți întregi au fost cucerite, tãierea pãrului a devenit atât de rãspânditã încât peste câteva generații importanța pãrului s-a pierdut, iar coafurile și moda s-au dezvoltat. Yogi Bhajan Știința pãrului a fost una dintre primele învãțãturi oferite de Yogi Bhajan, când a venit în America. “Când pãrul de pe cap este lãsat sã ajungã la lungimea sa completã, maturã, atunci fosforul, calciul și vitamina D sunt toate produse, intrã în fluidul limfatic și chiar în lichidul cefalorahidian prin cele douã conducte din partea de sus a creierului. Aceastã schimbare ionicã creeazã o memorie mai eficientã și duce la o mai mare energie fizicã, la o rezistențã îmbunãtãțitã și la rãbdare. “ Yogi Bhajan a explicat cã, dacã alegi sã-ți tai pãrul, tu nu pierzi numai acel plus de energie și hranã, dar corpul tãu trebuie apoi sã ofere o cantitate mai mare de energie vitalã și de nutrienți pentru a continua re-creșterea pãrului lipsã. În plus, firele de pãr sunt antene care se adunã și transmit energia soarelui – sau prana – cãtre lobii frontali – acea parte a creierului folositã pentru meditație și vizualizare. Aceste antene acționeazã în calitate de conductori pentru a vã aduce cantitãți mai mari de energie subtilã, cosmicã. Este nevoie de aproximativ trei ani de la ultima tãierea pãrului pentru formarea de noi antene la capetele firelor de pãr. yogi-bhajan Îngrijirea Pãrului – Kundalini În India, un Rishi este cunoscut ca un înțelept care în timpul zilei își bobinezã/rãsucește pãrul pânã în creștetul capului, pentru a-și energiza celulele creierului, apoi, pe timp de noapte, îl piaptãnã în jos. Un “nod Rishi” energizeazã câmpul magnetic (aura) și stimuleazã glanda pinealã din centrul creierului. “Activarea pinealei conduce la o secreție sporitã a acesteia, care este esențialã pentru dezvoltarea unoi funcții intelectuale mai înalte, precum și pentru o percepție spiritualã mai mare.” Yogi Bhajan În timpul zilei, pãrul absoarbe energia solarã, iar pe timp de noapte absoarbe energia lunarã. Pãstrarea pãrului în sus în timpul zilei și apoi în jos în timpul nopții ajutã acest proces. Împletirea pãrului pe timp de noapte ajutã la echilibrarea câmpului nostru electromagnetic în afara zilei. Fire de pãr cu vârful despicat Dezlegarea și eliberarea pãrului poate sã ducã la despicarea vârfurilor. În loc sã tundeți și sã vã pierdeți “antenele”, Yogi Bhajan recomandã ca peste noapte sã aplicați o cantitate micã de ulei de migdale, astfel încât acesta sã poatã fi absorbit înainte de a-l spãla în dimineața urmãtoare. Pãstrarea pe timpul zilei a pãrului rãsucit/bobinat peste creștetul capului/chakra coroanei și protejarea cu o acoperitoare vã ajutã la vindecarea “antenelor”. Dacã aveți pãrul lung, vedeți dacã experiența voastrã este diferitã atunci când acesta este curat și încolãcit pe coroanã sau lãsat jos și liber. Pãrul umed Yogi Bhajan a explicat cã își usucã pãrul înainte de a-l ridica în sus spre de a evita o durere de cap. Când îți ridici pãrul ud sus pe cap, când se usucã, acesta va tinde sã se micșoreze și sã se strângã un pic, putând chiar sã se rupã. O idee bunã este ca ocazional sã vã faceți timp sã stați la soare și sã permiteți pãrului curat/umed sã se usuce în mod natural, ca un tot unitar. Tagore a spus “Când am înțeles Unitatea a tot ce Este, mi-am aruncat trusa de bãrbierit în ocean . Am renunțat la ego-ul meu și m-am predat naturii. Am vrut sã trãiesc în forma pe care mi-a dat-o Creatorul meu. “ Când oamenii permit pãrului sã creascã, ei spun bun venit maturitãții, responsabilitãții de a fi complet dezvoltat și total puternic. Acesta este motivul pentru care veți gãsi har și calm într-o persoanã cu pãrul netãiat de la naștere, dacã acest pãr a fost pãstrat bine. Creatorul are un motiv clar pentru care ne-a dãruit pãrul. Se spune cã atunci când veți permite pãrului sã creascã în toatã lungimea sa și îl bobinați pe creștetul capului, energia soarelui – forța pranicã a vieții – este atrasã în jos pe coloana vertebralã. Pentru a echilibra aceastã mișcare în jos, energia vieții Kundalini se ridicã în sus. Iatã cuvintele lui Yogi Bhajan: “Pãrul vostru nu este acolo din greșealã. El are un scop bine definit, pe care cei sfinți îl vor descoperi, iar alți oameni vor râde. “
 sursa: cocoon.ro
]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer